Nehéz a bányászok élete

Ynev törpéi, illetve a mesék és legendák törpéi általában híresek arról, hogy mesés kincseket készítenek, melyek alapanyagát eldugott bányáikból termelik ki. Híres, törpéknek tulajdonított ötvözet a Mithrill, melyet bonyolult módszerekkel állítanak elő vasból és óezüstből. Aki ilyen ércet bányászhat, megfogja az istenek lábát, de a törpék azok, akik igazán értik a módját a különleges tárgyak készítésének, és ők tudják a legtöbbet kihozni a titkos fémekből.

óezüst-telér KP:20
Fal:2.
A képesség aktivizálásának feltétele, hogy rejtett lap legyen. MP-kötött manőverként véglegesen nyílttá tehető. Ekkor irányítója 1 MP-t kap, vagy 2 MP-t ha irányít törpe kalandozót. Az így kapott MP-t csak felszerelés leidézésre vagy csatolására költheti. A forduló végén a fel nem használt MP-k elvesznek.

Sokak álma egy ilyen toronyszint. Amellett, hogy MP-t spórolhatsz vele még arra is jó lehet, hogy megszerezd az MP-előnyt. Nem csak törpéknek ajánlott, bár kétségtelenül velük a leghatékonyabb. Ingyen manőverpont mindig jól jön, pláne ha valamilyen kulcsfontosságú csecsebecsét szeretnél kedvenc hősödre aggatni. Gyakorlatilag 1 MP-ért hozhatsz Mithrill csatabárdot, Csigolyaíjat vagy Fényurat. Akár ingyen is hozzájuthatsz egy Láthatatlanság köpenyéhez, Ezüstlunír mellvérthez vagy Kilenc sor iskola nyakékéhez. Fal értéke 2-es, így viszonylag hatékony védelmet biztosít ostrom ellen más hasonló képességű toronyszintekkel ellentétben. A kártyában sok lappal kombinálható, például a Tizenhármak tornyával, de a törpéknek is vannak és lesznek trükkjei arra, hogy a vagyonodat ilyen toronyszintek segítségével gyarapítsák.

íme, egy Toronyépítős hagyományos pakli klasszikus törpékkel:

Toronymesterek

óezüst-telér
Tárna
Critai tábla

3 Kadal pap
3 Törpe építőmester
3 Roxox Grombuard
3 Szférák átka
3 Szférák áldása
3 Villámvágás
3 Fejszecsapás
2 Bénító csapás
3 Kiválasztott akarata
3 Mithrill Csatabárd
3 Déli kapu
3 Végvár
1 óezüst-telér
1 Tárna
1 Rejtett város
1 Császári vadaspark
1 Imaszentély