Készülés az Évzáróra 4. – Metajelentés

A legutóbbi metajentés óta csak két hónap telt el, de így is nagyon tanulságos átbogarászni még az évzáró előtt, hogy milyen dekkek hogyan szuperáltak egymás ellen. Néhány láthatóan megtáltosodott a kezdőkészlet lapjainak köszönhetően. A cikkben szereplő adatokat most is a nagyversenyek mérkőzéseiből szedtem össze.

Az évzárós cikkekben több korfordulós paklit is sorra vettek, ebben a cikkben szereplő néhány táblázat abban segít, hogy a rossz matchupok ellen fel tudjunk készülni néhány ellenlappal, vagy taktikával.

Nézzük meg a nagyversenyeket egyenként.

Miskolc

Ezen a versenyen több pakli is pozitív – 50% feletti – mérleggel jött ki. Közülük “egyjátékos dekk” volt Rosanna (80%), Hinnia (67%), Kék herceg (60%) és a Baziliszkusz (60%). De a derékhad Rancival (57%) és Garrannal (56%) jött. Kettejük párharca itt még közel döntetlen volt, bár a 4-1-3-mal inkább a Légió felé billent még a mérleg.

Őszköszöntő

Egy játékos által választott dekkek közül a Megbízott (100%), Az utolsó test (80%), Eatian (67%), HJV (67%), Izra (67%), Renegát (60%), Kék herceg (60%) és Daík (60%) tudott igazán jól menni.

Mit hoztak még sokan? Garrant – ami 74%-ot teljesített, Rosannát – ami 65%-ot és Rancit, ami akkor átlagosan 45%-ot ment. Miért ment rosszabbat most Ranci? Mert sokan bekészültek ellene. Leírni azért nem kell ezt a dekket, az akkori beszámolómban ezt részletesebben ki is veséztem.

Pécs

Az jól teljesítő “egyjátékos” dekkek most a Renegát (80%) és Aleph (67%) voltak. A Rarran (71%), Rosanna (59%) és Rancidias (50%) trió most is túlsúlyban volt a dekkek számát tekintve, és eredményesség szempontjából is.

“Big tábla”

Most pedig jöjjön a legnagyobb falat, az október-novemberi korfordulós nagyversenyek metájának az összes mérkőzését összefoglaló táblázat. Több, mint 250 eredmény van összesűrítve benne, minden olyan mérkőzést tartalmaz, ahol sikerült valamelyik játékosnak az idő lejárta előtt nyerni. A döntetlenek és az erőnyerők nem szerepelnek itt.

Leggyakoribb paklik

Az előző metaelemzős cikk hasonló grafikonjával érdemes összenézni ezt. Most azokat a paklikat nevesítettem, amik mind a három nagyversenyen jelen voltak. Érdemes ránézni, hogy az “egyéb dekkek” aránya a létszámmal arányos, az őszköszöntőn majdnem a felét tették ki összességében. Tehát a most az évzárón is összefuthatunk korfordulós meglepetéspaklikkal.

Végszó

Tehát mára csak a dekkek finomítása maradt. Jó táblázat bogarászást kívánok!

Az évzárón találkozunk!