Démonok lesznek a végzeted…

Sziasztok!

Ismét egy új napra ébredtünk, ismét egy új cikk a kampánysorozatban.
Ma három új akadálylapot fogok bemutatni, amelyek két fő közös tulajdonsággal rendelkeznek: mindegyik BESTIA, és mindegyik démon. A démonok már-már kezdtek kihalni Korfordulóról, az IT rotálásával (ami egyébként is csak 2 démont érint) gyakorlatilag csak a Kékarcú Kékarcú szobraiszobrai, meg egy MorquorMorquor, amik ezt a vonalat képviselik.
Nos, ez az arány most javulni fog, nézzük is meg gyorsan milyen dögök leselkednek majd ránk a tornyok és küldetések alól:

2 MP Yriss, a halálköd
Toron boszorkánymestereinek csapása, démon
BESTIA
SZÁM: 2. TÁMADÁS: 8. SEBZÉS: 1-2.
NYÍLT LAP

2 MP-ért potenciális 2-4 seb egész korrektnek mondható, bár a 8-as támadóküszöb nem a legcombosabb. De azt hiszem ismerünk ráismerünk rá pár pár kombótkombót. A lap ereje viszont nem ebben rejlik, hanem a laphatásában:

1megszakító képesség Kezdeményező csapat sorelhagyás fázisban aktivizálható. A kezdeményező játékos kifizethet 1 MP-t. Ha nem teszi, véget ér a sorelhagyó manőver.

Tegyük fel, hogy nulla MP-nk van, de nem gond, hisz PORTYÁZUNK. Ja hogy van egy ilyen lecsatolva. Az már gond…

A következő zöld kártyánk a második olyan BESTIA a teljes lapkészletet tekintve, amely nem a szokásos SZÁM-TÁMADÁS-SEBZÉS hármassal operál. Ugye emlékszünk ilyenre, amely nem is oly régóta riogatja a köznépet? Ha nem volt akadálylap szedésünk, a kidobó kidobó mindenképpen fájt. Ha tudtunk neki lapot dobni, akkor azért, ha nem, akkor azért. Valami hasonló vonalon mozog a következő akadálylapunk is, amely a következőképpen fest:

X+1 MP Siralomkutya
Asztráldémon
BESTIA
X= a csapatban lévő kalandozók számával.
Támadásakor a csapat minden kalandozója asztrál mentődobást tesz. Sikeres dobás esetén az adott kalandozó veszít 1 alapszintet a manőver végéig. Sikertelen dobás esetén az adott kalandozó visszatér Sorába.

Első látásra érdekesnek tűnhet a lap MP-igénye, amely bár „X”-es, mégsem mi fogjuk eldönteni, hanem ellenfelünk. Méghozzá abban a pillanatban, amikor csapatba választja a kalandozóit. Ami a másik jellegzetessége a lapnak, hogy ha nem tudják leszedni, akkor bizony sehogy sem járnak jól vele. A sikeres és sikertelen próbadobás is büntet, ez a véreb bizony nem szórakozik. Azt már mindenki maga döntse el, melyikkel járt jobban: haza ment, vagy reszkető nádszálként a manőverben maradt. Egy jó ragály ragály még mellé, és hamar véget ér a móka a betolakodók számára.

A végére maradt az aduász.
Ismételten egy prémium lap következik, amely a régi motorosoknak újra nosztalgikus szájízt adhat, hiszen mechanikáját tekintve hasonlóval már találkozhattak, de ha ez jön majd szembe, visszasírják még az ÚtonállókatÚtonállókat.
Íme:

0 MP Sandarr helytartója
Démon, a keleti barbárok végzete
BESTIA
SZÁM: 7. TÁMADÁS: 10. SEBZÉS: 1.
Semlegesíthető 2 kalandozó lap Kézből eldobásával.
Nem aktivizálható, ha játékosa irányít élet vagy rend jellemű kalandozót.
Aktivizálásakor irányítója dönthet úgy, hogy SZÁM-át és SEBZÉS-ét felcseréli.
Érvényesülésekor játékosa veszít 3 MP-t.

Én ezt nem is magyaráznám nagyon túl. Minden le van írva feketén-fehéren.
Inkább kíváncsi volnék a Ti véleményetekre, mit gondoltok a lapról, no meg a másik kettőről?

Köszönöm a figyelmet!

TZJ