Kihalás szélén

I.Invázió

A velar hadsereg maradéka reménytelen és kimerült volt. Életük sokszáz esztendeje alatt még soha nem láttak ekkora pusztítást. Velarium szinte egész területét ellepték az alávaló káoszlények. Mindenütt ott hemzsegtek a birodalom romjain, és elragadták akit csak értek, hogy feláldozzák gonosz vezérük dicsőségére.
Az ellenfél közeledtét a vaksötét éjszakában felsejlő szempárok megannyi villanása, és a horda elviselhetetlen bűze jelezték.
A szépek népe már lassan minden hitét elvesztette kalahoráikban, de nem adták fel a harcot. Meg kellett védeniük maradék területüket és az ártatlanokat, akiket még nem mészároltak le a gaz szörnyetegek. Harcolniuk kellett, hogy fajuk fennmaradjon. Hogy fenntarthassák a természet egyensúlyát. Hogy az eljövendő korokban is megmaradjon népük évezredes kultúrája.
Az ELFEK nem tűnhetnek el nyom nélkül a világról!

II. Egy isten születése

Dicső üvöltés törölte el az éjszaka csendjét. Élő héroszról szólt az énekmondók dübörgő kórusa. A szörnyű hangorkán közel s távol rettegést szült minden lény lelkében aki nem a farkas népéhez tartozott. Bár a szövetség seregét megtizedelte az évek óta húzódó hadjárat a horda törhetetlen önbizalommal és harci lázzal menetelt előre a holdak nyomasztó fényében.
Újabb éjszaka, újabb rajtaütés. Az elfek tudják, hogy eljött értük a halál, és nem tehetnek ellene semmit. Ughjorbagan serege megállíthatatlan. A nagyfőnök éhes, és ha végre felmagasztosul és a hosszúéletűek millióinak csontjaiból épült trónra ereszkedik, akkor az ORKOK fogják uralni az egész világot!

Az Ösök ébredése kiegészítő hat főszereplője közül az első ellentétpárt az orkok és az elfek népe alkotja.
Bár mindkét faj rengeteg más ellenféllel is összetűzésbe keveredett az évezredek során, mégis egyik legmeghatározóbb és legnagyobb gyűlöletet szülő konfliktusuk a Koponyaszövetség és Velarium egymást teljesen felőrlő háborúja volt.
Azóta minden elf kérdés nélkül nyilazza le az útjába kerülő farkasfiakat éljenek bár északon, Elfendelben, vagy akár Kránban.
Természetesen az orkok sem teketóriáznak ha könnyűléptűekkel találják szembe magukat, és a biztonság kedvéért mind egy szálig lemészárolják az elfeket ha tehetik. Gaugjaikat már kisgyermekkorban alattomosan bujkáló, gyáva hosszúfülűekről szóló mesékkel riogatják.

AzÖsök ébredése kiegészítőben ezek az ikonikus ellenfelek – jöjjenek bármilyen korból, vagy helyszínről – betegesen gyűlölik egymást. Hatalmas seregekkel vonulnak egymás ellen. Együtt pedig valószínűleg még a bontott paklis versenyeken sem fognak mutatkozni. Ez utóbbi már csak azért sem valószínű, mert az Argureni báltermet könnyen kiszoríthatják a kiegészítőben debütáló, bontott és draft formátumokat megreformáló új gyakori toronyszintek.
De vajon milyen erőket szolgálnak, kikkel szövetkezhetnek, és milyen töretlen hatalmú ősfajokkal harcolnak vállvetve, ha eljön az Ősök ébredésének ideje?

– Liborion –