Sivatagi üzelmek

Juszaf fia Juszaf dejJuszaf fia Juszaf dej elégedetten támaszkodott kedvenc Hender-fája göcsörtös törzséhez Zayyum-ban, az oázisban, ahol hónapokkal ezelőtt még a porban csúszott-mászott Ral-Gul aiuthjaRal-Gul aiuthja előtt. Fájdalmas lehetne az emlék, hisz a saját emberei előtt kényszerült megalázkodni, de ama gesztus az életet jelentette és azóta a tekintélye helyreállt bandájában. Feltekintett a púpos Naim és három megtermett eunuchjahárom megtermett eunuchja csontkeményre száradt fejeire a lófarkas lándzsákon és egy kézmozdulattal elbocsátotta Szidi Taifar-t, aki azóta is hűen vezeti a dej helyi sátorszeráját.

Bekapta a keserédes derdenkenyér utolsó lédús gerezdjét, mert bizony a tegnapi tivornya után kellett, ami kitisztítja kótyagos elméjét. Főemberei még szolgálatkész kurtizánok karjaiban hevernek, de megérdemlik a pihenést. Tudja Juszaf már jól mi kell nekiknekik és bizony kapóra jött a “titokzatos” megbízó feltűnése a birodalmi gath-tal történt eset után. A magafajta haramia csak az erő láttán, a vérrel csillapított szomj és a csengő aranyakaranyak érintésére nyugszik le.

Elvitte hát népes csapatát egy látszólag céltalan fosztogatásra az Abu Baldek és Dagrah közti karavánutakra be-bekalandozva Sobira oázisaiba. Mint a régi szép időkben, amikor még nem a Fű Útján vonuló karavánok megvámolásából élt. Önfeledt, a haláltánc hevében töltött, handzsárcsattogtatáshandzsárcsattogtatás a kereskedők testőreivel és az oázisokban épp megpihenő kalandozókkal, nem véres csatározás az ork portyázókkal és feszült tárgyalások a kráni gyepűvidék uraivalkráni gyepűvidék uraival. A sakáltaktika ugyan kockázatos, de kifizetődő főleg ha van egy megbízható derviseddervised, aki beköti a sebeket.

Természetesen ezen megbízás mögött is volt politika, hisz a dejnek nem kell Hmili’il Issin-t szívnia, hogy belelásson a jövendőbe, SobiraSobira hasznába, amit a rablóhadjáratuk hozott. Ok követséget küldeni a baldeki elpuhult urakhoz és indok megerősíteni a határos erősségeket. Juszaf még abba is belement, hogy látványosan kiűzzék őket, sőt az ő karóra tűzött fejével vonuljon be Sobira követe Abu Baldekbe.

Jó nap volt az a halálra, ez pedig az újjászületésre! A Legnagyobb Úr kegyéből!”

 

Remélem megjött a kedvetek egy kalandregénybe illő vállalkozáshoz. Tudom, tudom kényelmesebb módjakényelmesebb módja is van az aranyszerzésnek, de itt az ideje, hogy kimozduljatok a Kalandozók Városának falai közülKalandozók Városának falai közül és az Ibara napjának barnítsátok, a sikátorokbansikátorokban kifehéredett bőrötöket. Nem mellékesen az oázisok bordélyainak leányaioázisok bordélyainak leányai nem oly kényeskedők és biztosan felkorbácsolják lankadt szenvedélyeteket.

Viszont itt az ideje, hogy lássuk miként vehetitek be a dzsad bankházakdzsad bankházak termeit avagy a dzsenn nagyurakdzsenn nagyurak palotáit ha beálltok Juszaf dej legényei közé:

 

0 MP Rablóhadjárat
Időtartam: Pillanat
Játékosa azonnal kezdeményezhet egy ingyenes Ostrom vagy Építmény bevétele manővert,

mely ha sikeres, akkor kap 1 Aranyat.

 

Egy hamisítatlan homokízű Esemény, amely ugyan fogja a Kezünket, nem úgy mint a tornyunk főkapujára vésett varázsjelvarázsjel, de mégis új dimenzióba helyezi eme két manővert. AranyatAranyat termelő Ostrom? Majdnem Fekete ork portyázásFekete ork portyázás, de nem rossz kezdetnek. Ingyenesen bevehető ligetekligetek és oltárokoltárok? Volt már úgy veletek, hogy a forduló végén még maradt egy kis kalandozótok, akit elküldtetek bosszantásképp avagy DP-csökkentés végett az ellenfél építményéért? Na ugye! Innentől ezt kezeljétek befektetésként!

Várom a tippeket a lap gyakoriságára és arra milyen jövendő lapokat rejtettem el a cikkben! 😉

 

 

kardtáncoskardtáncos