Névadási ceremónia

A dombok felett fekete pernye szállt, melybe a vér szaga vegyült. Ez a kétes szag töltötte meg a völgy levegőjét. A faluban a harcok martalékát aljas szerzetek fosztogatták. Az orkokat ez mit sem érdekelte. A falu közepén ütöttek alkalmi tábort, pont ahol a legnagyobb csata zajlott. A pyaronni lovagok jól védhetőnek gondolták Krad templomát. Nem tudhatták, hogy ennyi vad támad majd rájuk.

A zsákmánnyal mit sem törődtek a támadók. Általuk alkotott kör közepén egy életben maradt lovag nézett farkas szemet az egyik ifjú gauggal. Már ereje fogytán volt, a menekülés vagy kitörés reménye már nem volt kézzel fogható számára. Halk imája véget ért, elfogadta szerepét az adott helyzetben. A hátul ülő énekmondó elismerően biccentett utolsó méltóságteljes támadásán.

Rikoltásokkal üdvözölte a falka, ha egy ifjú férfivá vált. Az énekmondó ütemes dala végigkövette az estét, és minden viadal végén a túlélt kölyök nevet kapott. A rítus egészen éjközépig tartott. Végül a falka új teljes jogú tagokkal tarthatott vissza törzsük táborhelyére. Az elhullott tucatnyi gaug emléke – ahogy a falué is- holnapra a pernyével együtt tovaszáll.

4 MP  Fekete ork énekmondó HARCOS/SZV/Harcos/Bárd
Kráni ranagolita ork Legendaismeret, Pusztítás, Vallatás
F:9 A:5 M:5  3.szintű Halál jellem
[állandó képesség] Irányítójának aquir/ork kalandozói plusz kalandozóként választhatóak csapatba.

Ha nem is a falka vezére, de mindenképp mozgatórugója a törzs énekmondója. A gro-ugoni ork énekmondó például a csata előtt tüzeli fel csapata harci kedvét. A fekete ork énekmondó képessége másképp eleveníti meg a falka erejét. Bárhova, bármennyien tudnak menni. Ezt akár aquirokkal is tehetik, ez bizonyosan Krán hatása.

Ami még bizonyosan feltűnik a lapról első olvasatra, az az mp/szint aránya. 4 manaért 3 szint hátrány nélkül magért beszél. Hagyományoson maszkok ünnepe mellett pedig 3 manáért 3 szint. Ez alkalmassá teszi, hogy kíválóan kombózzon akár egy régi vágású Tha’Ushur hívővel. Grok Brag-Naur pedig kacagva várja új híveit.

Emellett dupla kasztú, és remek jellemezőkkel rendelkezik: kráni és ranagolita. 9-es fizikuma pedig harcorientálttá teszi, mellesleg kalapács lendíteni is képes. Talán már csak azt nem említettem meg, hogyha kap valahogy egy alapszintet, akkor kijön rá a Fekete Torony is.

Egyszóval a gyakori sor egy újabb letisztult és erős tagjával ismerkedhettünk meg.

Egy pakli, amelyben fontos lehet, hogy sokan tudjunk manőverbe indulni.

Gilron szentély
-Rejtett város, 2xGladiátor aréna
Való torony
Beavatás szentélye

4 Holdimádó anyasámán
4 Fekete ork énekmondó
4 Csonttörő tomboló
4 Acélmaszkos fegyverkovács
4 Vércsetotem sámán
4 Szintlépés
4 Teremtés kora
4 Fajháborúk kora
4 Falka bosszúja
4 Pergő idő Homokórája
4 Harci düh
4 Nemzetségfő pörölye
4 Végső csapás
4 Szellemkiáltás
4 Termékenység Bálványa

És ne feledjétek, Április 26-án Ősök ébredése bontott paklis verseny, ahol játék közben is megismerkedhetsz az új lapokkal!