Háborús harci cselekmények

Lassan két hét eltelt a Lobogók Hatalma kampányának indulása óta. Azóta már betekintést nyertünk az abasziszi, a dorani, a barbár, az erv, a dwoon, valamint a tiadlani témákba is. Mindeközben lehullt a lepel jó néhány akciólapról is, egyesekkel harcokat lehet eldönteni, másokkal pedig gátlástalanul tudjuk törni azt a bizonyos borsot ellenfelünk orra alá. Cikkemben én is akciólapokat fogok bemutatni nektek, ezúttal azonban a kőkemény, halálosztó kártyák kerülnek előtérbe.  A teljesség igénye nélkül nézzünk is meg rögtön négyet, amik segíthetnek a mi javunkra fordítani a zászlóháborúk csatáit, hiszen harcolni fogunk, kell, és néha muszáj is!

Lássuk az elsőt:

X+2 MP Elemi kitörés
VARÁZSHASZNÁLÓ
ID: Pillanat AT: Varázslat F: Harc S: X
Elemi mágia
Minden frontember sebződik 1 szintet.

Ha egyben megnézzük a lapot, a veterán játékosokat azonnal magával ragadja a nosztalgiafaktor még azokból az időkből, amikor az 5 őselemet (TűzTűz, VízVíz, LevegőLevegő, FöldFöld, Milla Jovovich…izé Elemi erőElemi erő) formázgatva – bonyolult képletek alapján osztva-szorozva az MP-t – tartottuk terrorban az ellenfél teljes sorát, csapatát. Van tehát egy őselemi kitörésünk, ami nagyjából úgy működik, mint a régi, hasonló nevű formázás. De nézzük részleteiben a dolgot:
X+2 manáért X seb harcban. Hát láttunk már jobbat, valljuk be. De nézzük tovább: „Minden frontember sebződik 1 szintet.” Hoppá! …Minden? ….Minden. Mi is! A kitörés nem válogat. Ha zabolázatlanul elengedünk egy őselemet, az bizony nagyot szól. Viszont mindenki tudja, van az a szituáció, amikor megéri. Hoztál ezer rinnát rinnát barátom? Nem probléma… Ugye a Kisajtolás Kisajtolás mindezt jobban tudja, de ahhoz csak a Varázslók értenek, ehhez mindenki, aki VARÁZSHASZNÁLÓ. Ja, hogy Elemi mágiaElemi mágia…?

Varázslat után nézzünk egy közelharci támadást is, hiszen a csatamezőn a test-test elleni küzdelem is előfordul néha:

1 MP Észak sebei

ID:Pillanat AT: Támadás F: Harc S: 2
Közelharci támadás
Támadóküszöbe és sebzése 1-gyel nő, ha leidézője: 1. Vörös vagy Fekete Hadúr, 2. rendelkezik VÖRÖS HADTEST-tel vagy FEKETE HADTEST-tel.

Kasztmegkötés nélküli 1-ért 2 seb. Sajnos (vagy nem) múltidézni múltidézni nem tudjuk. Viszont ha végig olvassuk a lapot, láthatjuk, hogy a Lobogók Hatalmának frakciói jobban, és biztosabban tudják osztani Észak sebeit. Így azért már mindjárt más. 1-ért 3, +1 támadóküszöbbel. Kapunk tehát egy univerzális ütést, amivel egyesek majd tudnak 3-at sebezni. Szerintem a maga nemében korrekt.

Mindezek után pedig górcső alá veszünk egy prémium lapot is, amit igazi nagyágyúnak érzek, és várhatóan mindenki szeretne majd egy-két darabot a paklijába:

3 MP A Lobogó hatalma

ID: Pillanat AT: Cselezés F: Manőver/Sor S: –
Leidézője csak Fekete Hadúr vagy Vörös Hadúr lehet.
megszakító képesség Játékosa választ:
1: Célpont kalandozó gyógyul X szintet. Ha leidézője Vörös Hadúr, akkor ehelyett a célpont X+1 szintet gyógyul.
2: Célpont harcban résztvevő kalandozó sebződik X szintet. Ha leidézője Fekete Hadúr, akkor ehelyett a célpont X+1 szintet sebződik.
X= a leidéző kalandozó alapszintjével.

Ez elég sok infó egyszerre, de az előzőekhez hasonlóan jó alaposan kivesézzük:

A 3 mana már önmagában valami brutális akciót sejtet, ha fejben végig pörgetjük magunkban a 3 vagy több MP-s akciólapokat, csupa finomságot tudunk feleleveníteni (csak hogy néhányat megemlítsek: Calowyn ragyogásaCalowyn ragyogása, Vadon szólításaVadon szólítása, Lélekörvény kavarásaLélekörvény kavarása, mind-mind brutális sebzést tudnak prezentálni, ellenfelünk nagy bánatára).
Ilyen erős akció használata általában kevesek privilégiuma, most sincs ez másként: bizony VÖRÖS vagy FEKETE hadúrnak kell lennünk hozzá.
Jó-jó, na de ennek nincs is sebzése. Akkor most mi van?
Az van, kérem szépen, hogy kétféleképpen tudjuk kinyilvánítani a Lobogónk hatalmát:
Alapszintnyi sebet tudunk vele kiosztani (a FEKETÉK többet), vagy ugyanennyit gyógyulni (a VÖRÖSÖK többet).
Mindezt egy cselezés formájában. Ja hogy megszak jön?
Azt hiszem nem tévedek sokat ha azt mondom, az elkövetkezendő meta egyik legmeghatározóbb lapja lesz a Hadurak oldalán!

Mai utolsó lapunk szintén egy cselezés lesz azok minden előnyével, íme:

1 MP Jeladás a védelmezőknek
Pap, Boszorkány, Boszorkánymester
ID: Pillanat AT: Cselezés F: Harc S: 1
Leidézésének feltétele legfeljebb 3 lap Kézből eldobása. Sebzése az így eldobott lapok számával nő.

Nagyon letisztult lap, 1-ért 1 seb, ami növelhető egészen 4-ig kézből lapdobással. Nem ragoznám túl, azt hiszem, mindenki látja mennyi lehetőség van ebben a lapban. Taktikázhatunk a sebzéssel, pörgethetjük a beragadt kezünket. Mindenki el tudja képzelni a szituációt, amikor kijátsszuk ezt, és eldobunk neki 2 phetetphetet, meg egy sallangot…

Nos, remélem elnyerte tetszéseteket a Zászlóháborúk harci arzenálja, amely még messze nem teljes, hiszen hol van még a kampány vége? Addig is kellemes olvasást, és izgalmakban gazdag várakozást kívánok mindenkinek!

És hogy ne csak egyoldalú legyen a kommunikáció, felteszek nektek három kérdést, amire kíváncsian várom a válaszaitokat:

Szerintetek milyen gyakoriságúak a fent vázolt akciólapok?

Melyik téma tetszik eddig a legjobban, és miért?

Mit vártok a folytatásban?

Még jelentkezem!

TZJ