Kell egy kezdőcsapat!

Nyugtalan álmok! Az öldöklő háború rémképei, a csataterek csontzenéje cseng még mindig sokak fülében…
Az álmatlan éjszakákat pedig súlytalan nappalok követik egy megváltozott világban…
A Déli-Városállamok kedvelt sokszinűsége most inkább egy nagy hangos dzsad bazárra emlékeztet avagy ízlelgesd a szót Új-Godon és rájössz Dél-Ynev már sose lesz olyan, mint a Manifesztáció előtt.
Az Azúr Hold Birodalmának rövid tündöklése egy menethcsapásra megváltoztatta a több ezer éve megkövült rendet.
Az amundok elleni közös küzdelmek emlékei ültetik mégis egy asztalhoz a délvidék népeit. Akadnak harsány, nagyképű társaságok, akik hőstetteket zengetnek megfizetett húrokon. Ne firtasd tetteik valóját!
Vannak csendesebb asztalok, ahol már nincs szó és keserű az ital a szájban, mégis jobb itt, ahol időnként megértő szempárok néznek vissza. Ne tépd fel friss sebeiket!
Te hová akarsz tartozni?
Furcsa érzés tölt el, felpezsdül a véred! Oh az a százszor elátkozott kalandozó véred!
KIVÁLASZTOTT VAGY! Nem lehet nyugtod! Számodra a változás gyönyörűség, hisz ez az új világ csodás kihívásokat tartogat. Számtalan felfedezésre váró KALAND!
Orwella poklára a hencegőkkel és a kesergőkkel! – Rúgod ki magad alól a kocsma megfáradt székét. Megrökönyödve néz rád mindenki, mint már oly sokszor, de megvan az ellenszer: – Sört mindenkinek!

Remélem már sokan vártátok eme sorokat, hisz menthetetlenek vagyunk valljuk be.
Majd megőrülünk az újdonságért, egy-egy morzsért, ami lepottyan a fejlesztők asztaláról. Fanatikusként vetettük bele magunkat tavasszal a küzdelmekbe és azóta is vívjuk a csatákat szűntelen, új játékszereinkkel.
Csapongunk a paklik közül és többször felmerül bennünk, ha csak még egy jó kis lapja lenne ennek a koncepciónak… MEKKORA DEKK LENNE!
Ezek vagyunk mi, az akár már étizedek óta függők, akik remegve várják, hogy Ynevük újabb csodákkal bővüljön.

Viszont akad egy egyre népesebb tábor, akik még csak most ízlelgetik a kiválasztottság érzését!
Látjuk bennük egykori önmagunkat? Hát persze! Jól jött akkor némi bátoritás. segitség? Nanáhogy!
Ezért is ragadtunk itt, mert megkaptuk a közösség élményét. Értelmet nyertek a frázisok: Nem vagyok egyedül! Együtt minden könnyebb!
Igen őket szoktuk Kezdőknek becézni, ami köreinkben nem gúnynév, hanem öröm társul hozzá, hisz bővül a társaság, új karakterek, új kalandok!
Felteszik nekünk a kérdést: Megtetszett a játék! Hogy vágjak bele?
Az utóbbi években erre hosszas fejvakarás kezdődött és mindenkitől más és más válasz érkezett.
ÖRÖMMEL JELENTEM EZ OKTÓBERRE MEGVÁLTOZIK! EGY VÁLASZ MARAD: VEGYÉL EGY KEZDŐPAKLIT!
IGEN! Végre összeállt. A fejlesztők gondoltak egy nagyot és rászánták az időt egy veszettnek ítélt ügyre, úgy hogy a Manifesztációs Háború veteránjai se maradjanak kihívások nélkül!

