Kárhozott képek

Ezen a héten a Kárhozat Szilánkjai kiegészítő képeit veszem górcső alá, és kiválasztom közülük a 10 legjobbat. A cikk perszecsak az én véleményemet tükrözi. Akinek más a véleménye, az ossza meg nyugodtan kommentben!

10. Csuklyás Idegen
Viszonylag egyszerű téma, a művész mégis kihozza belőle a maximumot. Mintha valóban egy sötét sarokban ülnénk egy gyanús tavernában szemben a titokzatos idegennel, aki mesés jutalom ígéretével veszélyes küldetést ajánl nekünk.

9. Hanyatlás hírnöke
Velejéig gonosz, inhumán figura vigyorog ránk a képről. Fölényes, sejtelmes és horrorisztikus. Pont olyan, amilyennek egy alakváltónak lennie kell. Elegáns öltözéke híven tükrözi, hogy fajának fénykorában láthatjuk, amikor vígan uralhatták Argurent és taszíthatták hanyatlásba az eredetileg ott virágzó kultúrát. Külön hangulatos, hogy a karakter egyik keze emberi, míg a többi része eredeti szörnyforma, illetve ha figyelmesen megnézünk egy másik grafikát:az Argureni báltermet, akkor újra megpillanthatjuk, amint fajtársaival sötétbe burkolózva figyelik mit sem sejtő szolgáik vidám táncát.

8. Varthon
Szintén nagyon sok apróságot rejtegető és hangulatos kép. A fertelmes mágikus lény kellően mutáns és természetellenes, mégis mentes a túlzásoktól. A kép maganagyon jól tükrözi a kiegészítő egészének alaphangulatát. Az ég baljós, a környezet kopár, a lény hátán lovagló mágus pedig sötét, kegyetlen gonosztevőnek tűnik.

7. Obszidián béltépő
Elképesztő, hogy ez az első ránézésre egyszerű kép mennyi mindent jelenít meg.A sötét kőpenge groteszk fogairól friss vér csöpög. A primitív csontnyélen és akopott, szakadozott bőrrel borított háttéren pedig megannyi áldozat megbarnult vére szárad. A képet nézve könnyedén elképzelhetjük mire képes a fegyverhasználat közben…

6. G’elaiween mester
Amellett, hogy milyen szép fényjáték jelenik meg a képen, még rengeteg előnyét lehet felsorolni. Nagyon szépen ábrázolja a négy karját tökéletesen használó rovarharcos különleges adottságait. A kitinfegyverek nagyon szépen illeszkednek a lény páncélzatához, maga a karakter pedig éppen eléggé emberszerű, és éppen eléggé rovar. Pont így képzelnék el egy aun harcost.

5. Leszakadt ég zászlaja
A lap talán nem örvend megkérdőjelezhetetlen népszerűségnek, a remek grafika mellett azonban nem mehetünk el szó nélkül. A zászlón ízlésesen elhelyezett égitestek híven hirdetik annak egykori dicsőségét, ugyanakkor a rengeteg sérülésés szakadás emlékeztet arra, hogy ez a dicsőség bizony mulandó.
Sic transit gloria mundi.”

4. Bőség kora/Hanyatlás kora
Ezt a két grafikát nem lehet igazán külön választani, hiszen együtt mesélnek elegy történetet, méghozzá nagyon jól. Míg az egyik képen a nagyváros élettel teli nyüzsgéssel virágzik, a másikon már ugyanez a hely katasztrófáktól megtépázottan csak árnyéka egykori önmagának. A fények és a színek alkalmazása mindkét képen remekül el van találva, és egymás mellé helyezve tökéletesen kiegészítik egymást.

3. Shaka’Thorr
Rene legjobban kidolgozott képe a kiegészítőben. Nagyon jól érzékelteti a dimenziókat és a sötét, rejtett csarnokban pislákoló gyenge fények játékát. A karakter nagyon élethű, és külön hangulatos, hogy egy régebbi grafika szereplőjét használta a művésznő. Kedvencem a háttérben vöröslő kosfej, és a szerepjátékból jól ismert Mara-sequor.

2. Nagy Vordak
Szendrei mester képei nagyon jól sikerültek ebben a kiegészítőben, és ez ezen alistán is meglátszik, hiszen ez már a harmadik műve a top 10-ben. Csak azért nem ez kapta az első helyet, mert a lapra nyomtatva nem látszik elég jól a kép bámulatos kidolgozottsága. A karakter izomzata valóban azt tükrözi, hogy ő volta valaha élt leghatalmasabb ork harcos Yneven. Kőbaltája, tetoválásai, és “ruházata” hitelesen bemutatják törzsének primitív kultúráját. Végül pedig ne feledkezzünk meg a háta mögött látható tiszteletet parancsoló sárkányról sem…

1. Homálytestvér
Az egyik kedvenc képem a kártya történetében, és minden kétséget kizáróan akedvenc grafikám Zubálytól. A központi karakter pont olyan, amilyennek egy törpének lennie kell. Nagy szakáll, tömzsi, de erős testalkat, és természetesena háttéren, a karakter öltözékén, és szakáll-ékszerein is kiválóan szemlélhetjüka törpe kultúra jellemző jegyeit.
Ami azonban ráteszi a koronát a műre, az egyértelműen a vallásos félelemből kialakult tudathasadás bemutatása. A vízben tükröződő “gonosz ikertestvér” vonásaiugyanazt a törpét mutatják aki a kútba tekint, de már bomlottan, elvetemülten,és elkárhozottan.

– Liborion -“