Tolvajmese

A tolvajlás művészetének számos céh és szervezet tagjai hódolnak Ynev-szerte. Nem csoda hát, hogy a kártya világában is szép számmal tiszteletüket teszik eme nemes mesterség avatottjai. Nincs azonban minden tolvaj alkasztú lap ellátva beépített lopással. Ettől függetlenül azonban több lehetőségünk is adódik, hogy bizonyos lapok és hatások segítségével tökélyre vigyük a hóhányást, széltolást, léhűtést és lókötést.
Nézzünk néhány szemléletes példát ezekre:

A sírrabló

A legbecsesebb kincseihez mindenki ragaszkodik. Van, aki azután sem ereszti kedvenc értékeit, hogy jobb létre szenderült. Az ilyen gazdag holttestek sírkamrái igazi aranybányák az élelmes, és nem túl finnyás tolvajok szemében.

Az esetleges csapdáktól eltekintve viszonylag biztonságos mesterség a sírok fosztogatása. Persze csak akkor, ha nem tartunk a kriptalakók átkaitól, vagy bosszújától. A sírrablók, mint például El Sodr úgy vannak a dologgal, hogy aki feldobta a talpát, annak már úgysem lesz szüksége varázserejű homokórákra, vagy drága anyagokból kovácsolt fegyverekre. Kár volna hát nyirkos földalatti kamrákban hagyni őket penészedni…

A besurranó

Sokkal kockázatosabb feladat a kiszemelt (élő) áldozat otthonába, vagy egyéb ingatlanába behatolni, és ott megpakolni egy jókora zsákot arannyal, ezüsttelés ékszerekkel.

Az ilyen tolvajok az éj leple alatt osonnak be a legbiztosabb helyekre. Ez persze nem egyszerű küldetés, és igazi szakembereket kíván. A Bahúb tolvaj például akadálylapok elkerülésében jeleskedik, míg a Ninheoni árny a legéberebb őrök fürkésző tekintetét is képes elkerülni, ha minden körülmény adott. Ilyen kalandozók mellett már csak hab a tortán ha melléjük szegődik egy Shuluri felforgató, esetleg Figyelemeltereléshez vagy Tolvajszem alkalmazásáho zfolyamodnak.

A zsebes

Az egyik leghatékonyabb, és legjobban ismert tolvaj lap a játékban meglepő módon nem kalandozó, hanem eseménylap. A Mestertolvaj szolgálatait akár 0MP-ért is igénybe vehetjük. Ekkor is biztosan eltulajdonít valamit az áldozat erszényéből.

A zsebmetszés tudománya sajnálatosan alulreprezentált jelenleg a kártyában. Izgalmas lehetne egy mestertolvaj karakter az eseménylaphoz kapcsolódik valamilyen közvetett módon, esetleg születhetne egy kimondottan zsebmetsző lap is, amely segítségével harc előtt vagy Sorban lophatunk el valamit az ellenfelünktől.

A kalóz

Természetesen lopni nem csak trükkök és ügyeskedés segítségével lehet, hanem erőszakkal is. Pénzbehajtók, verőemberek és természetesen kalózok kedvenc módszere ez.

Leghírhedtebb antihősünk, aki az ellenfél megkopasztásával keresi meg kenyerét pedig nem más, mint a jó öreg Sichetti. Ha valami megtetszik neki odahajózik, és elveszi. Fosztogat, zsákmányol és gyilkol egészen addig, amíg teljesen kisemmizi szerencsétlen áldozatait. Ha nem akad méltó ellenfélre előbb-utóbb az ellenség minden kincse és aranya az ő érdekeltségeit fogja pénzelni.

Van esetleg más legendás lopós” lap, amit kihagytam? Esetleg újabb ötletek atémával kapcsolatban? Megjegyzéseiteket és ötleteiteket bátran írjátok a cikk alá, vagy a fórumok valamelyikére.

– Liborion -“