Szörnyetegek márpedig léteznek

Aquir. A szó mely ösztönös félelemmel tölti el az utódfajok lelkét.
Ezek a rettegett lények hatalomszavaikkal és más emberfeletti adottságaikkal könnyedén képesek elpusztítani ellenfeleiket. Oddal megtöltött szavaik visszafordíthatatlan pusztítással átkozzák meg ellenfeleiket. Némelyikükre már ránézni is halálos lehet.
Mégsem tudjuk pontosan behatárolni, mit is jelent aquirnak lenni, hiszen a szörnyetegeknek megannyi fertelmes fajtája bujkál Ynev tiltott zugaiban. Lássunk ezekre néhány példát!

I. Korcs/keverék aquirfajzatok
Az utódfajok és aquirok többféleképpen keveredhetnek egymással. Az ilyen természetellenes rémségek soha nem jó szándékúak. Bár legfeljebb csupán a szolga nyelvet beszélik, mégis veszélyes és félelmetes ellenfelek lehetnek. Hatalmuk nagyban függ attól, hogy milyen módon mérgezték meg vérüket, és milyen hatalmasabb lénytől örökölték rettenetes adottságaikat.

II. Ediomadi aquirok
Az ősi hegység sötét járataiban megannyi aquir korcs és szolga nyüzsög, igazi veszélyt azonban az éles eszű és gyilkos hatalmú valóvérűek jelentenek. Más rosszindulatú népekkel szövetkezve áskálódnak ellenséges fajok vagy éppen saját véreik ellen. Nem szeretik a nyílt küzdelmet, de ha mégis arra kerül sor, akkor rettegett szavaikkal könnyedén felmorzsolják az útjukba keveredő szerencsétleneket.

III. Kráni aquirok
A kos birodalma rengeteg hatalmas és ősöreg lény otthona. Az aquirok legkülönlegesebb, legmegátalkodottabb és legkegyetlenebb fajtái lakják a fekete országot. Gyarlóbb fajok felett uralkodva belháborúkat vívnak egymással. Sokukról még csak feljegyzés sem létezik a külvilágban. Krán sötét titkaibacsak a legvakmerőbbek nyerhetnek betekintést. Általában vesztükre…

IV. Ősaquirok
Az ősfajok leghatalmasabb és legveszélyesebb típusa. Mindegyikük egyedi, és az idők kezdete óta mérgezi Satralis levegőjét. Sok közülük fajának utolsó képviselője. A Hetedkorban már csak kevés aktivitást mutatnak, de ha előmásznak évezredes búvóhelyükről, akkor annak beláthatatlan és az egész világ sorsát befolyásoló következményei lesznek.

A fenti négy típusból természetesen mindegyik képviselteti magát Az Ősök Ébredése kiegészítőben.

– Liborion –