Ősök háborúja képekben

Eljöttaz ideje, hogy az új kiegészítő, az Ősök Ébredése grafikáit vegyem górcső alá,és kiválasszam közülük a 10 legjobbat. A cikk persze csak az én véleményemet tükrözi. Akinek más a véleménye, az ossza meg nyugodtan kommentben!

10. Természetszellem meglátogatása
A kép olyan, mintha élne. Mintha valóban kiemelkedne a vízből a tó szelleme, hogy megjutalmazza a hozzá érkező kalandozó csapatot. Valahogy így szoktam elképzelni a vadregényes tájakat, és legendás jeleneteket, mikor szerepjátszom, vagy regényeket olvasok.

9. Gro-ugoni csontvető
Már megszokhattuk, hogy Bodnár Balázs mesterien jeleníti meg a goblinok apró, de annál találékonyabb népét. Ezen a képen látszik, hogy az előző kiegészítőkhöz képest is sokat fejlődött. A karakter kidolgozott, jó az arcmimikája, és remekül állnak neki a törzsi díszek.

8. Hadba hívás
Ismét egy küldetés, amely olyan, mintha fényképezték volna. A páncélok ragyognak, a lovak mozgása és izomzata élethű, és a csata hangulata magával ragadja a szemlélőt, pedig csak két jól látható karakter van a képen.

7. Káosz-Bulzaab áldása
Papp Norbert kétségtelenül a sötét hangulatok megragadásában jeleskedik leginkább. Ezt a képét akár a kiegészítő borítójaként is el tudnám képzelni, ha az a káoszról szólna.
Az angyal remekül néz ki: vészjósló, gonosz, és emberidegen. A színekkel és árnyékokkal a művész tökéletesen érzékelteti, ahogyan a félisteni lény kifakítja a valóságot, és eltörli áldozatainak emlékeit.

6. Valóságtorzító
Ismét egy kaotikus kép, ezúttal egy rettenetes aquirról. A lény ijesztő, emberfeletti és valószínűtlen környezetben láthatjuk. A szabálykönyvek és regények alapján pont ilyennek kell lennie az ősfaj egy képviselőjének. Külön elismerést érdemel a Káoszkor képén látható fajtársa, akit sokkal jobban eltorzítottak az őrült odmágiák.

5. Falka bosszúja
Ha egy igazán orkos hangulatú képet akarok valakinek mutatni, amelyen jelentősen érzékelhető a M.A.G.U.S. egyedi világa, akkor ezt a grafikát választanám. Ahogy Bodnár egyre jobb goblinokat, úgy Zubály egyre jobb orkokat készít. A képen szereplő női ork hősök remekül ábrázolják Gro-Ugon amazon törzsének szabadságharcát a Kard testvériséggel szemben.

4. Hódító király jogara
Lipták a tőle megszokott varázslatos tárgyábrázolást vitte új szintre ezzel a képpel. Rendkívül részletgazdag, vérbeli fantasy-stílusú, és hatalmat sugárzó lett a végeredmény.

3. Csonttörő tomboló
Az egyik legszebben kidolgozott ork ábrázolás a kártya történetében. A karakter arca, testtartása és öltözéke kiválóan tükrözi a faj sajátosságait. Páncélzatát és harci díszeit minden bizonnyal saját kezűleg legyilkolt medvékből készítette. Harci pörölye tiszteletet parancsol. A körülötte heverő hullák sokasága pedig magáért beszél.

2. Oquicorr
Szendrei ismét minőségi képet készített Ynev egyik meghatározó hőséről. A sárkány hatalmas, fenséges, tekintete pedig bölcsességet tükröz. A többi fajtársánál láthatóan hatalmasabb és tapasztaltabb harcosról van szó. Az utolsó részletig kidolgozott, remek kép megérdemelten került a kiegészítő csomagolására.

1. Ediomad szószólója
Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ennél jobb és eredetibb képet még nem láttam aquirról. A szabálykönyvekhez és regényekhez tökéletesen hű ábrázolás kellően idegennek és torznak mutatja a lényt. Sugárzik róla a gonosz intelligencia, és a kegyetlen hatalom. Zubály ismét a maximumot hozta ki magából ennél a kiegészítőnél.

– Liborion –