Ranagol-izmus elf megközelítésben

Khea’ Khintalass

Nekem növekednem kell, nekik kisebbedni…”

Itt vajon mikre kell gondolni? Semmi jóra. A grashatok és nayanok, raík és elveszettek, ősök és féregéletűek, és általában mindenki a birodalom határain kívül és belül csak arra való, hogy mithrillfényes túrabakancsunk orrán, vagy talpa hegyén trófeaként díszelegjen.

Ki ne szerepjátszott volna elf varázslóval, aki messze idősebb volt, mint a környezetében mindenki együttvéve, hárompercenként csinált bohócot a kérészéletűekből, s dekadens felsőbbrendűségének érvényesítésére minden lehetőséget megragadott (és kialakított)? És persze játék után hazafelé nem mulasztott el fanyalogni, hogy pedig kráni elffel még jobb lenne játszani…

Aki sosem, nos, a mai pakli nem nekik szól elsősorban – de a többiek!

Csillagvizsgáló
Felföldi várrom
Feledés csarnoka

3 KK Magitor
3 KK tisztogató
3 szellők leánya
2 Mallior
3 csatamágusbot
2 szellemi frissesség medál
3 vadon szólítása
3 vérrobbanás
3 álomköd
2 tiltott tekercs
3 kiválasztott akarata
2 örökség
3 teremtés kora
3 hanyatlás kora
3 feledés homály
3 Tyssa L’imenel kegyének kiérdemlése

A két Khea’ Khintalass varázstudó és a teremtés kora csodás kombót alkotnak. Mindkettő alapszintet termel, egyikük még éberbe is forog, ha a kiemelkedő kolega sikeres manővert hajtott végre.

Nézzük a számok nyelvén: KK tisztogató teremtés korával, illetve csatamágus bottal vadont szólít: 3 m-ért 6+6 seb. Elég lehet? Ha sikerül további alapszinteket felhalmozni, az álomköd is problémákat generálhat. Még Sogron hamvasztó tekintetű negyedkori anyrjai is irigykedve nyalogatják üszkös sebeiket tisztogatónk mutatványai után…

Felföldi várromra, DP-taposással játszunk. Ez, mármint a DP-taposás ősi elf stratégia. Az ellenfelet nem pusztán legyőzzük, hanem demoralizáljuk, lealázzuk, beégetjük, stb. A Könnytelen volt az egyetlen, akinek volt elég vastag bőr a képén, hogy népe nagyjainak bukása ne kergesse romlásba. Újabban divatosak a 2 DP-s építmények? A Vér Nélkül Való kegye ezeket az építményeket nem pusztán életképtelenné teszi, hanem porló menhírré tikkasztja. Az 1DP-s építmények eleve halálra vannak ítélve. Gilron alól érkező miegymás? Mallior gúnykacaja visszhangzik a falai között, mikor a rejtett város -4 DP-t prezentál irányítójának.

A feledés csarnoka triviális, mi bevisszük körönként az 1-1 manőverünket, ha valaki visszatámad, blokkolunk egyet-kettőt, a tisztogató pedig intézkedik ilyenkor, hogy a kudarc egyben bukás is legyen.

Ha a szellők lányát sikerül beizzítani, magitoraink igen nyugodtan várhatják a csatát, némi pszin és hatalomszón, illetve pár mitikus akción túl nem fenyegeti őket semmi, még Urria haragjával is dacolnak.

A hanyatlás kora azt hiszem jól illeszkedik a témához, a legkönnyebben bevállalható hátrány bizony súlyos pillanatokat okozhat – másrészt ez a korszak az elf történetszemléletben az Ezüsthold kialvása óta tart… Ha pedig ellenfelünk DP helyett inkább manát, vagy kézméretet áldoz, akkor sincs semmi probléma.

Ők a kráni elfek mágiaforgatói, “Mallior tüzet gyújt a lel­kükben, Verrion kiöli belőlük a kétségeket, Hantien pedig felruházza őket az emlékezés és a türelem égi adományaival.” (Summarium)

MDani”