Változó meta 2.

Sziasztok!

Az előző cikkemben a tatabányai OVV előtt néhány régi és több új paklit vettem górcső alá. Közeledik a dombóvári megmérettetés, újabb verseny újabb paklik. Többen hiányoltatok néhány témát az előző elemzésemből, akkor ígértem, hogy rájuk is sor fog kerülni, nézzük hát:

 

Rongyosok: Ez a téma 2 paklit is működőképessé tesz. Egyik a Koldus, aki képes bármilyen küldetést IQ-ból megoldani ezzel olyan borzasztóan erős hatásokat az ellenfél nyakába tolni mint: Megszálló flotta, Csata, Ősi Egyezmény, Zászlóháború megnyerése, de az igazi a Természetszellem meglátogatása. A legnehezebb rész ennél a paklinál, a „hogyan nyerünk majd harcot, ha úgy alakul?!” Ha erre majd kitalál valaki valamit, az ossza meg velem is.

A másik pakli a Holdfényember, aki a Tivornyával és a két egyedi rongyossal iszonyat erősítést kapott. Gyakorlatilag aranyat transzformál át kalandozókká és MP-vé, valamint 10+ os kézmérettel játszik. Szerintem ez több mint erős.

 

Kopó: Sokak kedvence, egy iszonyatosan erős kalandozó. Nagyon nem könnyű sem vele, sem ellene játszani. Igényli a pókerarcot és azt, hogy hagyjuk az ellenfelet érvényesülni, majd mikor már azt hiszi, hogy jól áll, akkor jön Geor és mindent(mindenkit) a feje tetejére állít. Mirroron mondjuk megnézném az egymásnak feszülő játékosok arcát, személy szerint tennék a pakliba 1-2 manifesztációt, hátha bejön… 🙂  Legnagyobb problémája a 4-es szint, ami elég törékeny, igényli a gyógyítást és a köpenyt, hogy túléljen.

 

Tharr papok: Ezt a paklit is kétféle módon lehet összetenni. Van a manőverezős, küldioldós, harcolós, kiskalandozós vonal, illetve van a Lélekőr. Ízlések és pofonok, személy szerint itt inkább a kontroll vonalat választanám, számomra az szimpatikusabb. Rengeteg akadálylap, kijárási tilalmak, telepítés és várjuk az ötödik kört. Nem egy (nagy)versenygyőztes koncepció, de biztosan sok paklit megizzasztana. A Vak Hold az egyik legerősebb zászló, gondolunk csak a pontból fizethető bestiákra vagy az átcsatolásra. Érdemes megpróbálni kiaknázni, szerintem egy 4-2-t tud hozni a jelen metában, csak Tallerent kerülje el valahogy…

 

Ha már homokielfek: jelenleg borzasztó nehéz megfogni őket, ugyanis Eatian képessége eléggé megakasztja az új paklik nagy részét. A kettesével történő manőverezés eszméletlen extra költségekbe veri az ellenfeleit, remélhetőleg ez a jövőben valahogyan orvosolva lesz kicsit. Jöjjön két pakli, ami bár nagyon hangulatos, pont ez a hatás az, ami egyelőre mappában tartja őket:

 

Ikrek: Nagyon eltalált téma, remek kalandozói képességek, laphatások, mérgek, küldetések. Klappol minden kivéve, ha csak kettesével mehetnek. Ha ezt valahogy orvosoljuk, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan ki fogják próbálni ezt a koncepciót, mert tényleg élmény vele a játék. Ha csak baráti játékra/tesztre is, de ajánlom mindenkinek a kipróbálását.

 

Fehér orkok: Gyakorlatilag bemásolhatnám ide ugyan azt, amit az Ikrekhez írtam. A Fogasszentek feláldozom, de mégsem képessége rettentően erős, gondoljunk csak a Thóregre, Darton tréfájára. A totemből érkező ingyen kalandozókra sem lehet panasz és ha már itt tartunk, mind a két pakli ordít a besúgóért. Ha csak meccsenként egy ingyen kalandozót hoz, már az is eldöntheti a végkimenetelt, de szerintem ezt mindenki tudja jól.

 

Dorcha és a haverok: Jelenleg nem érzem benne az erőt. Ami biztos, ha eljutunk a harcig, akkor nem lesz kegyelem és nem lesz olyan kalandozó az ellenfélnél, aki túlélné a harci köröket. más kérdés, hogy sokan menekülnek, vagy épp el sem hagyják a sorukat és így a felhalmozódó akciólapjaink szépen beragadnak ezzel lassítva saját győzelmi esélyeinket. A pálinkás nagy segítség, hogy ne tudják körbe ugrálni, de valahogy még mintha hiányozna valami…

 

Kupolák Véneinek Vénje: Egy kis információ szivárogtatással indítanék. Ez a kalandozó nagyon alulértékelt jelenleg, pedig a teszteken borzasztóan erős volt, kicsit meg is kellett kurtítani az erejét, de ez nem lett olyan fokú, hogy ott tartson, ahol jelenleg: pihen. Nagyon várom már, hogy egy kreatív játékos elővegye és egy olyan paklit építsen rá, hogy mindenki csak kapkodja a fejét. Mert benne van ebben a pakliban, kérdés mikor szánja el magát valaki..? Azoknak akik eljátszanak/eljátszottak a gondolattal elárulom, a jövőben számíthattok rá, hogy kapni fog még némi erősítést a pakli.

 

Orwellánusok: Aghven és a kis rohadékok, akik felélik az ellenfél erőforrásait. Jelenleg egy nagyon hangulatos és képességének megfelelően erős téma. Érkezni fog hozzá egy játékosi laptervből született erősítés a jövőben, akkor fog kiemelkedni ebből a státuszból és hirtelen már nem is lesz olyan vicces leülni ellene. Szerintem a pakli egyik meghatározó lapja szintén egy játékosi lapterv, méghozzá a Behívólevél. Itt ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a pteroptalovassal kezdünk el taposni, vagy a veteránnal. Kis extrának Kijárási tilalom, Misztikus Bankár és A Szem. Szerintem sok fejtegetést nem igényel, ki kell próbálni.

 

Tűzvarázslók: A sötét ló. A jelen metában nem igazán tudom meghatározni, hogy hol is helyezkedhet el. Sokszor felvetődik bennem az ötlet, mikor valamilyen pakli/paklik ellen szeretnék tesztelni készülni, de bevallom még egyszer sem jutottam el odáig, hogy ténylegesen ki is próbáljam, pedig biztosan megérné. A Füstklastrom egy nagyon használható lapja lett a paklinak több szempontból is, valamint az Adron szetély körönkénti momentuma is elég hasznos. Ami biztos, a pakli tornya már összeállt, az akciólapok és kalandozók adottak, kérdés akárcsak a Vénnél, hogy ki lesz az, aki meghúzza a váratlant és megtalálja a maga kis kombóját, amivel meglepi a metát.

 

Nos egyelőre ennyi pakli ugrott be. Ha esetleg valakit érdekelne még valamilyen koncepció, egy FB kommentben írja meg, biztosan lesznek rá válaszok bőven. Dombóvárra pedig sikeres felkészülést és kreatív pakli választást, valamint építést kívánok mindenkinek!

 

Toda