Varázsolj a szívemmel

Széles mosollyal az arcán sétált fel a meredek hegyi ösvényen. A virágok illatától édes levegőt ezernyi apró hangszerként szakította át megannyi madár éneke. Némelyikben híres muzsikusok jellegzetes dallamait vélte felfedezni.
A napsütés, a virágillat, és a madárdal mind-mind Őrá emlékeztették. A nőre, akit imádott.
A legszebb lány volt, akit valaha ismert. Kecses alakja akár egy őzsutáé, mosolya sejtelmes és játékos akár a tavaszi szél, nagy barna szemei pedig igézőek és mélyek, mint a teliholdas éjszaka. Persze nem csak külleme miatt szerette. A legodaadóbb és legártatlanabb lény volt a világon.
A virágot, amit szedett neki szintén általa ismerte. Pont olyan volt, mint a lány: törékeny, szép, megannyi rejtett értékkel. Szinte bármilyen betegséget meggyógyít a belőle készült tea.
Ahogy tovább haladt a tisztás közepén álló kis kunyhóhoz vezető szűk utacskán sűrű köd ereszkedett a hegyre. mintha egy felhő közepébe lépett volna. Az erdő sötétbe burkolózott, a levegő párával lett terhes, de továbbra is csiripeltek a madarak.
Felidézte magában a lány kedvenc dalát, melyet oly szépen tudott énekelni. Talán ez fogta meg a legjobban: szíve hölgyének angyalian bájos hangja. A dal egy elveszett kismadárról szólt, és mikor a lány énekelte úgy tűnt, mintha köréje gyűlnének az erdő madarai, hogy áhítattal végighallgassák. Mintha hívni tudta volna őket, akárcsak a mesék erdőbe üldözött királylánya.
Hiába a köd sötétje, a széles mosolyt semmi nem törölhette le a férfi arcáról. Bár már számtalanszor sebet ejtett szívén a szerelem, most biztosan tudta, hogy megtalálta azt, aki értelmet ad létének. Már minden barátja megházasodott, és valaha betegesen irigyelte is némelyiküket, de mostanra már inkább sajnálta őket, amiért úgy elsiették a párválasztást, és asszonyaik együtt nem érnek annyit sem, mint szerelmének a kisujja körme.
Mire a tisztásra ért kitisztult az ég. Ismét verőfényes nap ragyogott homlokára, és a madarak kórusa minden eddiginél hangosabban melengette a szívét. A házikó ajtaja résnyire nyitva volt. A kis kertecskéből hívogatóan áramlott felé a válogatott vadvirágok bódító illata.
Önfeledten sétált be a kunyhóba. Tudta, hogy odabent az várja, akivel végreörökre boldog lehet, és akiben örökre megbízhat.

Hárem
Héroszok csarnoka
Krad-szentély

3 Ármányszövő
3 Lángoló Vér nagyasszonya
3 Wirg
3 Szemmel verés
3 Áldozótőr
3 Slan csillag
3 Kígyóvarázs
3 Orwella akarata
3 Félresöprés
3 Tőrvívás
3 Tiltott tekercs
1 Klánpróba kiállása
2 Héroszok csarnoka
3 Káosz-Huvargh oltár
1 Hram

– Liborion –