Erraták

Sziasztok!

Néhány bejelentés erratákról.

Némelyikről már itt-ott szó esett, ezek a lapkeresőben megtalálhatóak (aki még nem látta, ott megnézheti őket). Itt felsorolnám ezeket is, és fűznék hozzájuk pár gondolatot.

1. Nethiree hadoszlop, Manacsapda elpusztítása, Idővihar megzabolázása, Ismeretlen terület felderítése, Rejtett védmű
Változás: Bekerült egy állandó jel a jelenbe kerülős laphatás elé, hogy laphatás legyen.

Ez most konkrétan a hadoszlop – boszorkánybörtön interakcióban jött elő, de a probléma régebbi lapoknál is fent állt. Amikor észrevettük, végigmentünk a régebbi lapokon, és javítottuk őket, valamint a jövőben fokozott figyelmet fordítunk erre.

2. Időcsapda
Változás: Csak az ellenséges Múltra lehet vele hatni.

Az időcsapda – haditanács – nevesített, eldobós lap kombinációra eredetileg nem gondoltunk, bár nem is lett volna akkora probléma. Viszont továbbra is szeretnénk eldobós nevesített lapokat kiadni, emiatt szükséges volt még most orvosolni a dolgot, és ez volt a legtisztább, amit ki tudtunk találni.

3. Kijárási tilalom, Szikrafű
Változás:
Kijárási tilalom új szövege:
Amikor egy játékos csapatot állít össze, akkor kalandozónként kifizethet 1 MP-t és eldobhat Kezéből 1 lapot. Ha nem teszi, akkor az adott kalandozó semmiképp nem választható csapatba az adott sorelhagyó manőverben.

Szikrafű átkának új szövege:
Amikor játékosa csapatot állít össze, akkor eldobhat Kezéből 1 lapot. Ha nem teszi, akkor viselője semmiképp nem választható csapatba az adott sorelhagyó manőverben.

Ezek még nem kerültek be a lapkeresőbe, mivel csak tegnap döntöttünk az errata végleges szövegéről. A többi errata bejelentésével is emiatt késlekedtünk, szerettem volna egyben letudni mindegyiket.
A kijárási tilalom első olvasásra érthető és egyértelmű volt, hogy mit csinál, de néhány másik lappal összekötve már nehezebben volt értelmezhető. Legutoljára a Hajlíthatlannál és az Áruló Ikernél merültek fel kérdések, amire nem lehetett a szabály alapján választ adni, de ugyanenez a dolog felmerülhet bármilyen manővert generáló képességnél, pl Küzdőverem.

A korábban adott és még mindig megtaláható válaszok továbbra is érvényesek, de most már a szabály segítségével is alátámaszthatóak.

A Bírói csapat