Káosz, terror, megfélemlítés!

Sziasztok!

 

Elindult a kampány, vághatjuk a centit. Ráadásul idén nem a türelmetleneknek terveztünk: 72 nappal az első boosterek kibontása előtt már napi szintű információmorzsák fognak érkezni hozzátok. Ha valamiért offline voltál az elmúlt 24 órában akkor lemaradtál az első cikkről. Azt javaslom soraim előtt pótold ezt a hiányosságot, hisz én a mai napon “csak” Abaszisz vajákosainak eszköztárából fogok egy-két csemegét elétek tárni.

 

Elöljáróban annyit, hogy bármennyire hihetetlen semmi mást nem tudok a kiegészítőről jelenleg mint ti, a mai cikkemhez kaptam meg egyes lapok szövegezését, bármilyen utalás a jövőben felbukkanó lapokra csak a saját elmém szüleménye, én leszek a legboldogabb ha eltalálok valamit, de jelen pillanatban ez mind fikció. Átlagosan körülbelül napi három lapot kell kapjatok, mert sose érnénk a végére, de ma hat lapról ránthatom le a leplet, két küldetés és négy akciólap lesz terítéken. Először a két küldetéssel foglalkozom, lássuk:

 

0 MP Kutak megfertőzése
Abaszisz
– Abasziszi/Kínzás
– 2 FEKETE HADTEST
– Fekete hadúr + FEKETE HADTEST
DP 1 AKADÁLYOK 1
Ha megoldott küldetés, akkor az ellenfél Jövőjének felső lapja Múltba kerül, amikor egy kalandozója Sorban éber helyzetbe fordul.

 

2 MP Hadtáp megmérgezése
– Abasziszi/Kínzás
– 2 FEKETE HADTEST
– Fekete hadúr
DP 1 AKADÁLYOK 3
Megoldása után célpont kalandozó minden alapképessége 7-tel csökken, kivéve ha az ellenfél eldobja Jövőjének felső 10 lapját.

 

Első benyomások:

Ránézésre megoldásuk nem fog nagyon közel vinni a Diadal pontos győzelemhez, na de a képességük igazi nyalánkság. Az első egy Abaszisz helyszínű küldetés, spicli segíthet megtalálni és ha kereshetjük, akkor az első feltételt oldjuk is, csak jussunk el odáig. Kínzás, egy új képzettség, eddig még Eirryn Cwylhass LyennaraEirryn Cwylhass Lyennara se tudta hogy tudja, na de májusig megtanulja, mindjárt hármas fokon. Úgy gondolom a második és harmadik feltételek se szorulnak magyarázatra: a FEKETE HADTEST a korgon megjelent már, valami hasonlót vártunk, de szinte biztos vagyok benne, hogy más képességek és/vagy lapok is fognak hivatkozni rájuk. Hadtápot ugyan nem kereshetjük ki, megoldani ugyanolyan könnyűnek tűnik, hatása pedig sokkalta erősebb.

Oké-oké, de minek oldjak 1DP-s küldetéseket amikor ennyi erőforrásból sokkal többet is kihozhatnék. Egyszerű: mert megcsápolod vele az ellenfél erőforrását.
Első küldetés kegyetlenül megbünteti az éberbe forgást, legyen az kör közbeni vagy erőforrás fázison belüli. Megnézed haditanáccsal mi a felső lapod és tudod mi égne le ha pálinkásoznál, de mondok rosszabbat, ellenfél amund ereklyékkel várja a lehetőséget mikor fordulsz éberbe, már rendezi is át a jövődet amiből mindjárt három lapot fog eltüntetni a kénye-kedve szerint. Termeltél 2-3 pihenő rinnát, meg 4-5 elment manőverbe? A csatkai szűzanya áldása segítsen, hogy csak egy ilyen küldetéssel rendelkezzen az ellenfeled a kör végén…
A második küldetés olvasása után ugyanúgy végig pörgetitek a kalandozókat korfordulón mint én? Öröm látni mennyi-mennyi végelgyengülést okozhatnánk már most, nem hogy a közel 200 lap megjelenése után, persze mit számít az a 10 lap a Jövőből ha elkerülhető a halál. Ami biztos: fogyni fog az ellenfél, hogy a jövője vagy a sora, azt már eldöntheti Ő.

Az első akciólapot idekapcsolnám a lapdobatós küldetésekhez, hiszen hasonló mechanikát követ:

1 MP Útvám kicsikarása
Harcos, Fejvadász, Tolvaj
ID: Pillanat AT: Cselszövés F: Sor S: –
Abasziszi kalandozó kasztmegkötés nélkül használhatja.
megszakító képesség Az ellenfél kezdeményező csapat sorelhagyás fázisában idézhető le. A sorelhagyó manőver véget ér, kivéve, ha az ellenfél eldobja Jövőjének felső 4 lapját.

Különösebb elemzést nem tudnék hozzáfűzni, egyszerű és hasznos mechanika, erejét akkor fogjuk megtudni, ha látjuk a kalandozókat is hozzá, lesz-e akiért nem kár ha erre az akciólapra forgatjuk be. Noral-Őrhely elhagyás-Útvám, 2 MP 2lap és egy manőver vagy 6 lap eldobatása, nem látom versenyerősnek, de mindenképp hangulatos!

 

Három akciólapom maradt hátra:

 

1 MP Villámszórás
PAP, VARÁZSHASZNÁLÓ
ID: Pillanat AT: Varázslat F: Harc Sebzés: 2
Elemi mágia, Szférák: Természet
Célpontja lehet védett kalandozó, ha leidézője abasziszi. Sebzése 2-vel nő, ha célpontja visel pajzsot, páncélt vagy sisakot.

Egy “sima” akciólap, amire mindig szükség van. Kis fenyegetés a lunírral borított kalandozóknak, Igronnak újabb ingyenes sebzés.

 

3 MP Izzó idegek
Boszorkánymester
ID: Pillanat AT: Varázslat F: Sor S: –
Rontás
Célpont nem nevesített kalandozó sérült helyzetbe fordul. Kínzás képzettséggel rendelkező kalandozó leidézheti a harci körökben is. Ekkor ehelyett célpont frontember sebződik 3 szintet.

Ki tudja milyen nem nevesített kalandozókat tartogat a kiegészítő akiktől 2 körig megszabadulhatunk. Nem is olyan sok az a három MP. Hát ha még lesz olyan kalandozó aki olcsóbban is tud rontást, régen volt ilyen mechanika, csak bízom benne hogy újra előkerülhet hasonló.

2 MP Fekete halál
Boszorkánymester, Varázsló
ID: Pillanat AT: Varázslat F: Harc S: 4
Rontás
Nem érvényesül rá a frontemberi büntető módosító, ha leidézője rendelkezik Kínzás képzettséggel.

Szintén várom azt a kalandozót aki olcsóbban tudja, bár így is erős már. A villámvillám a mai napig paklikban kap helyet, úgy érzem nem mítikus lap lesz, így pleven végképp nagyon életképesnek tűnik.

 

Valahogy így nézne ki egy kis ízelítő abasziszból, remélem mindenki talált a lapok között olyat ami valamiért megtetszett neki és várja a téma többi lapját. Kövessétek a kampányt folyamatosan, májusig nem engedjük el a megtisztelő figyelmeteket!

 

babbbR