Grafikák

Sziasztok!

Ahogy tavaly úgy idén is én vezettem a MAGUS kártya grafikai munkálatait, a honlapon már láthattátok ennek az eredményét és hamarosan a kezetekben tarthatjátok a lapokat. De addig is, készítettem egy 10+1es listát melyben azokat a grafikákat gyűjtöttem össze, amik szerintem a legjobban visszaadják egy lap történetét, leginkább megragadják a hangulatát. Abc sorrendben fogom bemutatni őket, nincs közöttük rangsor, hiszen idén is rengeteg gyönyörű kártya született, és ismét kiváló művészekkel dolgozhattam együtt, még egyszer köszönet és elismerés nekik!

Behívó Levél – Matiscsák Tamás

A háttérben fenyvesek, a házból még füst száll fel, az udvaron békésen egy tyúk kapirgál. A kezében levelet tartó gazda még egyszer utoljára visszatekint a családjára, de a páncélos kérlelhetetlenül lökdösi előre, hiszen északnak szüksége van rá.

Bürökverem – Varga Attila

Az élénk színválasztás és a növények sokszínűsége nagyon jól passzol a témához, egyben szépen kiemelik és körül ölelik a fekete boszorkánymestert. Szinte érezzük a számtalan virág bódító illatát és az elmére nehezedő párás levegőt.

Elterelő hadicsel – Pozsgay Gyula

A domboldalon porfelhőben levágtató könnyűlovas íjászok maguk után csalják a vörös lobogós lovagokat, akik előre szegezett lándzsákkal vetik magukat az üldözöttek után. Érdemes megfigyelni az ecsetvonások lazaságát, és a kompozíciót, amik kártyaméretben egy igazán mozgalmas képpé állnak össze.

Fogasszentek – Nagy Gergely

A homogén színvilágból határozottan kiemelkednek a vöröslő szemek és a központi fehér ork testfestései, nagyon erős hangulatot kölcsönözve a képnek. Miután ez a lap pástot ér a Fogasszentek óvó pillantása nem csak az orkjainkat, minket is figyelni fog, hogy méltóak vagyunk-e az ősi héroszok kegyére.

Ilho Mantari kegye – Szász Gábor

Pazar perspektíva és kompozíció választás, nagyon szépen elkülönülő textúrák és színek. Bár a központi figura térdel a szobor előtt, a füst és a rengeteg gyertya miatt mégis mozgásban van a kép, átérezzük a pillanat misztikumát.

Sasok Rendjének Tíznagya – Kiss János

Nagyon jól elkapott kompozíció, a háttér figurák is kidolgozottak, szépen visszaköszön a lobogó zöldje a védők ruházatán, ahogyan az arany sas színe a pajzsokon. Érezzük és látjuk, hogy a Sasok rendjét ma nem győzheti le senki, a tornyaink biztonságban vannak.

Senimoro Daitar – Szász Gábor

A herceg mögött lenyugvó nap, a város alkonyba burkolt tornyai, az égen szárnyaló sólyom, Senimoro testtartása és a halvány színvilág kifinomult, magasztos hangulatot kölcsönöznek a képnek. Az első vörös hadúrhoz méltót!

Szövetségek újrakovácsolása – Pozsgay Gyula

Érdemes megfigyelni, ahogyan a két fegyvertelen testőr meghajlása, a követ test tartása és kinyújtott keze, a fentről belógó két lepel, mind -mind a trónon ülő barbár király felé terelik a tekintet. Az árnyékban megbúvó baltás testőrei és a csatabárdján pihenő keze háborút ígérnek. Vajon kinek az oldalán fog harcba szállni?

Útvám kicsikarása – Pozsgay Gyula

Nagyon jól felépített kompozíció, ahogyan a tekintetünk elindul a szekértől, követve az út vonalát, végig vándorol a kocsis és a bandita megállapodásán, elhalad az útszéli fák között várakozó útonállók sziluettje mellett, tovább az úton a távoli erdőbe. Reméljük a gazfickók tartani fogják a szavukat…

Zaphyrir Lyechard – Kiss Márton Gyula

A választott nézőpont –hogy alulról tekintünk fel a figurára- az ékszerei, koronája, arckifejezése, az egész kép kidolgozása tökéletesen passzol Toron idős császárához. Hozzá méltó módon uralja a lapot és tekintetünk. Amikor először elolvastam a grafika leírását még nem tudtam hogyan képzeljem el, ezt a képet látva viszont már nem tudnám máshogyan.

+1 Hajlíthatatlan – Lipták László

A vörös és fekete lobogók nem csak zászlók szimbólumokkal. Mindnek saját akarata van, kifürkészhetetlen céljai és személyisége. A lapokon ezért szerepel mindegyik zászló más és más alakban, néha meghökkentő, váratlan formában. Nekem mindközül Eligoré tetszik a legjobban, a hatásos nézőpont választás és a mintázata miatt.

Ezek voltak az én kedvenceim, de kíváncsi lennék a tiétekre is. Írjátok meg kommentben, vagy mondjátok el személyesen szombaton, a bontotton! 🙂

 

Bodnár Balázs