Korokon át…

Legújabb kártyacsomagunk: az Idők Tengere rengeteg újdonságot és meglepetést tartogat. Vajon milyen szereplők teszik próbára rátermettségüket és eszüket? Milyen tájakon és milyen történetek bontakoznak ki az idők sodrában? Egy idővihar következtében előkerült néhány írásfoszlány a kiegészítőt bemutató jövőbeli írásokból. Mindegyik töredék olyan helyekre, lényekre, tárgyakra vagy kalandozókra utal, amelyek a majdan megjelentetett kiegészítőben szerepet kapnak. Az alábbi ködös feljegyzések alapján talán te is megfejthetsz néhány titkot, rácsodálkozhatsz néhány Jövőben megjelenő lapra, amit az Idők Tengerének mélye rejt…
1. A fajháborúk korából:
…Az óidők nagy háborúi szörnyű sebeket vágnak Ynev domborzatán. Bölcs és jeles hadurak folytatnak egymással fegyverkezési harcot. Céljuk, hogy új vívmányokkal uralják az égboltot. Rengetegen buknak el. Van köztük olyan is, aki saját magával szemben…”

2. A hanyatlás korából:
“A kódexben két igazán förtelmes birodalom rémuralmáról olvastam. Domvik jóakaratából mindkettő elveszett már a múlt sötétjében. Részleteket nem jegyzek fel. Azok porosodjanak csak mindörökre az inkvizíció tiltott könyvtárában abba az emberbőrbe kötött förtelembe zárva. Az azonban bizonyossá vált számomra, hogy Domvik intelmei igazak. Minden átkozottra lesújtott az igazság, aki ördögfattyakkal paktált le, hogy leigázza ősatyáinkat. Odavesztek mindazok is Északon, akik idegen fekete mágiával tettek erőszakot törékeny világunkban.”
3. A felfedezések korából:
D: – Ébren vagy testvér?
H: – Ébren. De minek…
D: – Szerinted mit áruljunk el neki?
H: – Nekem nem tetszik a szeme. Gyáva alaknak tűnik…
D: – Beszéljek vele én?
H: – Mit akar tudni?
D: – Hogy el tud-e hajózni “oda”.
H: – Ez a szánalmas véglény? Biztosan elsüllyed. Érzem…
D: – Ott soha nem szűnnek a viharok. Én is halált és sötétséget látok.
H: – Mondjunk neki valami kecsegtetőt. Meg akarok szabadulni tőle…
D: – Rendben…
4: A bőség korából:
“Holnap végre meggazdagszok komák. Két olyan ajánlatom is van a varázsló számára, amit nem tud visszautasítani. Az egyik a kis dög, amit a minap sikerült a vadászok elől elcsaklizni. Azzal a varázsos csecsebecsével csaltuk lépre, amiért elvágtam annak a dzsadnak a torkát a múlt hónapban. Azt is eladom a vajákosnak. Az a kormosképű valami mester kapujának hívta, vagy mifene… Na lelépek keresni valami asszonyszemélyt. Holnap mindenki a vendégem egy körre!”

5: A hősök korából:
“…Bárhol felbukkanhat. Az én feladatom figyelemmel kísérni két viselőjét. Egyikük ragyogó madár egy groteszk kalickában. A másikuk sötét börtönre ítéltetett, bár színei az egeket idézik…”

Mire, vagy éppen kire utalhatnak az egyes töredékek? Híres írástudók keresték a választ mindeddig hiába. Talán neked sikerül majd. És mi lesz majd a történetek végkimenetele? Azt csak a Kiválasztottak cselekedetei dönthetik majd el…

Szerző: Liborion