Harmadlagos pontok

Sziasztok!

A mai Székesfehérvári OVV több meglepetést is tartogatott számomra. Egyrészt annak ellenére, hogy más asztaloknál sok hasonló felépítésű paklit láttam (főleg amundokat és a légiót) mégis 6 különböző pakli ellen küzdhettem. A változatosságra tehát nem volt panasz. Másrészt, rekordlétszámú vidéki nagyversenyen vehettem részt. Ha jól lapozgattam a kockás-füzetet, akkor az elmúlt 3 évben abszolút rekord a 39 nevező. Gratulálok a szervezőknek!

 

A fentiek miatt biztosan sokan ragadnak majd billentyűzetet, ezekre nem is vesztegetnék több szót. Ellenben a verseny eredményének kihirdetésekor hatalmas döbbenettel nyugtáztam, hogy az első helyen teljes hármas holtverseny van (azonos pontszám, győzelem és másodlagos pontszám). A verseny bírójának (Szabó Tamás) javaslatát fogadva meg röptében számoltunk papíron Fíbível harmadlagos pontszámot és megmentettük a napot. Persze vannak olyan egyéb ezoterikus módszerek is a döntetlen helyzetek feloldásához, mint például a kockadobás vagy a rögtönzött szkanderbajnokság. De úgy gondolom, hogy hosszútávon ennél méltóbb megoldással is tudok szolgálni. A szót tovább nem szaporítva: a ranglista mostantól harmadlagos pontokkal is számol, és az elmúlt két év számításait is ezek szerint igazítottam ki.

Ha bármilyen kérésetek vagy kérdésetek lenne, továbbra is keressetek nyugodtan. Jöhet hibajelentés/javaslat/jókívánság, ami csak tetszik.

mk-kukac-spacebar.hu