Mivel filézzünk az évzárón?

Nyissunk egy kis ötletbörzét jobb későn, mint soha” jeligével. Ugyan nagy valószínűséggel már mindenkinek többé-kevésbé megvan a paklija a záróra, de el lehet tenni ezeket későbbre is. Előre szólok, hogy nem a dobogó-esélyes über dekkekről lesz szó (ezt tegnap szerencsére megtette Sittas), ezekben a dekkekben a hentelés nem csak eszköz, hanem maga a cél. Az a (feltehetőleg ork gyökerű) gondolatiság mögötte, hogyha mindenkit levágunk az ellenfélnél, akkor úgysem nyerhet. Nem csak-és-kizárólag a győzelem a fontos, van, aki szimplán ezt szereti…

Lássuk hát miből élünk, ha ölünk!

Orkok

Mi mással is kezdhetném a listát… Talán senkinek sem kell bemutatni Darton fogasszentjeit. Ők már régen sem vicceltek, de a Hadba hívással hamar összeáll egy komplett fehér ork kompánia, aztán irány az aréna. Ide sorolnám a vérfarkasos paklit is, amiben az egyik főszereplő ugyan nem született ork, de a lényeg mégiscsak hozzájuk köthető, nem beszélve a harcostársakról. Végül, de nem utolsósorban itt van maga A Főnök, a valaha élt legnagyobb ork harcos, aki kedvenc sárkányaival zabáltatja fel az ellene törőket. Imádom.

Elfek

Igen, ez a nyeszlett banda is komoly harci potenciált tud előhúzni, ha szükséges. A legnagyobb pusztítást természetesen az Ősök Szavaival felvértezett másodkori hadurak tudják véghezvinni: Velias talán (jelen pillanatban) egyedüliként tudja szolgáltatni a mexak végtelen sebet. Nem kell félteni egykori barátját, Erragalt sem: a tavalyi évzárón többen jót mentek vele, de azóta sem gyengült sokat. Egyetlen baja ennek a dekknek, hogy nagyon kell hozzá az ereklye változat, akivel szintén tudunk elég konkrétakat sebezgetni, de játékerőben sem utolsó, dobogón is láthattuk nemrég. Kései kráni leszármazottaiból, a Khea’Khintalassokból egy komplett témapakli kifér: aki beáll egy jól kifejlett tisztogató útjába, annak nagyon tudnia kell valamit – főleg ha már megvan az elf törzsszövi.

Túlütés

Ismét egy szívemnek kedves történet. Nem nevesekből egy bömbölő-vércsetotem vonallal lehet a legjobbat kihozni viharvidékkel, de az orkokat már kiveséztük. Ami még ugyan nem neves, de már bőven nagy kaller súlycsoport, az az óriásos dekk – velük szintén komolyakat lehet zúzni. Neves hősökhöz a kerengő és Ahhyrre is kihív, sok sikert kívánunk az ellenfélnek.!

Momentum

Ez önmagáért beszél. Itt elég fix a keret: viharvidék, szekta, előkészítő, akár valami kombózott lobogós megoldással.

Kivarrt tankok

Persze, eddig is nagyrészt kigyúrt vadállatokról volt szó, de nem mindenki illik a fenti csoportokba. Eligor herceg egy költségesebb, de vitán felül hatékony hordagyilkos megoldás, vele lehet érdemes várni az Évzáró lapjáig. A múlt havi fehérvári régi-hullámos 60/1-en volt egy meccsem, amiben egy Álomhozó rendbéli kthac volt a főhős, csatlósokkal, ŐSERŐ-s lapokkal. Elég komoly ostrompaklit lehet belőle rittyenteni. Illetve, hogy ne csak a kardforgatókról legyen szó, egy kerengőzött godoni mágus sem utolsó móka mitik varázslatokkal és gyakorlatilag bármilyen fajspecifikus táppal.

Akadályok

Ilyen is van, bár a sok zöldség nem az én világom. Mindkét ősfaj mitikus hőse masszívan operál ilyen hatásokkal, ebbe az elit klubba próbál felkapaszkodni még a klánbáró is. Ne feledkezzünk meg Vordak papáról sem, de egy kerengős-őserős-Necrográfiás királynő ellen sem szívesen ülnék le. Lapozzunk.

Hentes-szerszámok

Ha megvan az emberanyagunk, kötelező teleaggatni őket minél több csecsebecsével. Az obszidián cuccok elsősorban az ork-vérfarkas csapatok nélkülözhetetlen eszközei, nagyon elvakult hangulatjátékosok Káin hírnökének páncélkesztyűjébe adhatják őket. Lunír szettek esetében nekem a fekete a kedvenc színem, de mondjuk a Százkarmúhoz a szemszíne miatt a vörös választás. Ezüstös cuccokat egyben még sosem láttam, erről nem tudok nyilatkozni.

Egyéb

A felsorolás nyilvánvalóan nem teljes, és teljesen szubjektív is. Ettől függetlenül remélem sikerült néhány ember kedvét meghozni egy jó játékhoz szombatra. A kyr Pusztítók örök érvényű jelmondatát ajánlom mindenkinek:

“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani.”

anon.