Megújult szabálykönyv felület

Csörnök Tamással közösen jó ideje a szabályok átnézésén dolgozunk. Ennek első kézzelfogható eredménye egy megújult szabálykönyv felület. A régi oldal felett igencsak eljárt már az idő - nehezen áttekinthető, körülményes bármit megtalálni rajta, a karbantartása is nehézkes, így mind a játékosoknak, mind a bíróknak, és nekem is gyakran meggyűlt vele a bajunk.

Az új felület ezzel szemben egy nagyon praktikus wikipédia motort használ, a szabálypontok strukturáltan, jól elkülönülnek egymástól, az egyes paragrafusok praktikusan linkelhetők, a beépített kereső illetve a kereszthivatkozások pedig a navigációt teszik könnyebbé. Egy egyszerű, letisztult kinézetet választottam, ami ráadásul telefonon is olvashatóan jelenik meg, így összességében reményeim szerint egy átláthatóbb, praktikusabban használható oldal jött létre.

Emellett a motor rengeteg kevésbé látványos, de annál hasznosabb funkcióval rendelkezik, ami többek között az adminisztrációt is megkönnyíti, így az esetleges hibák javítása, kérdéses paragrafusok egyértelművé tétele, példákkal illusztrálása is sokkal könnyebb lesz számunkra.

Tartalmi változás – egyelőre – kevés volt, a kulcsszavak kerültek tisztázásra, illetve az elmaradásainkat pótoltuk. A többi szócikknél legfeljebb elnagyolt formázás történt, a tartalmuk megegyezik a korábbi szabálykönyvvel. Az elkövetkezendő fél évben folyamatoson fogjuk ellenőrizni-javítani a szabálypontokat, a módosítások pedig természetesen mindig fel lesznek tüntetve, a beépített verzió követés segítségével bárki tájékozódhat, mikor-mi-és-hogyan változott meg.

Ami most elérhető számotokra, az egy béta verzió, ahol csak a legszükségesebb funkciókat tudjátok kipróbálni, és az észrevételeitek alapján fogjuk tovább bővíteni. Remélem ti is hasznosnak találjátok majd, és elnyeri a tetszéseteket.

Várom az ötleteiteket, meglátásaitok a honlapon, facebookon vagy akár személyesen!
Gambit


Eszközök az oldalon