Az “Első”

 

Több híresség született már az MK fennállása óta. Olyan személyek lettek bemutatva, akiknek a tettei mindenki számára nyilvánvalók. Most itt az újabb lehetőség, hogy egy általatok választott illető bekerüljön a hírességek csarnokába.

Szabó Péter (Kardtáncos), Csörnök Tamás (Kalap Úr), Dr. Szabó Tamás (Doki), Kecskeméti Zsolt (KeZso) és Móré Dániel (Mdani). Az ő neveik szinte minden MK játékos számára ismertek, tisztában vagyunk vele, miért kerültek be a jelöltek közé. De van még egy név a sorban, aki sokaknak nem mond semmit, ő nem más, mint

Tihanyi Roland

Roland 2007 óta a kártyás társadalom aktív tagja. Főleg Pécsett lehet vele találkozni, de ha a Dél-Dunántúl különítménye egyéb helyszínt meglátogat, a veteránokkal tart, önként vállalva a sofőr szerepét. 2011-ben közös erővel harcoltuk ki az akkori kiadónál a többszörös szorzós, majd később a balatonlellei társasággal karöltve az akkori támogatott regionális versenyeket. Ezekhez kapcsolódik még a nem hivatalos regionális ultrák megjelentetése is. De nem ez az, ami őt naggyá teszi.

Neve egy új korszak kezdetéhez köthető. Máté az ezt bemutató cikkében úgy utal rá, mint az „Első”. Sok tettre utal az írásban, de ezek nem lettek nyilvánosságra hozva. Valószínűleg fejvesztés lesz a büntetésem, de ezeket leírom, úgy érzem, tudnotok kell.

A legfontosabb, hogy a játék hanyatlásának idején segített rendbe tenni azokat a dolgokat, amik ezt okozták. A három személyből ő volt az, aki leginkább a játékosok érdekeit nézte és kiharcolta a támogatást. Neki köszönhető, hogy újjáéledt az ultra-rendszer. A promóciós lapok bevezetésének ötlete is tőle származik, hiába tagadja ezt, tudom az igazságot. Ő volt az akkori tesztcsapatban az egyik felbujtó, hogy a 18-18-36-18 elosztású kiegészítők helyett egy új, más arányokkal rendelkező termék legyen kiadva, megalapozva ezzel a Lobogók hatalma és az ez után megjelenő kiegészítők szerkezetét. A Kétjátékos Kezdőkészlet minősége, elkészítésének és megjelenésének kiharcolása is Roland érdeme. Ezeken túl több nosztalgikus dolog azért lehet jelen a játékban, mert ő tanácsolta (pl: Messor, homoki elfek). Ami még a játékkal szorosan összefügg, a könyvborítók felhasználásának ötlete tőle származik.

Aquir és Zargas mellett ő a harmadik olyan, akinek tudása, tapasztalata, jóindulata és a játék iránti szenvedélye segített abban nekünk, hogy ma, a jelenlegi formájában élvezhessük ezt a kártyajátékot. Ugyan neve nem szerepel mindenhol, ettől függetlenül a mai napig jó tanácsokkal látja el a tesztcsapatot, üde színfoltot hozva ezzel a háttérmunkákba.

Egy dolgot emelnék még ki: bármennyire is nehéz természetű (velem együtt), személyes jóbarátomnak tekintem.

Mindenki szíve joga eldönteni kire adja le a voksát, ezzel az írással csak szerettem volna bemutatni Nektek azt a személyt, akinek munkássága eddig a homályban bújt meg.

 

Apostol