Mitikus lapok gyakorisága

Az Erioni éjszakák kiegészítővel együtt több újdonságot és változást is szeretnénk bevezetni. Ezekkel nagyrészt már megismerkedhettetek, legyen szó a havi ultrákat leváltó Arany bevezetéséről, vagy a csatolhatóság szabályainak megváltozásáról. Egy nagyon fontos téma azonban még nem került terítékre.

A mitikus lapok

2013-ban először jelentek meg ilyen kártyák az Idők tengere kiegészítőben. Szerintünk a bevezetésük egy szükséges és jó döntés volt. A mitikus gyakorisággal tizennyolccal több lap jelent meg minden kiadásban, és egy olyan értékálló ritkaság született, amit a legnagyobb legendás hősöknek, epikus hatásoknak, az egyedi ritkaságot szétfeszítő kártyáknak hoztak létre.

Az elmúlt évek tapasztalatai

Mióta a Delta Vision kiadó átvette a játékot, folyamatosan figyelemmel kísérjük a vásárlási szokásokat és a játékosok visszajelzéseit. Ebben a három évben többször is felhívtátok a figyelmünket, hogy elégedetlenek vagytok a mitikus lapok bontásával. Ezek az észrevételek a kiadónál sem maradtak visszhang nélkül, régóta foglalkozunk a problémával. Több megoldási javaslat is született, de addig nem akartunk lépni, amíg nem vagyunk maradéktalanul biztosak abban, mi a legjobb irány.

Játékosi vélemények

A visszajelzéseket olvasva és személyesen beszélgetve azt szűrtük le, hogy nem magával a mitikus gyakorisággal van a probléma – tehát a ritkább, de értékállóbb és epikusabb lapokkal. Sokkal inkább azt nehezményeztétek, hogy nagyon nehezen hozzáférhetők, gyakran anyagilag megterhelő a beszerzésük, és nagyon lecsökkentették az egyedi lapok értékét.

A cél

A mitikus gyakoriságot megőrizzük, és továbbra is egy ritkább és értékesebb kategória marad. Viszont szeretnénk elérni, hogy több példány kerüljön forgalomba – könnyebb legyen hozzájutni, és az áruk se legyen megfizethetetlen. Ezzel reményeink szerint az egyedik és mitikusok ára közti éles szakadék is szűkül majd. Az is a célunk, hogy elsimítsuk a kiugróan szerencsés és lehangolóan peches bontások közötti különbséget. Ahogy versenyek díjazásában is szívesebben látnánk, ha nem csak a legelöl végzők, hanem minél több jó eredményt elérő játékos választhatna mitikus lapot.

A döntés

A kiadó alapos megfontolás után elérkezettnek tartja az időt a változtatásra, de a döntést nem szeretnénk a megkérdezésetek nélkül meghozni. Ezért arra kérünk minden játékost, hogy osszátok meg velünk a véleményeteket! Mivel a kártya azért készül, hogy nektek minél több örömet okozzon, ezért ezt döntést a ti véleményetek figyelembe vételével fogjuk meghozni. Mit gondoltok a mitikus kategóriáról? Milyen arányokkal lennétek elégedettek? Kérjük töltsétek ki az alábbi kérdőívet!