Szelek szárnyán

Anuria bércein béke honolt a kék ég alatt. A gigászi hüllő sztoikus nyugalommal szemlélte a madarak röptét és hallgatta a gyenge szél suttogását. A mai történet róla szól.

Fennséges

Bölcsebb és hatalmasabb volt a fennsíkon jellemző wyvernidák nagy részénél. Igazi sárkány. Felmenői még Anvaria és Calowyn felett szántották az eget.  Ókyrekkel, aquirokkal és egyéb ősi gonoszokkal hadakoztak. Az ő feladata csupán az anurok birodalmának felvigyázása volt, de büszkeséggel töltötte el.

A különleges hegyvidék a világ számára elérhetetlenül fejlődött elzárva Ynev világégéseitől. Az itt élő létformák egyediek voltak és sehol nem létezett hozzájuk hasonló. Ennek a csodának megőrzése mind őrá hárult.

Békesség

Anuria most még a béke szigete, de hamarosan eljöhet az idő, mikor veszélyek tolakodnak be gyönyörű erdőibe, vagy ismét a világot fenyegető erők ellen kell a sárkánylovasoknak hadba szállniuk a fennsík bérceitől távol, idegen földeken.

Bárhogy is legyen, az ellenség ezerszer is megemlegeti majd, mikor ő széttárjaa szárnyait.

6 MP  Szárnyas vigyázó  H/VH/Harcos/Varázsló  pszi, hatalomszó, F:Kard, Kitörés, Csóva
Anuriai sárkány Asztrológia II,Legendaismeret II, Veszélyérzék
F:10 A:7 M:8  4. szintű Élet jellem
NEMES NYELV
Jelenbe kerülésekor az összes ellenfél eldob Kezéből annyi lapot, amennyi a Szárnyas vigyázó alapszintje.

A kártya világában talán az egyik legjellemzőbb sárkányokhoz köthető hatás a lapdobatás. Abból is leginkább a Kézből való dobatás.

Tisztelet

A Szárnyas vigyázó iszonyatos vihart kavarva jelenik meg a játéktéren és szó szerint elsöpri az ellenfél erőforrásait, vagyis a kezében lévő lapokat. Akkor éri meg igazán jelenbe hozni, mikor az ellenfélnek pont annyi lap van a kezében, amennyit el tud dobatni a sárkány. Így nem tudja megvédeni legfontosabb kulcslapját, amit minden bizonnyal a mi megsemmisítésünk végett tartogat.

Érdemes megtalálni azokat a módszereket is, melyekkel esetleg megnövelhetjük a vigyázó alapszintjét, hogy még több számunkra ártalmas eszköztől szabadíthassuk meg rövid úton az ellenfelet.

Ennek a lénynek a hatalma szinte utánozhatatlan, így ha esetleg valamiféle goblin sámánok próbálják mímelni amire ez a lap képes, akkor bizony nyomába sem érhetnek az eredetinek. Kivéve persze, ha kedvenc boszorkánymesterünk valamilyen csoda folytán legalább 4 alapszinttel kerül az asztalra…

 – Liborion –