Pálinkás emlékversenyre készülve 1. – Mivel induljak?

A hírek szerint az Egri megmérettetésre sokan érkeznek, akik rég játszottak, és nem követték az elmúlt évek kártyafejlődési irányait. Ők esetleg még azt sem tudják, mivel induljanak, ezért egy gyakori-átlagos paklikat bemutató írással jelentkezek. Főleg a nemrég megjelent lapokra koncentrálok, remélem hasznosnak bizonyul mindenki számára!


Cranta Öröksége

Borzalmasan erős és hangulatos GYÁ lapokat tartalmaz a kiegészítő. Elég csak annyit mondani, hogy Amt-NarAmt-Nar, a jelenlegi legerősebb Új hullám pakli 90%-ban ezekre a lapokra támaszkodik! De hasonló arányban használ lapokat innen a szintén top 3-as FalánkFalánk is. Ostromra és küldetésre is van opció, nézzük:

Az orkok sokan vannak, olcsók, igazi gaug-keltetőgaug-keltető, ráadásul régebbirégebbi lapokkal is jól harmonizál. Az igazi átütő erő a PORTYÁZÁS kulcsszó, ami miatt nem kell plusz lap az ingyen ostromhoz. Marad hát hely ütéseknek, akadálylapnak, kombólapoknak.

A crantai fókusz az átkozott szettel ez gyakorlatilag egy végtelenszer ostromló pakli. Szerencsére a zászlózászló tiltott lap lesz a versenyen. Ettől független erős csomag, az egymást olcsóbbító fókuszos építmények-kalandozók-eseménylapok-akadálylapok mindenkit megtréfálhatnak, az utolsó kézben tartott lapból 0 MP mellett is jöhet még egy kalandozókalandozó és 1-2 ostrom. A pakli harcban passzív, erre érdemes készülni. Az orkokkal ellentétben szerintem a crantaiakat küldetésre is össze lehet rakni, van bőven versenyspoilerversenyspoiler küldetés, 2-3 jól megválasztott kombó lappal meglepetést okozhat.

Aki szeret küldetésre játszani és verekedni, annak a gyíklények tökéletesek. MindkétMindkét küldetésükküldetésük garantálja, hogy az ellenfél beálljon, ahol elpáholhatjuk bátran.

Az elfek talán a legerősebb téma, versenygyőztes GYÁ pakli, pillanatok alatt dobatja el az ellenfél jövőjét. A kombó az erdőnép noraljaerdőnép noraljaslan kardslan kard duó kölcsönhatásából táplálkozik, akadálylapokkal és egyéb hátráltató lapokkal nyer időt (a körzáró lapkörzáró lap tiltásra került) ami az ellenfélnek a vereséggel egyenlő.


Menekülés Rualanból

Ez a kiegészítő az agresszív küldetésmegoldásról és az akadálylapokról szól. Három rualani küldetéstküldetést megoldva azonnal nyerünk, nem kell kivárni a kör végét. Az akadálylapok többsége harci akcióként is felhasználható a  MEGELEVENEDŐ kulcsszó miatt. Az ezzel rendelkező akadálylapok ráadásul saját küldetéseinkhez is csatolhatóak, szűkítve ezzel az ellenfél akadálylapkontroll lehetőségeit. A kiegészítő minden gyakori és átlagos kalandozója oldja az összes rualani küldetést. Ezért ízlés és preferenciák szerint lehet összeválogatni belőlük egy-egy paklira valót a küldetésekhez. A taktikai lehetőségeinket az utolsó mentsvárutolsó mentsvárnak köszönhetően bővíthetjük, ha az azonnali győzelem helyett van türelmünk kivárni a kör végét is.


Ősök ébredése

kiegészítőből a két többfajú törzsszövetségek köré építhetünk rendkívül erős paklikat. A szárnyas vigyázószárnyas vigyázó indokolt tiltása miatt szerintem a sárkány-anur-elf trió nem életképes, annál inkább az viszont a főleg kyrekre épülő kyr-aquir vonulat. Az udvari agitátorudvari agitátor olcsósítja a bandát, a flottagrófflottagróffal kiépülő törzsszövetség masszív MP fölényt generál, miközben a boszorkánymestereknek harc terén is prémium lapok állnak rendelkezésre. A kyreket az enrawelli csatamágusenrawelli csatamágus keresései és a freiglundi térmágusfreiglundi térmágus taktikai lehetőségei irtózatosan megdobják, csak azt kell eldöntenünk, hogy ostrommal vagy küldetésekkel nyerünk a végén. Ha küldetésekre szavazunk az aquirok is képbe kerülnek az ingyenes ŐSERŐ lehetőségeikkel. Elvetemültek kombózhatnak kyr-fókusz-aquirok vonalon, szerintem ebben óriási lehetőségek vannak.


Idők Tengere

A kiegészítő, amely a legspoilerebb kombóküldetéstlegspoilerebb kombóküldetést tartalmazza a gyakori soron. Rengeteg korábbi és újabb lappal kombinálható, határ a csillagos ég. A boszorkány lobbiboszorkány lobbi háremháremmel, Krad-szentéllyelKrad-szentéllyel és kristályteremkristályteremmel pillanatok alatt teríti a pástot kalandozóval és küldetésekkel. Itt szerintem érdemes az ostromos hordás befejezést is megfontolni. A második-harmadik körre betelepülő 10-15 kalandozó nagy dúlást tud végrehajtani az azonnali győzelem reményében. A kiegészítő másik átlagos gyakoriságú spoiler lapja az új korok hírnökeúj korok hírnöke, aki az eseménylap témából merít. Hódítások koráHódítások korával fix ingyen ostrom, próféciák korápróféciák korával kulcslap keresés, égi hajók koráégi hajók korával akadálylap védelem, és feledés homállyalfeledés homállyal harci akció és eseménylap védelem. Mindenre van megoldása.


Kárhozat Szilánkjai

Ezzel a kiegészítővel jutott csúcsra a kincses téma, melyet a félelf bárdok fejlesztettek tökélyre. A figyelemelterelésfigyelemelterelésszunnyadó sárkányfiókaszunnyadó sárkányfiókashuluri felforgatóshuluri felforgató hármas, időkapuidőkapuval, majomhiénámajomhiénával és ritkaságtár megalapításáritkaságtár megalapításával abszolút terror, azelőtt tud nyerni, hogy elindulnánk. Szerintem a verseny egyik esélyese ez a pakli, érdemes készülni rá. A korábban említett szakadt zászló tiltása miatt a szettes paklikkal nem kell számolni (szerencsére), mindenképpen meg kell említeni viszont a kárhozat angyalakárhozat angyala – sorsszelencesorsszelence duót. Lehet udvari agitátorudvari agitátorral, háremháremmel, akár óezüst teléróezüst telérrel és trónteremtrónteremmel is turbózni, nagyon gyorsan össze tud jönni a 11 diadalpont, amit a boszorkányok sorból terrorralsorból terrorral tudnak megőrizni.


Az új hullámos kiegészítők végére értünk, a következő részben a soron következő AKÚ/Hagyományos témák lesznek terítéken. A kommentekben lehet savazni, kiegészíteni amit esetleg kihagytam. Esélyt latolgatni melyik koncepciót, témát, paklit gondoljátok a legerősebbnek, ki lehet a “befutó”. Senki se feledje azt sem, hogy Pálinkás Úr a cserepakliból figyel és keveri meg a kártyákat, esélyeket a versenyen.

Jabbah