Nincs több titok

 – Erre, erre! Csak semmi szégyenlősködés! Mindenki fél egy kicsit a jövőjétől, de rajtad látom, hogy csupa jó dolog vár rád. Na, ne kérdezősködj már annyit, mikor még nem is fizettél. Perkáld ide szépen amit megbeszéltünk!
Úgy-úgy! Egy kis viperaméreg, cefre, fél csirke, 15 vaspénz… Meg is van minden. Na, meglásd jó lesz! Dőlj hátra, lazulj el! Kérdezz, amit akarsz!

Á, igen. A szerelem. Nos ha így rád nézek azt kell mondjam, hogy a szerelmi életed igencsak sivár. Mondhatni nem is létezik. Na, nehogy megüss már. Hogyan fogod megtudni a fényes jövődet, ha pofánvered a jóst? A saját fogaimból nem jósolok ám! Na szóval eldobom a csontokat… Várj kell még egy a csirkéből, amit hoztál… Na! Meg is volnánk. Szóval egy nőt látok. Ahogy nézem igazi szépség. Egy veszélyes csábító…

…Bár ha itt ezt az egérkoponyát jobban megnézem, akkor talán mégiscsak valami másról lehet szó. Eeeegen. Ez egy papnő. Unalmasabbnak tűnik az előző opciónál, de a jó hír, hogy kifejezetten pajkos és ledér. Örülhetsz magadnak!
Hacsaaaak…
Most nézem, hogy ez nem is így való, hanem emígy… Szóval…
Áhá! Megvan! Egy izmos és jól szituált sok gyermekes családanya. Hobbija a méregkeverés. Egyébiránt a holdimádók törzsének nagyra becsült tagja. Hogyhogy ork-e? Hát micsoda kérdés ez? Peersze, hogy ork. Most miért nem örülsz?

Na, haladjunk! Következő kérdés.
Munka? Mivel foglalkozol? Vagy úgy! Hát barátom, nem is néztem ki belőled többet…
Na, ne fenyegess már! Csak ugratlak. Lenyugszol végre? Na, azért…

Akkor mondj egy számot! Na már! Addig nem tudok elszámolni…
Kitalálok egyet én. Na, és akkor csontvetés indul.
Hmmm… Itt ezek nekem azt mondják, hogy sokat fogsz vedelni az ifjúság forrásából munka után. Hogy nem tudod az hol van? Hát majd megtudod. A Csontok nem  tévednek. Bár itt ez a borda még azt is jelenti, hogy sokat fogod ugyanazt az egy begyakorolt mozdulatot végezni. Ez mindkettő holtbiztos! Ó, és még van itt valami. Egy gyíkfarok. Ez azt jelenti, hogy Phet lehelete. Hogy érted azt, hogy ennek semmi értelme? Biztosan van értelme, ha a csontok ezt adják ki.

Mi a harmadik kérdésed? Akadj már le az előzőről! Ez egy jóslat. Kutya kötelessége, hogy titokzatos legyen.
Szóval a következő kérdés…

Pénz? Rendben pénz. Na, mondok én neked valamit, de ez maradjon köztünk. Nem is kell jósolnom, hogy biztosra mondhassam: gazdag leszel. Csak meg kell bíznod bennem. Ha a kezdeti bizalom megvan, akkor már nem lehet gond a végén. Először viszont tudnom kell, hogy milyen vér csörgedezik az ereidben. Ha valami elf vagy törpe vagy efféle rosszarcú népség volt a családodban, akkor nem kérek a szolgálataidból.

Semmi harag, csak egyszerűen nem tudok együtt dolgozni bármiféle torz kreatúrákkal… Mint az elfek…
Na, de látom, hogy te velem egy ívású vagy. Látszik a délceg termeteden, meg az ördögi agyafúrtságodon.
Szóval az lenne a lényeg, hogy ha kimész a rétre verekedni, akkor hozz haza olyan dolgokat, amiket egyébként ott hagynál. Kivert fogak, belső szervek, vér. Leginkább csontok. Frissítenem kell a készleteimet ugye…
Na, ezekből én olyan varázshatalmat, meg anyagi javakat tudok összehozni, hogy beleroskadunk. A lényeg, hogy mindketten csináljuk azt, amihez értünk, és jön a bőség meg a boldogság. Hogy érted azt, hogy csak te viszed vásárra a bőrödet? Hát mit vársz tőlem, hogy  kockáztassam a tehetségemet? Amiből meggazdagszunk? Na, ugye, hogy ugye? Nem vagy te olyan ostoba, mint amilyennek látszol. Ne! Maradj távol! A saját véremet nem akarom ám hasznosítani. Illetve holtan nem is tudom, úgyhogy tedd el azt a csatabárdot! Milyen kis érzékeny lelkivilágod van…

Lényeg, hogy én védett helyen legyek, te meg láss neki az öldöklésnek! Megegyeztünk? Helyeees! Öröm veled üzletelni…

3 MP Gro-ugoni csontvető  VH/Boszmester
Goblin jós, a legnagyobb bajkeverő a törzsben Időjóslás, Színészet, Veszélyérzék
F:6 A:6 M:6 1.szintű Káosz jellem
Jelenbe kerülésekor játékosa kikereshet 3 különböző nevű lapot jövő paklijából, majd ezekből 2 lapot véletlenszerűen a Múltba dob. A maradékot a Kezébe veszi.
[állandó képesség] Ha játékosának egy másik ember/goblin/ork kalandozója megsebez egyellenséges kalandozót, akkor kap 1 MP-t.

 – Liborion –