Káosztánc

Immár egy teljes hete haladunk célunk felé társaimmal Gro-Ugon kietlen vidékein át. Eddigi utunk során rengeteg veszéllyel találtuk szembe magunkat, de bajtársaim fegyvereinek és alaposan beosztott varázserőmnek hála többé-kevésbé sértetlenül jutottunk el idáig.

Goblinok…

Viszonylag gyakran találkozunk goblinokkal. Ezek az alacsony növésű és csekély értelmű lényeknek a vérükben van a bajkeverés. Legfőbb ismérveik, hogy siheder méretűek, gyorsan futnak, vonásaik komikusak, bőrük barnás, vagy narancs-árnyalatú, bátorságuk pedig létszámukkal arányosan növekszik vagy csökken. általában könnyen megfutamíthatóak, és nem jeleskednek a harcban.

Vannak vajákosaik is. Ezek többnyire tehetségtelen kuruzslók, akik vajmi kevés varázserővel bírnak. Azt viszont elmondhatom róluk, hogy szinte kivétel nélkül félőrültek. Fittyet hánynak a veszélyre addig, amíg nem kerülnek karnyújtásnyira tőle. Harsányan kurjongatva járják rítustáncaikat, mindig új mérgekkel és varázslatokkal kísérleteznek, és hajlamosak arra, hogy mindent megpróbálnak lemásolni, amit más népektől látnak akkor is, ha ezzel kockára teszik saját maguk, vagy egész törzsük életét.

…és sámájaik

Láttam olyan goblin sámánt, aki üreglakó fajtájának szokásaival szembefordulva erődítményt próbált építtetni a törzse tagjaival, de sárral próbálták egymáshoz ragasztani a kőtömböket, így semmire nem jutottak. Egy másik esetben egyikük rájött, hogy egy fényből szőtt hasonmásom próbálja őt elkergetni, és megpróbálta megfejteni az illúzió titkát olymódon, hogy oda-vissza keresztülszaladgált rajta, miközben a törzse már árkon-bokron túl járt. Egy ízben egy közös nyelvet hiányosan beszélő goblin sarlatán megpróbált eladni nekünk egy gyanús kotyvalékot azt állítva, hogy az örök fiatalság és a törhetetlen férfiasság elixírje.

Tudomást szereztünk viszont egy nagy létszámú goblin törzsszövetségről, akiknek a hírek szerint félelmetesen jól megy a különböző praktikák és bűvigék utánzása. A nevüket más goblinok is félve ejtik ki, pedig tartani nem szoktak senkitől, legfeljebb megijedni. Mindazonáltal jobbnak tartottam a hírek ismeretében, ha nagy ívben elkerüljük az Acélszarvúak szállásterületéül szolgáló dombvidéket.

– g.n. –

3 MP Acélszarvú sarlatán VH/Boszorkánymester
Gro-ugoni goblin sámán Időjóslás, Méregkeverés, Vadonismeret
F:6 A:6 M:6 1.szintű káosz jellem
állandó képesség Gyors hatásként leidézhető.
állandó képesség Jelenbe kerülésekor lemásolja Jelenben lévő célpont kalandozó Jelenbe kerüléskor érvényesülő laphatását.

Az Acélszarvú sarlatán a goblinok gyöngye. Akkor sem esik kétségbe, ha messzire szakad törzsétől. Könnyen beilleszkedik más társadalomba. Simulékony jelleme biztosítja számára a túlélést. Előszeretettel szegődik nála erősebb lények szolgálatába, hogy eltanulja azok titkait, majd saját céljaira használja őket.

Kik keresik a szolgálatait?

Némelyek azért fogadnak fel goblin vajákost, mert értékelik a képességeit, némelyek csak azért mert mókásnak tartják a kis fickót, aki soha nem marad nyugton. Mások azért vannak a társaságában, mert maguk is goblinok, akik áhítattal szemlélik papjuk” hajmeresztő próbálkozásait, amint az ellenfél ellen fordítja önnön fegyvereiket.

A sarlatán a legváratlanabb pillanatban bukkanhat fel. Néha rémes átkokat hárít vissza egy erősebb ellenfélre, máskor akaratlanul megmenti egy hős életét a sajátja árán, mondjuk úgy hogy becsámpázik egy lecsapni készülő Csontsárkány elé. Boszorkánymesterként kaotikus varázslatokat zúdíthat az ellenfeleire, méregkeverőnek is befogható, a vadonban kiválóan elboldogul, sámán-révületében pedig néha démoni hatalmak szállják meg a testét. Kíváncsisága olyan kalandozók közelébe sodorhatja a kártya világában, mint a Vörös hold gyermeke, Argul, a Dzsad kardtáncos, a Kobra pénzbehajtó, Selmo atya, vagy a Tonor. Régi hősök és kalandok kaphatnak új köntöst, ahogy egy töpörödött vajákos tolmácsolásában élhetjük újra őket. A lehetőségeknek csak a goblint felfogadó varázsló fantáziája szabhat határt.

Példapakli:

Kincseskamra
Való torony
Ostromerőd
– Márványszentély

3 Acélszarvú sarlatán
3 Bűvölő sarlatán
3 Nekromagitor
3 Vörös hold gyermeke
2 Falánk Ughjorbagan
2 Maladorina
3 Bestia megidézése
3 Idegroncsolás
3 Agyhalál
3 átokhívás
3 Sors keze
3 Lepra
3 útonállók
3 árvíz