Pyarron és a Pajzs Államok színrelépnek a Gyepűvidéken

Sziasztok!

Újabb állomásához érkeztünk a kampánynak! Ráadásul ma elég bőkezűek leszünk, hiszen rögtön 5 új lap is bemutatásra kerül a Gyepűvidék kiegészítőből! Ebből az öt lapból négy kalandozót és egy tárgyat mutatok meg nektek. A címből gondolom rájöttetek, hogy olyan lapokat kaptok amiknek köze lehet Pyarronhoz. Na de mi köze lehet Pyarronnak a gyepűvidékhez? Krad a tudás istenének híveinek ez a táj csupa olyan dolgot rejt amit érdemes felfedezni. Ebből következőleg sok lovag és paplovag rója a vidéket, különleges ereklyék után kutatva. Első lapunk is egy ilyen tudásra szomjazó emberkét mutat be.

 

3 MP Gyepűvidéki kóborló
Pyarroni, az Aranykör lovagrend tagja, Krad-hívő
PAP/ Paplovag
2. Szintű élet jellem pszi Szférák: Élet, Lélek
Legendaismeret, Térképészet, Vadonismeret
F:8 A:6 M:7
[állandó képesség] Fordulónként egyszer, amikor az ellenfél lapot keres ki Jövőjéből, akkor játékosa kifizethet 1 MP-t. Ha így tesz, akkor Kezéből Sorába tesz 1 legfeljebb 5 MP-értékű, nem nevesített, pyarroni kalandozó lapot.
[állandó képességharci képesség] Alapszintje 1-gyel nő, ha van csatolva lap az ellenséges csapat valamelyik kalandozójához.

 

3/2-es kis kalandozó, használható képességekkel. Ha sikerül a sorunkban tudnui egy ilyet az első vagy a második körben, akkor az ellenfélnek figyelnie kell, hogy megéri-e neki lapot keresnie Jövőjéből, hiszen akkor mi lent tudhatunk 1 MP-ért egy maximum 5 MP értékű pyarroni kalandozót, ami elég jó biznisz lehet. Egy gyakori laptól ez szerintem elég jó képesség. Ha megnézzük a lapkeresőt, akkor elég sok lap van, amivel lapot kereshet ki az ellenfél. Pleven biztosan használnám Csákány TrabbalCsákány Trabbal mellé, hogy a többi kalandozót pl: Csákány követőjeCsákány követője vagy Lankont pajzsaLankont pajzsa  akár 1 MP-ért érkezhessen.

A második képessége is elég gyakran ki fog sülni, hiszen elég elterjedtek mostanában a tárgyak, varázstárgyak, amiket kalandozókhoz csatolgatunk, és harcban az  a plusz 1 szint mindig jól tud jönni. Összességében szerintem egy nagyon jó kisegítő gyakori lapot kapunk a kóborló személyében.

 

A gyepűvidéket nem csak pyarroniak kutatják. Keletre már a Pyarroni államszövetséggel határos, így a szövetségesei is képviselik magukat a vidéken illetve annak határán.  A pajzs államokhoz tartozik Sempyer és Enysmon is. Ezek az államok mind a pyarroni szövetség védelmére jöttek létre. Sempyerben található a Dél egyik leghíresebb harcos iskolája is, akik a méltán híres Nogren PraedarmonNogren Praedarmon után nevezték el iskolájukat, ami a Praedarmon Lobogói rend nevet kapta. A Gyepűvidék kiegészítőben kettő olyan lap jelenik meg, ami a rend tagjait mutatja be.

 

5 MP Praedarmon követője
Sempyeri, a Praedarmon Lobogói rend tagja
HARCOS Harcos
3. Szintű Élet jellem
Hadrend, Lefegyverzés, Lovaglás
F:9 A:6 M:6
MP-igénye 2-vel csökken, ha az ellenfél irányít gyepűvidéki kalandozót.
[állandó képesség] Mindenképpen lehet hadszer viselője.
[állandó képesség] Hatalomszó akciólapok MP-igénye 1-gyel nő.

 

Ha direkt olyan paklit rakunk össze, ami gyepűvidéki kalandozók ellen készül, akkor ezt mindenképpen rakjuk bele. Két állandó képessége sok magyarázatot nem igényel. De mégis! Az elsőhöz annyit fűznék hozzá, hogy használhat Lovagi LándzsaLovagi Lándzsa-t. A hatalomszavak ellen pedig rendelkeznie kell némi védelemmel ha már a gyepűvidéket és Krán környékét járja. Amire felhívnám a figyelmet még a lappal kapcsolatban az a hadrend képzettség! És ez miért fontos? A következő lapból ki is derül, mert ha van tag, akkor kell egy oktató is:

 

5 MP Sempyeri veterán
Pajzsállamokbeli, a Praedarmon Lobogói rend oktatója
HARCOS Harcos
3. szintű Élet jellem
Hadrend, Lefegyverzés, Lovaglás
F:9 A:6 M:7
MP-igénye 2-vel csökken, ha az ellenfél irányít gyepűvidéki vagy kráni kalandozót.
[állandó képességharci képesség] Minden harcban az első közelharci támadásával védett pozícióban lévő kalandozót is célozhat.
[harci képességegyszeri képesség] Célpont Hadrend képzettséggel rendelkező kalandozó 1-gyel kevesebbet sebződik akciólapoktól a harc végéig.

