Öten”, mint a gonoszok”

A legutóbbi cikkemben az 5 jófiú főtípusaival foglalkoztam. Most eljött az ideje,hogy gonosz ikertestvéreiket is kielemezzük és elhelyezzük a kártya világában. Lássuk a gonosztevőket!

1. A főgonosz (Big Bad):
A jók vezérének ellentéte. Általában gonosz seregeknek parancsol, és világok sorsát eldöntő alávaló terveket szövöget és próbál véghezvinni. Gyakran a háttérből manipulál.
A kártyában központi karakter lehet, aki köré gonosz paklinkat építjük.

2. A sárkány (Dragon):
A főgonosz legmagasabb rangú segítője. Gyakran fizikailag erősebb a főnökénél,és ő vezeti a gonosz csapatokat a csatába. Előfordul, hogy megpróbálja átvennia hatalmat az eredeti főgonosztól, vagy hogy ő tűnik főgonosznak, miközben az igazi hatalom megbújik a háttérben.
A kártyában olyan karakter lehet, aki kisebb kalandozókat termel/irányít, vagy akit előretolunk harcolni, vagy frontembernek, miközben kulcskalandozónkat biztonságban tudjuk. Könnyen lehet, hogy nem köré építettünk dekket, mégis ő nyeri meg a játékot.

3. A gonosz lángelme (Evil genius):
Karaktere sokszor összefonódik a főgonosszal. Mindig különleges tudás birtokában lévő egyén, akinek tudománya nagyon fontos a gonosz tervek végrehajtásához. Nem mindig illik bele tökéletesen a gonosz képbe. Van, amikor egyszerűen csak egy ilyen csapatban tud érvényesülni. Az viszont a legkevésbé sem érdekli milyen következményekkel járnak az ügyködései mások számára. Egy másik jellemző lehetőség, hogy teljesen őrült.
A kártyában általában érdekes kombókarakterek, vagy rosszindulatú papok, varázshasználók lehetnek gonosz lángelmék.

4. A verőember (Brute):
Egyszerű, mint a faék. Sokszor nagyon ostoba, és örömét leli mások bántalmazásában, vagy a féktelen pusztításban. Jellemzően (bár nem feltétlenül) nagydarab és izmos. Az is lehet, hogy szadista kínzómester, szótlan fejvadász, vagy őrült varázsló tölti be ezt a szerepet a gonosz csapatban.
A kártyában jellemzően nagy húspajzsok, például orkok, óriások, vagy egyéb pszichopta harcos karakterek lehetnek ilyenek.

5. A sötét csaj (Dark Chick):
Itt nem is a karakter neme a lényeg (bár nyilván nőként a legkönnyebb elképzelni), hanem a csapatban betöltött feszültségoldó szerepe. Általában egy olyan karakter, aki élesen elüt a csapat többi tagjától. Néha akár komikus, vagy a jók felé kacsintgató személyisége van, de a legtöbb esetben persze egy őrült domina.
A kártya világában kiegészítő kalandozók töltik be ezt a szerepet, akik kicsit el is távolodhatnak a pakli általános hangulatától. A másik lehetőség, hogy bérgyilkosnők, boszorkányok, vagy sötét papnők kerülnek ebbe a kategóriába.

Nézzünk is meg néhány hangulatos példát a gonosz ötfős csapatra:

I. Nekromanták:
Főgonosz: Abdul Al Sahred
Sárkány: Rufat El Izim
Gonosz lángelme: Marius Maldan
Verőember: Zombik. Rengeteg zombi…
Sötét csaj: Ashian Ar Wardar

II. Démonológusok
Főgonosz/Gonosz lángelme: Kharakulak
Sárkány: Anguir
Verőember: Belső iskola szerfistája
Sötét csaj: Vörös Hold gyermeke

III. Nevesített orkok
Főgonosz: Tha’Ushur
Sárkány: Vordak (ki más?)
Gonosz lángelme: Vasharapó Azgrog
Verőember: Tedomar/Hurag
Sötét csaj”: Grauk Uruwortha (ő eléggé elüt a többiektől)

IV. Nomádok:
Főgonosz: Zherlig
Sárkány: Shikan/Taibeg
Gonosz lángelme: Nan-Shu/Táltos Tuvas tegin
Verőember: A Büyük

V. Alakváltók
Főgonosz: Conrawin Dawa
Sárkány: Zauder
Gonosz lángelme: Hanyatlás hírnöke
Verőember: Sorsrabló
Sötét csaj: Anatyda/Daroveeni köpönyegforgató

És Te milyen gonosz csapatot raknál össze?

– Liborion -“