Ranglista Reloaded

Ranglista nélkül

Ahogy a korábbi – bemutatkozó – írásomban kiemeltem, az első dolog amivel foglalkozni szeretnék az a ranglista. Az elmúlt 3 hétben végül sikerült a versenyszervezők és Hadady Csabi segítségével összeszednem minden hiányzó jelentést, amit csak lehetett. Ezt a sok adatot rendszerezni kellett valahogy, ezért a boszorkánykonyhámban lefejlesztettem egy ehhez kapcsolódó felületet is (a forráskód nyílt, de kell hozzá egy telepített UserSpice). A fejlesztésnek még nincs vége persze, de elérkezett az idő, hogy prezentáljam az eddigi eredményt, a többi fejlesztés meg majd apránként érkezik.

A ranglista kialakításánál külön szempont volt, hogy az legyen teljesen átlátható. Így lekövethető, hogy a játékosok az egyes eseményeken, milyen eredménnyel szereztek pontot.

Legyen a neved 1.0

Sokatokkal konzultáltam menet közben, így bízom benne, hogy minden olyan létfontosságú funkció elkészült az első változathoz, amire szükségetek van. Na persze, halkan azért remélem, hogy ennél valamivel többet is sikerült összehozni. A teljesség igénye nélkül álljon itt egy lista arról, hogy mi változott, miket érdemes szemügyre venni:

  • Az új ranglistában a győzelem 4 pontot, a döntetlen 2 pontot, a vereség pedig 1 pontot ér.
  • A szorzók a fenti pontszámokat természetesen továbbra is befolyásolják (pl.: egy 3x-os szorzós versenyen 5 vereség 15 pontot ér).
  • A tervek szerint a quest nem lesz szorosan a ranglista része, de a legtöbb questet teljesítők nem maradnak üres kézzel a továbbiakban sem: Érkezik a quest-es ultra!
  • A kis ikonok a táblázatok jobb oldalain sok apró részletet rejtenek
  • A korábbi ranglista egyik hasznos funkciója volt, hogy meg lehetett nézni, ki-kit győzött le. Ez nem maradhatott ki az új ranglistából sem.
  • Az egyes versenyek jelentései részletesen szemügyre vehetőek.
  • Külön oldalt kaptak a statisztikák.
  • Idén eddig több mint 1700 mérkőzést játszott, 110 játékos, 63 eseményen, 12 helyszínen.

Na jó, de hol a ranglista?

ITT!

Ha bármilyen kérésetek vagy kérdésetek lenne, továbbra is keressetek nyugodtan. Jöhet hibajelentés/javaslat/jókívánság, ami csak tetszik.

mk-kukac-spacebar.hu