 

Térjünk is rá a korábban említett hadrend képzettségre a két lap kapcsán. Az oktató második képességével harcokban egyszer fordulónként tudunk 1 sebet felfogni. Ha ezt megspékeljük még pár olyan lappal, ami ezt tudja Délvidéki közepes pajzsDélvidéki közepes pajzs,Abbitacél mellvértAbbitacél mellvért, Kóborlók sisakjaKóborlók sisakja, Óvó szellemek jóindulataÓvó szellemek jóindulata, akkor akár 3-4 sebet is felfoghatunk, ami életet menthet. Így már lehet nyugodtan csatába vonulni.

A másik dolog amiért jó nekünk a hadrend képzettség az összefüggésben van az első képességével is. Első ütésével beüthet védettbe is. Ez sem utolsó dolog, amikor az ellenfél a fő kalandozója elé bepakol egy csomó golyófogót, mert mi akkor is elérjük egy ütés erejéig. Ez az ütés bármi lehet mert utána adunk neki  Frontvonal áttöréséFrontvonal áttörését, és így ismét támadhatjuk a védettben lévő fő kalandozót, aki ezután szépen előrelép frontba (ha még él). Van még két akciólap, amit mindenképpen használnék a Praedarmon Lobogói rend tagjaihoz:  Erősítés hívásaErősítés hívása és a  LovasrohamLovasroham.

Mint láthatjuk ez a két lap sem egy csúcs kategóriás spoiler lap, de mégis olyan képességekkel rendelkeznek, amik nagyon jól használhatóak a maguk kategóriájában. Nem sallang tömeg lapok, hanem ha megfelelően összeválogatott lapokkal pakoljuk össze, akkor igenis lehetnek egy érdekes pakli alapjai is!

 

Szóval van nekünk eddig három kalandozónk, akik bátran veszik fel a harcot a gyepűvidék gonosz kipárolgásával. Picit erősítsük még őket, hiszen egy jó harcos nem sokat ér ha nincs megfelelő védelme:

 

 

1 MP Lovagi vért
ID: Végleges AT: Tárgy F: Sor S:-
Páncél
[állandó képesség] Viselője 2-vel kevesebbet sebződik támadás akciólapoktól és bestiák minden támadásától, kivéve, ha a támadásdobás 4 feletti.
[állandó képesség] Viselője 1-gyel kevesebbet sebződik szúrás vagy vágás típusú támadásoktól.

A  Teljes vértTeljes vért újragondolása, értelmesebb képességekkel és szebb képpel (én már láttam).

Kóborlók sisakjáKóborlók sisakjával tudjuk módosítani a támadásdobást, így ha az ellenfél 5-öt dob, akkor megszívta.

Másik képessége csökkenti a szúrás és a vágás akciólapok sebzését. Szúrásból 12 míg vágásból 11 lap van jelenleg korfordulón, szóval sanszos, hogy beleszaladunk ilyen akciólapokba. Ne felejtsük azt a tényt, hogy a két akciólap ellen a képessége összeadódik! Szerintem ezzel a két képességgel zseniálisan van leszimulálva egy lovagi vért! Így kell ezt!

 

A végére pedig érkezzen a Pajzsállamok egy másik képviselője, aki félig nomád!

 

5 MP Nasti könnyűlovas
Enysmoni nomád félvér, a Pajzsállamok védelmezője
HARCOS Harcos
3. szintű Élet jellem
Hadrend, Lovaglás, Mesterlövészet
F:9 A:6 M:6
MP-igénye 1-gyel csökken, ha az ellenfél irányít gyepűvidéki vagy kráni kalandozót.
állandó képesség Az ellenfél ostrom manőverének kezdeményező csapat sorelhagyás fázisában gyors hatásként, 2 MP-vel kevesebbért leidézhető. Ekkor akadályoznia kell a sorelhagyó manővert.
[állandó képességegyszeri képesség] Célpont kalandozó PORTYÁZÁS-a nem érvényesül a forduló végéig.

 

Meglepetésszerűen érkezhet védeni a tornyunkat gyors hatásként olcsón. Ráadásul ha az ellenfél gyepűvidéki vagy kráni kalandozóval ostromol, akkor még 1-gyel olcsóbban jöhet. Neki is van hadrend képzettsége, amit fentebb már kiveséztünk, hogy miért is jó dolog.

A mesterlövészet képzettség sem utolsó. Gyorsan beállunk vele védekezni majd frontból beletolunk az ellenfél arcába egy  Rosszkor jöttél kígyó Rosszkor jöttél kígyó -t. 10 seb az 10 seb!

PORTYÁZÁST semlegesítő képességét gyors hatásként tudjuk aktivizálni. Ezt csak addig, amíg az ellenfél el nem indult. Utána már sajnos ezzel nem tudjuk szívatni. Viszont ha időben cselekszünk, akkor nyerhetünk akár egy kört is, mert senki nem szeret fizetni az ostromért.

 

Egy egész jó kis mini téma kialakulását láthattuk a fentiekben. Szerintem ezek a lapok nagyon jól megállják a helyüket a maguk gyakori-átlagos besorolásában. Bontotton mindenképpen érdemes lesz használni őket, hiszen a fő téma a gyepűvidék!

 

Köszönöm, hogy elolvastad!

alans