Bontsunk Lobogókat

Már csak pár nap a bontottig. Addig még nem foghatjuk a kezünkbe az új lapokat, de azért bontsunk csomagokat. Virtuálisan.

Malmozás helyett

Nehéz a várakozás időszaka, ezért véletlen számok segítségével generáltam pár bontást. Ezt a 84 lapot megmutatom nektek is, és mintha bontotton lennék, megpróbálok valamit kihozni belőle. Ötletelgessünk együtt is.

A kijött darabszámokhoz azért egy kiegészítő megjegyzést fűznék. A bontást “besimítottam”, mert olyan eszméletlen dolgok jöttek először, amit nehezen hittem el. (Ha kíváncsiak vagytok, mit dobott a gép, majd egy hozzászólásban megmutatom nektek.) Ebben a cikkben csak olyan verziót mutatok, be, ami teljesen hihető, mert nincs benne kettőnél több egy lapból. Ugyanis valószínűbb, hogy ez lesz egy átlagos bontásokban. Akinek nem, az pedig örülni fog. Nagyon.

Nézzük, mi jött ki!

A példa bontás

Kalandozók

Küldetések

Akadálylapok

Akciólapok

Eseménylapok

Tornyok és építmények

Kezdjünk is hozzá

A példa bontást rendeztem már, tehát alapból olyan kupacokba rendeztem a lapokat, amivel a bontotton is próbálkoznék. Külön a vörös és a fekete hadtestes kalandozók és küldetések, valamint a többi laptípus is egy-egy helyre. Ez nekem a kezdő lépés.

Viszont nem írok egy végső dekket, hiszen mindenki a saját szájíze szerint fog/szeretne dolgozni belőle. Helyette leírom, hogy milyen irányok mentén indulnék el. Azzal mindenki jobban jár.

A példa alapján látszik, hogy kalandozókban nem lesz hiány. Aki emiatt aggódott, megnyugodhat. Ugyanígy a küldetések darabszáma miatt sem panaszkodhatunk. Tehát játszható, vállalható paklikat vizionálok ez alapján a bontottra.

Minden verzióba bekerülne

Vannak olyan lapok, amit a bontásból automatikusan belerakhatunk szinte bármilyen dekkbe. Ezek az általában hasznos lapok, vétek kihagyni őket.

Az akadályok például ilyen “must-have” kategóriák – ahogy Csabi is írta, azokat gondolkodás nélkül mind beépíteném. A bontott eseménylapokból a smaragdmágusok, a szürke más és a halva született is ilyen.

Kalandozók közül a bérvadász és a Sirenar határőr szintén prémium lap. Az elsőt alig kell megmagyarázni, bontotton kevés akadályszedés lesz. Az elf meg egyrészt kombózik a védelmezővel, másrészt a harcban mindenkin sebző képessége nagyon hasznos, pláne egy “Hadúr beavatkozása” után.

Akciólapokból a Cselben csel és a Látógömb lehet tuti befutó.

Nézzük meg külön most a két nagy kupacot.

Vörös verzió

Szerintem kellemes kis dekk építhető belőle. Ha behúzzuk a kis dwoonokat és Dawalon-erődjét, akkor az idő már nekünk kedvez. Ekkortól szinte csak blokkolgatnunk kell. Amíg ez nem jön ki, addig is a többi vonallal gyűjtögethetjük a DP-t. Ezért lehet szükség lesz itt a Küzdőveremre, mint kezdő toronyszintre.

Néhány fekete hadtestes kalandozó beépítéséről is el lehet gondolkodni, ami ha másra nem is lenne jó, mint bedobni a hadúri cselezés számára. Annyi biztos, hogy én gyors hatásként leidézhető kalandozót nem hagynék a cserepakliban.

Még egy fontos szempont jöhet ide. Ugye, a játék elején fixen kapott Stratégiai tanácsadók miatt érdemes jól átnézni az összes küldetést, hiszen 3 kalandozóval szinte fixen mindent megoldunk. Erről ne feledkezzünk meg a pakli építésekor sem.

