Variációk egy küldetésre

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy az ellenfél kirak egy ritkán látott küldetést, amit végigböngészve hirtelen megörülünk:hé, ezt én is meg tudom oldani, ha még felhúzok egy papot” vagy “hé, ezt nem tudja megoldani, most ezzel mi a tüdőt akar?”. Ilyenkor beindul az agyalás és a következő alkalommal akár már a saját dekkünkben figyel az a bizonyos lap. Jelen cikkben egy konkrét küldetésre mutatok minél több pakli-ötletet.

Egy (pontosabban “a”) mitikus küldetés lesz ma terítéken. A lap játékerejét az évzárón mindenki láthatta, de a benne rejlő variációs lehetőségek is méltán emelik ebbe a ritkaságba (sajnos ez utóbbi erénnyel sok egyedi társa szvsz nem dicsekedhet). Lássuk sorban a feltételeket.

Hajózás IV

Ez nem tűnik sétagaloppnak, a Hajózás IIes kallerek leginkább 10/5ösök, esetleg a jó öreg Briar Sichetti esélyes valami kisérővel vagy egy Antohos fílingpakli sok BIGy mellett. Hát, ha valami nem megy, szóljunk az orkoknak, majd csak megoldják valahogy. Például beizzítják Nagy Vordak papjait. A veterán Viharkeltő sámánoknak mindez semmiség, mivel “Tengeri küldetésfeltételének teljesítésekor irányítója adhat neki egy választott képzettséget (a manőver idejére), vagy egy meglevőt II-re emelhet.” Rejtett városból elég fixen le tudunk izzadni kettőt, a beépített belső iskolájukkal máris Rosanna nyomdokaiba léphetnek. A kulcsmanőver megnyerésére több lehetőség is adódik, Lelkesítés-Szellemkiabálás duó a defenzívebb, vagy Özönvíz-Tornádó páros a támadóbb lelkületűeknek. Mivel a Vordak-papság a sorból is tud bevarázsolni a harcba, az utóbbi kecsegtetőbb, Lovagvárunkat sem fogják könnyen bevenni. Ami még itt kihagyhatatlan, az a Tyuk Nagyúr-féle tisztítótüzes-dromedáros móka.

Igaznév+ másik nem jelző

Ezt ugye ismerjük, történetmesélés Rosannával. Hagyományoson talán még erősebb Rozi, első körben is tud nyerni akár. Erőben nehéz überelni ezt a koncepciót, de szvsz erre a feltételre lehet a legszerteágazóbb hangulat-paklikat építeni. Nyilván, hiszen nagy hősökről van szó. Jakirte kinyilatkoztat és hoz egy ingyen Cyrgaant, akivel még abban a körben is mehetnek (kyr fajra…). Tier vagy a Kristályringyó egy kincset érő Emír lánnyal karöltve hajóznak, de a nemrég megénekelt Armadornak is lehet valami mocskos trükk a tarsolyában. Itt a főnököt érdemes Kerengőzni, hogy a Tolvajszem+Csuklyás biztosítsa a kulcsküldit, illetve egy Goblin harcmestert rácsatolva máris meg van a másik kaller. Mégis, a legszimpatikusabb egy full dartonita hentelés, bármelyik nagymester tökéletes ide harcostársaival. Egy Vaskezűre kifent változat mindnél komolyabb zúzásra képes, Voul buzogány, harci düh, rendületlen, mi mindenre jó a Kerengő… Amíg behúzzuk a kívánt lapokat Alex szépen elfilézget az Arénában.

2 Varázsló

Nem állítanám, hogy avatott ismerője volnék eme jeles alkasztnak, így erről óvatosan nyilatkozok. Dzsinn fajpaklival próbáltam ezt a vonalat, Bukott Bálvány Bűvölettel szépen pörög és a múltidézős ütéseket is nyugodtan lehet dobni nekik. B tervkén toldják a Godon leigázását is, a Határerődök csont nélkül jönnek. Piszok olcsó egy fajzat ez, na. Két pakli ugrik még be, akiket nem sűrűn láthatunk küldetni. Az egyik az isteni Ceriak, akár fajpakliba is (Shaddator :D), de borzolhatjuk ellenfelünkidegeit, egyedül kiküldve a Hatalmast, miközben kezünkben ugrásra készen áll valaki a megszokott Snil-Mártír-Sienna trióból. A másik egy 40 lapos lóúras móka, Symbelmine-Saqquarheddon-Ősök szólítása megoldással tud öt tornyot felmutatni masszív DP–mennyiség mellett.

Egyéb aljasságok

Van néhány mód, hogy megkerüljük a hagyományos feltételek teljesítését. A jeles toroni orkfajzatnak, Vasharapó Azgrognak mindez csupán gyermeteg hancúrozás, amivel legfeljebb a gaugokat lehet elszórakoztatni a tábortűz körül. Erion elhíresült kocsmárosának, Ghell Torozonnak is megvannak a maga trükkös módszerei. Ezekkel a nagyágyúkat bármely küldetésre lőhetünk, viszont itt egy Külső síkos tengeri történetről van szó. Van tehát egyéb kiskapu is. Tengeriket Salina egy meglepi halotti lepellel viszi, de sajnos pont a külső síkosokat nem (érdekesség, hogy egy 7 éves lapról van szó, de más küldetést nem találtam ilyen párosítással). A másik irányhoz, a külső síkhoz viszont van a Káoszdémon követője, mindössze annyit kell elérnünk, hogy felvigyük ötödik szintre. Sok 0-s felszerelés és Homálytesó talán a legegyszerűbb megoldás erre. Nem igazán hiszek benne, hogy működik, mert nagyon húzásfüggő és B tervet sem látok, de egy kombójátékosnak megindíthatja az agyát.

Remélhetőleg sikerült meghozni a kedvet egy jófajta küldetéspaklihoz, akinek bármi ötlete van, ne tartsa magában.

anon.