Visszaszámlálás

Ezen a héten Idő témájú lapokat vizsgálok meg, és kiválasztom közülük a 10 legjobbat háttér szempontból.
A cikk persze csak az én véleményemet tükrözi. Akinek más a véleménye, az ossza meg nyugodtan kommentben!

10. Időkapu

Mit csinál egy időkapu? Nos, kalandozókat juttat egy adott korból a másikba. Persze csak olyan kalandozókat, akik nem érzékenyek az ilyen természetellenes mágiára, így elfeket sajnos nem képes szállítani. Pont úgy, ahogy azt a szabálykönyvekben is olvashatjuk.

9. Pergő idő homokórája
Egyszerre jeleníti meg a hétköznapi homokóra és az időmágikus varázstárgy tulajdonságait. Úgy pörgeti az időt, ahogyan a homokórát forgatjuk, és persze a képe is nagyon jó.

8. Örökkévalóság
Az egyik legérdekesebb idővel kapcsolatos hatás. Bár nagyon régen jelent meg és ma már nem is mondható gazdaságosnak, mégis néha felbukkan különleges és kockázatos kombópaklikban.

7. Gyorsítás/Lassítás
Továbbra is az időmágiáknál maradunk. Ezt a két alapvető időmágikus lapot nemlehet egymástól igazán elválasztani, noha jó néhány év választja el megjelenésüket. Egy biztos: játéktechnikailag nagyon jól jelenítik meg azt,amit tudniuk kell és egymásnak is tökéletes ellentétpárjai.

6. Dorani időmágus
A remek kép mellett ez a lap is azt csinálja, amit a neve sugall. Az időfolyását manipulálja mindkét irányba. A legtöbb időmágiás dekkből kihagyhatatlan, hangulatos lap.

5. Irreálmágus
Ennek a kalandozónak a képességei enyhén szólva is kaotikusak. Ha valamilyen manipulációt szenved el az idő természetes sodra, akkor az ebből fakadó energiákat képes ellenfelei megöregítésére fordítani. Szerintem a lap minden tulajdonsága nagyon jól passzol a hátteréhez.

4. Pillanat hatalma
Az egyik legerősebb hatalomszó a szerepjátékban, és ez remekül tükröződik a lapon is. Ellenfeleink tehetetlenül nézhetik végig, ahogy rettenetes hatalomszóhasználónk felkoncolja őket, miközben rajta kívül mindenki másnak megáll az idő.

3. Saleiar
Az álomtáncos megint csak az idő megállításában, illetve saját maga hihetetlen felgyorsításában jeleskedik. Amellett, hogy a kalandozó remekül jeleníti meg azt, amit a regények szerint tudnia kell, még az egyik legszebb elf grafika is,amit Renétől ismerünk.

2. Quirin Dan Jeir
Az időmágia atyja. Maga a lap rengeteg erősítést és játékszert kapott a legújabb kiegészítőben, de már ezelőtt is tiszteletet parancsolt időmágiát olcsósító képességével. Mindenképp ő a legalapvetőbb időmágus kalandozó, és minden bizonnyal örökre az is marad.

1. Useb-Het
A leglátványosabb és legeredetibb idővel kontárkodó lap, amit valaha láttam. Nem csak egyszerűen variál a jövő paklival, hanem új játékteret nyit. Egy lehetséges jövőt mutat meg, amiben csatát vívnak a hősök és értékes információval szolgálnak gazdájuknak. Ezzel tőlem kiérdemli ennek a listának az első helyét.

– Liborion –