A pihenés újrakovácsolása

Május elseje.

A Munka ünnepe.
Vagy ahogy régen hívták: a Munkások ünnepe.
Nem a munkát ünnepeljük ugyebár, hanem azt a világmegváltó munkásmozgalmat, ami elindította a szakszervezetek kialakulását, a munkásosztály érdekeinek védelmét, jobb munkakörülményeket, a 14-16 órás napi munkaidő lecsökkentését stb, stb. Nem mennék ebbe mélyebben bele, aki kíváncsi rá, majd utána olvas. A hangsúly most az ünnepen van, ami mondhatjuk, hogy világ szinten szorosan össze fonódott a pihenés fogalmával. Ünnep, hosszúhétvége, rokonok, utazás, pihenés, kikapcsolódás. Mindenkinek ismerős. Mondjuk nekem pont kevésbé, mert a vasúton nem áll meg az élet ünnepnapokon sem (bizony, MÁV-START alkalmazott vagyok, kikérem magamnak a vasutast 😀), de hosszú évek után idén nekem is lehetőségem nyílt egy kis aktív pihenéssel tölteni ezt a pár napot. (Ezúton is üdv mindenkinek innen a Bánságból! 😉) Mert hogy a pihenést is szeretjük aktívan tölteni, a céltalan semmit tevés nem vezet sehova, főleg a mai rohanó világban.
Hogy hogy jön mindez a kártyához? Hát úgy kérem szépen, hogy bizony a M.A.G.U.S. kártyában is szoktunk pihenni (legalább is a kalandozóink), és ha nincs szerencsénkszerencsénk, sajnos tétlenül nézhetjük, ahogy elrohan mellettünk a világ….ööö…ellenfelünk. A tétlen pihenés tehát a kártyában sem sejtet valami hasznos dolgot. Ha már pihenni kényszerülünk, jó lenne aktívan tölteni itt is. Nemdebár? Legendás időkből fennmaradt játékosoknak mond valamit az antiss?

SPOILER ALERT!!!

Nem lesz antiss! 🙂

De naggggyon nagyon hasonló mechanika fedezhető fel a következő lapon, amely hozzájárul majd ahhoz, hogy aktívan tudjuk tölteni azt a fránya pihenést:

0 MP Kitörés a lázálmok fogságából
– 2xK: Fizikum>3
– 1 MP kifizetése
– Mentál>6
DP 1 AKADÁLYOK 1
Ha manőver célpontja, akkor a kezdeményező csapatba
csak pihenő kalandozó választható, és az akadályozó csapatba
választható pihenő kalandozó is.
Megoldása után játékosa kifizethet 1 MP-t. Ha így tesz, akkor
a csapat célpont kalandozója éber helyzetben visszatér Sorába,
és a forduló végéig nem választható kezdeményező csapatba.

Lássuk csak: Megoldom, 1 MP-t fizetek, éberen jövök haza, védekezni tudok. Hmm. Témafüggetlen, befér minden pakliba. Bárki oldja ha van elég MP-nk. Nem lesz akkora spoiler mint az Őrtálló Nagyok küldötteŐrtálló Nagyok küldötte, a Bőreváltó, vagy az Erm Roncas bérvadásza, de jó pár téma számára hasznos lehet. (Képzeljük el ezt a lapot pl. egy Vadkan Vadkan pakliban. Ha lepihen sem lesz nyugtunk tőle……Jabbah már dörzsöli a tenyerét) Hosszan nem ragoznám, hogy mibe lesz jó, és mibe nem, döntsétek el ti!

Mindeközben pedig (amíg megy az agyalás az előző küldin) gyorsan megosztanék még egy hasznos kék kártyát. Ezt szintén nem érzem akkora korszakos spoilernek, mint ToDa a zaudert meg a bérvadászt, de figyeljünk arra ha (sok szövetségessel) játszunk, és megold az ellenfelünk egy ilyent, csak halkan káromkodjunk, mert egyre több a kiskorú játékos:

2 MP Szövetségek újrakovácsolása
Észak-Ynev
– 2xdartonita/Rongyos/Iker
– FEKETE HADTEST/VÖRÖS HADTEST
– Fekete Hadúr/Vörös Hadúr
DP 3 AKADÁLYOK 3
Amíg manőver célpontja, akkor az adott manőverben
a harc során az ellenfél MP-kötött cselekedeteinek
MP-igénye 1-gyel nő.
Megoldása után legfeljebb 1 célpont szövetségest
vissza kell keverni a Jövőbe.

Vegyük észre, hogy saját szövetségest is vissza tudunk vele keverni, ami akkor lehet hasznos, ha már kifogyott az SZP-ből. Illetve a szemben ülő játékostársunk életét tudjuk megkeseríteni vele. Pláne ha elindulunk rá: nem tudja előre mit akarunk, és ha beáll akadályozni, eleve elég nagy hátránnyal fog harcolni. Kicsit hasonló érzés lesz, mint a Megszálló flottátMegszálló flottát megoldani. Azt biztosan nem köszönik majd meg, ha egy sikeres újrakovácsolás után kicsapunk még egy zaudert is az asztalra…

Nos, lassan itt a várva várt kártya ünnep, remélem a május 11 mindenki naptárában ugyanolyan piros mint az elseje! Ezzel zárnám is a Lobogók Hatalma kampánysorozatra szánt cikkeim sorát, találkozunk a bontotton!

Bonts zászlót a FEKETE vagy a VÖRÖS hadurak oldalán, és vezesd győzelemre seregeid május 11-én!

LEGYÉL TE A KIVÁLASZTOTT!
Ynev vár!

 

TZJ