Újabb nemhivatalos lapok egy messzi-messzi galaxisból…

Eltelt három hónap, kifutott az első rokoni témára felfűzött nem hivatalos emléklap-páros. (Versenyen ezek nem használhatóak.) Eljött az ideje, hogy a szimpatikus Coimbra-kuzinok felálljanak és átadják a helyüket egy másik jeles család tagjainak. Nem kellett sokáig keresni az újabb jelölteket, egy réges-régi űr-mese szereplői ugranak át egy laza haknira kedvenc kártyajátékunkba. Lássuk hát, kik azok, akiket emléklap formájában megnyerhetsz a Balatonlelle-Pécs-Szigetvár háromszög versenyein májustól.

Vigyázat,a következő sorok hagyományos értelemben vett spoilereket tartalmaznak az eredeti SW trilógiát nem ismerők számára (senkit sem szeretnék meggyanúsítani ilyesmivel, de bizony még léteznek ilyen emberek)! Hőseinket a múltkori úriemberekhez képest sokkal erősebb családi kötelék fűzi össze: apa és fia ők, ketten a galaxis ellen. Képességeikkel egy-egy ikonikus idézetet kívánunk megidézni a kártya nyelvén.

A Legkisebb Fiú

Mesénk jófiúja, az ifjú Skywalker egy félreeső bolygó még félreesőbb farmján tengeti a sivatagi földművesek egyszerű életét. Aztán találkozik a Szépséges Hercegnővel és ezzel minden megváltozik. Félelmet nem ismerő, gáncstalan lovag válik belőle, aki a legaljasabb gonosztevőben is megérzi a vívódást és visszahozza az eltévelyedettet a sötétből a fénybe. Ahogy Ereje növekszik, olykor még a lehetséges jövő is feltárul előtte. Mestere folyamatosan próbák elé állítja, ahol sokszor nincsen más, csak amit magával visz…

8/4 Luke Skywalker H-H/L Rend jellem

Tatooini parasztgyerek, Jedi lovag, Vader fia

F:10, A: 8 M: 9 Pszi

Akrobatika,Taktika, Veszélyérzék II

[harciegyszeri] Célpont halál/káosz jellemű kalandozó jelleme életre/rendre változik és az adott harcban nem használhat akciólapot élet/rend jellemű kalandozó ellen.

[állandó]Ha manőverbe kezd, akkor Játékosa megnézheti Jövő paklijának annyi legfelső lapját, amennyi az alapszintje és ezek közül egyet kézbe vehet.

[állandó]Ha manőverben vesz részt, akkor csak a helyszínen lévő lapok képességei és laphatásai érvényesülnek.

A Gonosz Nagyúr

Vader nagyúr – aki karrierjét még szintén Skywalker-ként kezdte – a színtiszta gonoszság megtestesítője a történetben. Gyermekeivel igyekszik jó viszonyt ápolni, de az időzítés nem az erőssége: a rokoni szálról általában a legkínosabb helyzetben rántja le a leplet. (Itt érdemes megjegyezni, hogy az eredeti mesében csak kettő leszármazottról esik említés, de kimondatlanul is megbújik a sorok között az Jediakadémián töltött fergeteg-partik és a távoli világokon teljesített titkos küldetések képe, így senki ne lepődjön meg, ha valódi származására fény derül.) A Sötét Oldal különösen erős a Nagyúrban, ez a kisugárzás a környezetére is rányomja a bélyegét. Kedvelt akciólapja a Pszi-fojtás…Célja a teljes galaxis feletti uralom, ehhez komoly szövetségeseket is szerezhet, természetesen nem a kifinomult diplomácia eszközeivel. Agresszív tárgyalási technikáinak kevesen tudnak ellenállni: a kiszemeltnek nem sok választása van. Vagy átáll, vagy meghal…

12/6 Darth Vader H-H/L Halál jellem

A Sith Fekete Lovagja

F:11, A: 8 M: 10 Pszi

PusztításII, Stratégia, Veszélyérzék II

[állegysz] Célpont kalandozó a fiának minősül

[áll]Minden olyan lap MP igénye 1-el csökken, amin szerepel a fekete, vagy a sötétszó.

[egyszeri]Harc manővert kezdeményezhet. Ha sikeres, éberen tér vissza Sorába és célpont kalandozó/szövetséges irányítót vált.

Az Udvari Bolond

Nehézszavakat találni erre a minden szempontból megfoghatatlan karakterre. Azon kevesek közé tartozik, akikről mind az Romlás virágok, mind a Bakpápák csábítási kísérletei egyaránt leperegnek. Sohasem járt a Falon, báltermekben sem találkozhatunk vele. A mókafaktor növelése és a deus-ex-machina szerep között egyensúlyozva sokszor rántja ki a bajból gazdáit. Képzettségeit a misztikus Kódoló Rendtől sajátította el: ilyen téren messze túlszárnyalja a közönséges kalandozókat. Minden Égi Hajót játszi könnyedséggel elnavigál, akár az Idők Tengerén is. Bármily védtelennek tűnik is első ránézésre, lényegében elpusztíthatatlan, így ha színre lép, a jókedv folyamatosan garantált…

1/0 R2D2 H-H

Csillagkapuba esett, szexuálisan eltévelyedett Robot-Questhuszár

F:4, A: 0, M: 0

ÁlöltözetII, Asztrológia III, Hajózás IV

állandó Nem minősül sem férfinak sem nőnek. Jelleme meghatározhatatlan.

[állandó] Fizikuma nem módosítható, és semmiképpen sem hagyhatja el a Jelent, kivéve ha Villámmágia hat ár vagy támadódobása sikeres (Múlt).

[harciállandó] Ha támadódobása sikertelen, akkor a támadás célpontja 1-gyelkevesebbet sebződik, mint amennyit sikeres támadódobás esetén sebződött volna.

A fenti helyszínek versenyein résztvevők Luke-ot, az első négy helyezett Vadert,a küldetések teljesítői pedig Artut kapnak a hivatalos ultra lapokon felül. Mindenkit várunk egy jó játékra!

A szervezők nevében: anon.