Képtelen képek

A legutóbbi kiegészítő kétségtelenül tele van jobbnál jobb képekkel, de némi mérlegelés után ki tudtam választani a 10 legszebbet. A cikk persze csak az én véleményemet tükrözi. Akinek más a véleménye, az ossza meg nyugodtan kommentben!

10. Változások őre
Szerintem nagyon jól kidolgozott kép. A karakterről süt az őrület, és a káröröm. Felszerelése részletekben gazdag és ötletes. Pont olyan, amilyennek egy crantai fanatikust látni szeretnék.

9. Tamari járatai
A kiegészítő egyik nagy meglepetése Nagy Levente, aki jobbnál jobb képekkel kápráztatott el minket és régi grafikáihoz képest hatalmas minőségbeli javulást hozott, pedig az eddigi képei is kifejezetten jók voltak. A Tamari járatai képen nagyon jól érzékelhető a sötét alagút, a karakter pedig olyan élethű, mintha épp a valóságban lovasította volna meg értékeinket. Külön tehetség kellett ahhoz, hogy az alapvetően állati vonások emberszerű érzelmeket közvetítsenek anélkül, hogy a kép rajzfilm jelleget öltene.

8. Időtlen troll
Bodnár Balázs eddigi talán legjobb képe. Nem nagyon tudok olyat, ami saját stílusában felülmúlná ezt a munkáját. A trollon látszik, hogy mozgásban van, ahogy csorog bőrén a víz és ahogy a pusztítás szikrája megcsillan a tekintetében. Vad, és könyörtelen. Pont amilyennek egy trollnak lennie kell.

7. Új korok hírnöke
Egyik kedvenc elf grafikám a kártyában. Nagyon részlet gazdag, hangulatos kép. A karakter valóban elfes, emberfeletti szépséget sugároz, és olyan tekintete van, ami egy több-száz éves, emberitől eltérő gondolkodásmóddal rendelkező lény sajátja lehet.

6. Halálra szánt ramie’cor
Szintén nagy kedvencem. Sugárzik róla az elszántság, és a félelem teljes hiánya. A karakter körüli elmosódó háttér zseniálisan közvetíti, hogy az orgyilkos rohamozik. Fegyverei és ruházata igényesen kidolgozott, és a színekés fényhatások is nagyon el vannak találva.

5. A Páva
Rene egyik legtökéletesebb neves kalandozója. A karakter ruházata, arcfestése és extravagáns ékszerei híven tükrözik a kyr dekadenciát, és éles kontrasztba helyezik az ifjú Jakirtét idősebb, visszafogottabb önmagával. Külön tetszik, hogy hajában rengeteg fonat van, és hogy a kép színei harmonizálnak a káosz-jellemű rozsdaszínű kerettel a vörös szín használata nélkül.

4. Pergő idő homokórája
Lipták egy jellemző, ám mégis különleges munkája. Remekül tükrözi a kiegészítő hangulatát, és a dzsad/dzsenn kultúra jellegzetességeit. Az egyszerű színvilág kifejezetten előnyére válik a képnek, és hiába egyszerű a témája, mégis olyan összképet eredményez, amire mindig szívesen néz rá az ember játék közben.

3. Kaszmael
Véleményem szerint a legjobb Rene-kép a kiegészítőben. A színvilága és a szimbolikái (pl. villámok) tökéletesen tükrözik, hogy a szövetséges a gyors/hirtelen dolgokhoz kötődik. A karakter kidolgozása igényes. Pont így képzelnék el egy dzsinn nagyurat, amint büszkén és higgadtan tekint végig birodalmán.

2. Jövőváltók kerengője
Biztos sokan meglepődnek, hogy ilyen magas helyen szerepel egy első ránézésre ilyen egyszerű kép, mégis ha jobban megvizsgáljuk a kerengőt rengeteg finom részletet vehetünk észre, amik együtt egy igazán profi grafikát eredményeznek. Én még ennyi idő után is fedezek fel rajta néha újdonságokat, mikor megcsodálom.
Tökéletesen kihasználja az újfajta lapkeretet. A kaotikus északi-fények nagyon jól illenek a lap hangulatához. A kép kidolgozásának köszönhetően olyan, mintha valóban egy zauder-lakta torony lábánál állnánk és feltekintenénk a magasba, ahonnan sötét figurák vigyorognak vissza ránk mindent-tudó mosollyal.

1. Szunnyadó
Végül lássuk a kedvencemet. Ezúttal valószínűleg nincs meglepetés. Minden bizonnyal rengetegen egyetértenek velem, mikor ezt a grafikát kiáltom ki a kiegészítő legjobbjának. Talán az eddigi legjobb crantai kóborló kép, ami nagy szó, hiszen már elég sokan jelentek meg az évek során. Nagy Levente azonban olyan hangulatokat fogott meg ezzel a képpel, amit az elődeinek nem igazán sikerült. A képen szereplő alak halottnak tűnik, mégis sugárzik róla, milyen veszélyes, és hogy bármelyik pillanatban felébredhet. A fények és színek játéka a képen zseniális, és szinte három dimenzióban mutatja be az alanyt. Mintha valóban ott állnánk egy dohos kriptában és hús-vér, illetve ebben az esetben csont-lunírélőholttal találnánk magunkat szembe.

– Liborion –