Meghívás a félévzáróra

Sziasztok. Következzen a félévzáró kiírása!

Félévzáró Verseny

Időpont: 2014.07.05.

Helyszín: Budapest, 10 Minutes

Nevezés 9:30-tól!
Nevezési díj: 3500 Ft.
Nagyon sokatgondolkoztunk a Deltával, hogy hogyan tudnánk meghálálni azt, hogy egy messziről érkezett játékos is képviseli megyéjét ezena rangos eseményem és végül megállapodtunk! Vidéki játékosok 3000 ft-ért nevezhetnek, ez azt jelenti, hogy nem Pest megyéből érkező játékosok nevezéséből 500 ft-ot mérsékelünk.

Formátum: Új hullám, 6 forduló a létszámtól függetlenül, időlimit 45 perc

Szorzó: 4

Díjazás: Nevezőnként 5 kiegészítő kerül a díjalapba! Mindenki legalább 1 kiegészítőt hazavihet a verseny végén. Mindenki egy adott havi ultraritkát kap (Megelőző Támadás) A verseny győztese pedig az új versenygyőztes lappal gazdagszik (Égi Béke)

Quest: Érd el a lehető legtöbb pontot a versenyen.

A versenyen lesz osztva az a lap is ami akár az évzáró lapjais lehetne, de ezen a versenyen debütál:

Gliád Feltétel: Elf törzsszövetség
Drágaköveket gyűjtő titokzatos lény SZÖVETSÉGPONT:2
KINCS 2
[szövetségpont, állandó,egyszeri] Játékosa azonnal leidézhet egy kalandozót annyival olcsóbban, mint amennyi annak KINCSKERESÉSe.

További nyeremények:
1. helyezett: 6 Gliád
2. helyezett:5 Gliád
3-4. helyezett: 4 Gliád
5-8. helyezett: 3 Gliád
9-16.helyezett: 2 Gliád
17-64. helyezett: 1 Gliád

Új 5000 ft-os vásárlásos lap is lesz ami pár ember számára már ismerős a Zogg, a Hegyek Gyökere bemutatkozik, illetve a nagyobb vásárlást ösztönző lap is itt jelenik meg elsőnek (Bőséges Zsákmány).

Írtam egy szösszenetet a Delta Vision magus kártya fórumára, gondolat és ötletébresztőnek, ide is felírom nektek:

Tisztelt Játékosok!

Sok kérdés van azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az, amivel érdemes indulni egy félévzáró versenyen. A tavalyi évzáró paklijai elérhetőek, épp ezért az Ősök Ébredése által okozott változásokra” hegyeztem ki írásom.

Mivel Induljak? Ma megpróbálok választ adni ezekre akérdésekre:

Ocuicorr

Olcsó, erős, főz-mos-takarít. Röviden erre képes. Hosszabban pedig minden nem az első körben nyerni akaró pakliellen, kegyetlen húzásokat tud bemutatni. 1 manáért ütő Hishiquor Harcosa, 1 manáért ütő Szárnyas Harcostárs, 2-ért 6 lapot dobató Hegyisárkány nagyon komoly fegyvertény. Ha nem Akadálylap fronton nézzük, akkor is igen erős lehet a 4 manáért jövő 4-es szintű sárkányhorda. Véleményem szerint dobatni és küldetésezni érdemes vele, hisz a nagator és a 2 új mitik küldetés igazán nagy előnyt ad, emellett az Ősi Vér miatt attól sem kell félnie, hogy körberohangálják.

Opálhajós

Vannak olyan lapok amik ellen nem akarsz játszani, nos ő is ilyen. Pillanatok alatt bedarálhat, (Slan csillag, Ófa Talizmán, Kalapácslendítés, bármi) Az Odviharral nincs az a neves akit ne ölne meg azonnal. Sorból sorba is tud nyúlni Pengesikoly segítségével. Harci lapjai miatt nehezen tud elveszteni csatát, épp ezért értékes nagyon a 2 manás képessége amivel nyerni fog. Az első 3 körben 8 megszakító akadálylap és további olcsó csapdák/bestiák segítségével képes ölni, hisz képessége az akadályok sebzését is növeli, Oquicorrhoz hasonlóan az Ősi Vér miatt többször blokkolni is tud.

Anur Téma és Faj pakli

Az anurok erős lapok, küldetésre optimálisak, az első körben már 1-2 manás akciólapokat is ingyen játszanak ki. Egymást olcsón Hadba Hívják, és Teremtés Korral-Szintlépéssel-Beavatás Csarnokkal pillanatok alatt magas szintűre híznak. A Szárnyas Harcostárs kiváló hátas nekik, és az Oroszlán Ugrása igazán prémium, főleg ha egy-két Szóval Szóló Pricomtur is befér a pakliba. A Termékenység Bálványa miatt az sem lehet gond ha sok az akadálylap a küldetéseken. Erős pozitív mérleget várok a paklitól, ha a hangulati dolgokat elkerüli az anur pakli gazdája akkor a legjobb 4-be is simán befér ez a pakli szerintem.

Kyr Kontroll

A leggyorsabb Törzsszövetséges pakli, a Flottagróf-Famor-Udvari Agitátor nevű mana és olcsósító-gyár olyan lapokat fog lerakni az asztalra ingyen vagy nagyon olcsón mint a Királyvámpír vagy az Enrawelli Csatamágus. A pakli az első és második körökben nagyon sérülékeny lehet, erre illik majd készülni. A Calowyn Ragyogása/Múlandóság/Phet lehelet/Kisülés lehet a pakli harcifegyvere, valamint jó sok akadálylap, és hátráltató egyéb lap. Ha a törzsszövetség megvan akkor 1-2 kyr jön minden körben ingyen vagy irreálisan alacsony áron s ami kifogyna azt a Császári Kémhálózat visszakeveri. Majd ha már vannak a kyrek vagy 20-an akkor elmehetnek ostromolni egy vámpír úrnő segítségével.

Igazi Kalandozó nélküli vagy kevés kalandozós Kontroll

Terméketlenség, Tyrrano Haragja, Ediomad Sötétje ezek a lapok mind segítenek el és beborítani a mostani metagame-et. Biztos vagyok benne hogy lesz olyan pakli ami kontrollálni akar, akár Valóságtorzító vonalon, akár kyrek mellé, bár az aquiros verzióban én jobban hiszek. Egy kontroll paklinak olyan akadályok vannak a kezében, hogy erősen meg kell fontolni pakliépítéskor melyikeket válassza, és ha ez nem lenne elég a klasszikus kontrollelemet a Kaszmael nagyon erősíti. A paklihoz akármilyen verzióban is játsszák óriási játéktudás és a szabályok pontos ismerete kell.

Sárkányok

Átkozott szett és Szárnyas Vigyázó, ez a magja a paklinak, 40 lapra 10-ből 7x behúzod kezdő 8 lapra. Klasszikus szett pakli sok tempóval és felkeléssel egyetlen különbség van a régi időkhöz képest a Szárnyas Vigyázó 4 lapot dobat mikor lejön (vagy többet ha szintlépés is van) Könnyen lehet, hogy egy szettes kalandozó ellen 0 lappal játszol. Azt hiszem ezt nem kell tovább ecsetelnem. A sárkány pakli másik fajtája a 3 db 4. szintű sárkányra épülés mellettük szakértőket foglalkoztat, mialatt Portyázás a Fekete Határon, Mágiagóc, Égig Érő Hegyek küldiket old. Harcban meg szétveri ellenfelét.

Remélem tudtam segíteni sziasztok, és azt is remélem rekordlétszámot elérve rendezzük meg a félévzáró versenyt!

Aquir