Válassz fegyvert!

Fáradj be, drága barátom! Az én üzletemben találhatod meg a fegyverek legszélesebb választékát az egész Ibarában. Némelyikük igazi kuriózum. Látom rajtad barátom, hogy Te nem az egyszerű, mindennapi kardok híve vagy. Talán kíváncsi vagy az értékesebb termékeimre is.

Biztos kéz. (beépített ütések)
Úgy látom nagy harcost tisztelhetek benned. Nagyon jól állna az oldaladon egy olyan megbízható fegyver, mint ez az Abbitacél rúnakard. Olyan könnyű használni, hogy még egy gyakorlatlan fegyverforgató is hatékony ütéseket tud bevinni vele. Egy ilyen fess vitéz, mint Te pedig bizonyára mesterien forgatnád.

Tökéletes súlyozás. (+ Támadóküszöb)
De ne siessük el a dolgot! Nézd meg ezt a remekművet! Népem kedvenc fegyvere, a Handzsár. Nem sok hozzá hasonló csodát kovácsolnak Yneven azt garantálom. Sokkal könnyebben betalál, mint bármely más kard. Kifejezetten erős vágásokra tervezték.

Különösen éles penge. (+ sebzés)
Aztán itt van ez a csoda, de ennek bizony már borsos ára van. Természetesen meg is éri, hiszen hol juthatnál hozzá olcsó Mithril csatabárdhoz? Tarin mestereinek évezredes tudása tükröződik ezen a különösen éles és könnyű pengén.

Halálos csapás. (Túlütés)
Persze a legérdekesebb áruim még csak most következnek. Nézd meg ezt a hatalmas Voul buzogányt! Mocsári óriásoktól szerezte még az öregapám. Egy ilyen forgatásához bizony jó adottságokkal bíró embernek kell lenni, de Neked nem lesz ezzel gondod. Egyetlen csapásával halálra sújthatod az egyszerűbben legyűrhető ellenfeleket, de izmosabb haragosaid ellen sem kell sokkal nagyobb erőfeszítés.

Precíz célzás. (Támadásdobás módosítás)
Ha igazán jól ismered az ellenfél gyenge pontjait, akkor ezt a baljós kinézetű, de annál hatékonyabb Obszidián rítustőrt ajánlom a figyelmedbe. Bukott kultúrák felsőbb kasztjainak titkos fegyvere ez. Olyan a kezedbe fogni, mintha kiragadnál egy darabot a történelemből. Ki tudja, talán valamelyikünk ősének is rajta szárad a vére…

Nehéz fegyverek. (Páncélcsökkentés/átütés)
Meggyűlik a bajod a lovagokkal? Mi sem egyszerűbb. Itt ez a remek Shadleki buzogány. A Hétarcú birodalmából való, és kifejezetten a nehéz páncélok ellen fejlesztették ki a lovagi hadviselés hosszú évszázadai alatt. Úgy hatol át a legkeményebb páncélokon, mint kés a vajon.

Tiltott fémek. (Alapszint vesztés)
Nos látom, hogy nem akármilyen gyűjtővel van dolgom, úgyhogy most olyan dolgokat mutatok Neked, amit csak a legjobb vevőim csodálhatnak meg. Íme, a rettenetes Feketeacél kard! Olyan fémből van, ami megcsapolja forgatójának életerejét. Cserébe olyan súlyos sebeket okoz, amik soha nem gyógyulnak be.

Alternatív felhasználás. (…)
Ha esetleg nem csak kizárólag harci fegyverek érdekelnek nézd meg ezt a gyönyörűen megmunkált Áldozótőrt! Ha esetleg van egy kedves rokonod, aki sötét isteneket imád, akkor ez a hasznos kis darab tökéletes ajándék lehet neki.

Mágikus védelem. (Védő képességek)
És végül nézd meg ezeket a csodákat! Birodalmak sorsáról döntöttek egykor, és most itt vannak az én boltomban, és megkaphatod őket néhány ezer csengő aranyért. Olyan súlyos csapásoktól védenek meg, amik városokat is romba döntenének, de ha a Fényurat, vagy a Mon-Dult kézhez kapod. Megállíthatatlan leszel!

Nos barátom, melyik fegyver nyerte el leginkább a tetszésedet?

– Liborion –