Fekete verzió

Ezt valószínűleg egy barbár+sápadt légió tengelyre építeném fel, természetesen ostromra kihegyezve. A sinobival persze folyamatosan mennék harcokba, hogy duplázgassa csak magát. Majd egy ideális körben a barbár küldivel portyázást adnék a “rockereknek”, aztán egy körben letolnám a szükséges számú ostromot. Tervnek jól hangzik.

Kezdő toronyszintnek ezért beválasztanék egy Győzelmi oszlopot, legyen fordulónként plusz egy olcsó ostromunk.

Viszont szintben bőven kell majd elindulnunk, mert akciólapot sajna igen keveset bontottunk. Emiatt a Sirenar védelmezőjével ezeket pörgetném vissza a pakliba.

Arra is figyeljünk, hogy legyen legalább 1 MP-nk minden elinduláskor, mert a halálköd igencsak megviccelhet minket.

Melyik lapok maradnának ki biztosan?

Bármelyik irányba is indulunk el, vannak lapok, amik kilógnak erről a formátumról, mert csak igen mákos szinergiák jelenléte esetén tudjuk használni őket.

Jelen bontásban a kalandozók közül ilyen Nahum, aki csak a rongyos témában szuperál igazán. Az Áruló ikerrel hasonló a helyzet. Ha lenne legalább 3-4 Iker kalandozónk akkor más lenne a gyerek fekvése, de így parkolópályára kell nálam mennie. Az Alidaxi ügynök boszi csaj is necces nekem. A jelenbe kerülős képessége brutális, de mikor lesz 7 “felesleges” MP-nk a kijátszására? Persze azért egy 10 MP-s “tankot” bármikor érdemes áthúzni. De csak emiatt tartogassuk a kezünkbe?

Küldetések közül a Vérkör létrehozása kevésbé hasznos ebben a bontásban. Ha lenne legalább pár darab Tharr küldött bestiánk, akkor megkockáztatható lenne a beépítése, mert az 5 DP azért elég jó. Így viszont ez még kevés.

Az akciólapok közül a hatalomszó is kimaradna nálam, mert egyetlen aquir van az átlagos soron, ami kihasználhatná. Ebben a bontásban viszont egy sincs belőle, szóval csak eldobós lapként működhetne. A behívó levél Hadúr hiányában szintén kimarad.

A bontás toronyszintjei alapesetben szintén kihagyhatók, kivéve, ha…

Grátisz vicces verzió

A Sárkányfészek és a labirintus elgondolkodtatott, mi lenne, ha minden lapot beraknék a dekkbe. Mert ugye, a fészek 3-as fala nagyon kecsegtető, ezt összekombózni egy 7-es induló kézmérettel, még működhetne is. A cserepakliba pakolást pedig a Hatalmasok haragja és a jeladás oldaná meg.

Persze visszatérve a földre, ez mégiscsak marad egy “fun” opció, mert sajna nem életképes, még úgy sem, hogy nincs jellemellentét.

Összegzés

Mint látjátok, akár háromféle paklit is össze lehetne hozni ebből az egyetlen bontásból. Hogy melyik lenne a legerősebb, nehéz megtippelni, mert mindegyik koncepcióban vannak fájdalmas hiányok.

Persze a bontott erről is szól, hogyan tudunk a meglévő lapokból kihozni valami életképeset. Gondolkozzunk, taktikázzunk, készüljünk már most fejben a bontottra. Hasznos lesz, higgyétek el!

A vállalkozó kedvűek számára készítettem egy plusz bontást. Ezt látjátok a cikk jobb oldalán. Azt kell mondanom, ez is sok izgalmat rejt.

De a lényeg, találkozzunk a bontotton!

Plusz bontás (házi feladatnak)

Kalandozók

Küldetések

Akadálylapok

Akciólapok

Eseménylapok

Szövetségesek

Tornyok és építmények