NYITÁNY!
Mielőtt nekivágunk! Válassz karaktert! Kit is személyesítenél meg szívesen? Gondos kalandmesterként előre elkészitettem nektek négy kalandozót:

BARDAR a menekült
A rokmundi Rascore szülöttje, aki az Ubelo folyó völgyében ragadta magához először a játékkardot. Valahogy mindig inkább erőből oldotta meg a dolgokat és Gorvikban az ilyenre mindig akad kereslet.
Hamar egy a fanatikus derviseket ritkító zsoldoscsapatban találta magát, de nem ült fel a gyűlöletre ösztönző szózatoknak. Amennyiben úgy hozta Ranagol szeszélye karavánt kísért vagy dzsadokkal kelt útra majonhiénát befogni.
Szerencsétlenségére pont Abadanában volt 3692-ben, amikor lecsaptak a csodák városára a porvetők.

ARVION a tiszt
Lewgenaui nemesi család sarja, akik mindig élen jártak a pyarroni egyház támogatásában, igy harmadik gyermeküket Dreinának ajánlották. Kezdetben engedelmes apródként szolgált egy paplovag mellett, de idővel lázadozni kezdett.
Véleményét nem rejtette véka alá és ezért sokszor megfenyítették, de mégse állt be a sorba. Egy rosszul végződött dugorai küldetéskor mentette meg Csákány Trabbal és nyitotta fel szemét.
Segitett neki felismerni mire választotta ki az Aranyúrnő. Csatlakozott a Vastenyerekhez és a bar horabi csatába már tisztként masírozott…

YARRIELLA a vívónő
A Shadleki-alföld vadóc nemeskisasszonya, aki apja tudtával, de anyja elől titikban, tanulta ki egy mestertől a bajvívás alapjait. A balladák hőse akart lenni, úgy hogy megleckézteti a pökhendi férfiakat.
Megszökött otthonról és kereste a bajt shadonszerte. Olykor férfinak öltözve játszott a teremtés koronáival, olykor csábitó nőként fokozta fel a vágyukat, hogy aztán egy csapásra kioltsa azokat.
Hírnevet szerzett, de többre vágyott, sivatagi kalandokra… Meg is kapta, de amundostul. Épphogy felfért arra a Shadonba menekvő hajóra, amiről El Zashra lángjait bámulja az éjszakában.

RAKKAO a kiemelkedett
Kivert kutyaként küzdött az életért Krán egyik Külső Tartományának városában, az utca mocskában már az első perctől. Hamar megértette a Változás Törvényének lényegét, folyamatosan mozgásban maradt.
Amikor forrósodott a talaj már vette is a sátorfát. Hontalan, elvtelen vérebbé nőtt, de a Legnagyobb Úr úgy rendelte, hogy ne legyen mindig szerencséje, hisz egyszer mégis elkapták és egy bűntetőlégióba került.
Töltelék, első sor, biztos halál… avagy időnként mégse. Megerősödött, megtalálta a felemelkedés ösvényét a katonák között is. Immáron Tersius, aki Muron mellett lép ki a térkapuból a Taba-El-Ibara forró homokjára.

INDULJON A KALAND!
Meséljük össze a kalandozókat… Hümm, de kell egy cím is az életútnak… Áhá! ÖSSZEFOGÁS!
És egy helyszín, ahol összefutnak a szálak:

Az összefogás terme
FAL 1 AKADÁLYOK 2

Hohó! Toronyszint! Ráadásul mindkét Kezdőpakliban fixen egy-egy!

[egyszeri képesség] A képesség aktivizálásának feltétele, hogy rejtett lap legyen, majd játékosa véglegesen nyílttá tegye.
Játékosa alapszint értékéért leidézhet egy Taktika képzettséggel rendelkező, Élet vagy Halál jellemű, ember kalandozó lapot.
A kalandozó lap MP-igénye másként nem módosítható.

Ajaj! Keresési feltételek: Kalandozó-Taktika-Élet, Halál.
Nektek kiket dobott ki a lapkereső?

31 lapból már ismertek is egyet és elárulom a megjelenő 12 kalandozóból (a négy országból 3-3) lesz, akit igy olcsósíthattok.
Vigyázó szemeiteket tartsátok hát a honlapon, mert jönnek!

a Kardtáncos