Szövetségek ereje

A lapbemutató kampány utolsó napja is elérkezett. Ma érkezik a hiányzó három lap.

Küldetés, mi?

Minden témát ismerhettek már, látszik, hogy a küldetések fontos szerepet játszanak majd az új metában. Minden ritkasági soron kapunk küldiket, némelyik témafüggetlen, némelyik pedig szorosan kötődik valamelyik paklihoz. Ma olyanokat mutatok be, amik köztes helyet foglalnak el ezen a skálán.

Vihar utáni csend

Tudjuk, mennyire erős hatás blokkolni az ellenfél győzelmi feltételét, most erre kapunk egy további lehetőséget, hasonlót a Megszálló flotta feltartóztatásáMegszálló flotta feltartóztatásához.

1 MP Concitator-háború megnyerése

Quiron-tenger

– 2xFEKETE HADTEST/VÖRÖS HADTEST

– Vörös Hadúr/Fekete Hadúr

– Hajózás II

DP 2 AKADÁLYOK 2

Megoldása után, ha a csapatban van toroni kalandozó, akkor az ellenfél nem oldhat meg küldetést a forduló végéig.

Megoldása után, ha a csapatban van tiadlani kalandozó, akkor az ellenfél nem kezdeményezhet ostrom manővert a forduló végéig.

Az igazán nagyszerű ebben a küldetésben, hogy több téma is bátran használhatja, és visszaüthet, ha az ellenfél oldja meg előlünk. Az MP/DP aránya biztató, úgyis mindenki fog TérképszobáTérképszobával játszani. Hangulatilag amúgy ott van a szeren, hozza a zászlóháborús feelinget. Ehhez sokat ad, hogy a megoldó csapat hovatartozása a kulcs, nem a játékos választ a két opció közül.

Toborozzunk!

Két küldetést is kapunk, ami előkészíti a kedvező feltételeket a következő körre vagy egy kombóhoz.

Rosszfiúk, ide!

2 MP Martalócok felfogadása

Észak-Ynev

– 3xkáosz/halál jellem

– Fekete Hadúr

– Fekete Lobogó irányítása

DP 3 AKADÁLYOK 4

Megoldása után játékosa kikereshet Jövőjéből egy nem nevesített, káosz vagy halál jellemű kalandozó lapot. Ha így tesz, akkor azt Jövőjének tetejére teszi.

3egyszeri képesség A laphatás megoldott küldetésként aktivizálható. Célpont kalandozó sérült helyzetbe fordul. Egy játékos játékonként csak egy ilyen laphatást aktivizálhat.

1-2 MP-ért 3 DP elfogadható, de a megoldás után további két dolgot is kinyerhetünk belőle. Az első leginkább a besúgónak besúgónak profi előkészítés, de egy sima laphúzással is tökéletesen együttműködik. Minimális erőfeszítés mellett egy Alidari ágyasAlidari ágyassal húzhatjuk fel az előkészített kallert, kombósabb paklikban viszont akár egy Minál kaszinóMinál kaszinót is megbundázhatunk vele. Ez a kereső hatás összességében nekem egy egészségesebben kitalált Rejtett városRejtett városra hajaz.

Az egyszeri képesség is elég erős, az ellenfél sorába behatás, a sérültbe forgatás komoly fegyvertény. Igaz 3 MP-ért tehetjük ezt meg, de két kör nyugalom sok esetben a győzelmet jelenti. Nagy szerencse, hogy játékosonként csak egyszer lőhető ez be, mert elég szemét hatás.

Jófiúk, gyülekező!

2 MP Kalandozók segítségül hívása

Észak-Ynev

– 3xélet/rend jellem

– Vörös Hadúr

– Vörös Lobogó irányítása

DP 3 AKADÁLYOK 4

Megoldása után játékosa kikereshet Jövőjéből egy nem nevesített, élet vagy rend jellemű kalandozó lapot. Ha így tesz, akkor azt Jövőjének tetejére teszi.

3egyszeri képesség A laphatás megoldott küldetésként aktivizálható. Célpont kalandozó éber helyzetbe fordul. Egy játékos játékonként csak egy ilyen laphatást aktivizálhat.

Ez a küldi pedig tükörképe az előzőnek. A keresős hatást kihasználva kaszinózás esetén egy Doardon tikos kardját a pakli tetejére paklizhatjuk. Ezzel majdnem tuti a 2 Arany begyűjtése. Biztos vagyok benne, hogy más felhasználási módot is találtok ehhez a két laphoz.

Az éberbe forgatás pedig egy egyszeri FelkelésFelkelés. Ezt a küldit tuti, használnám egy Koldus dekkben.

Végszó

A Lobogókkal érkező meta nagyban épít a küldetésekre. Sok erőforrást ezeken keresztül ér majd el az adott dekk, nem csak a DP miatt lesz érdekes megoldani őket. Ezt a váltást nyomatékosítja, hogy a kirotáló 5 darab IT-s küldetés helyett érkezik hatszor ennyi!

Rengeteg manőverezésre kell felkészülnünk, akár magunk tesszük meg, akár akadályozni akadályozni akarjuk. Ha végignézitek a termékoldalt, rengeteg csemegét találtok ehhez.

A bontott verseny pedig szinte itt is van.

Jó készülést!