Hangulatkeltés a záróra

Eme cikkben egy kis visszatekintést adnék az elmúlt néhány évzáróról, valamint a címhez kapcsolódva néhány fíling-dekk ötletet dobnék fel, amikkel jómagam például szívesen nekivágnék a szombati zsugának.

De mielőtt a húrokba csapnék, egy konstruktív javaslatot tennék az eljövendő évek záróival kapcsolatban. Ez pedig az időpont kérdése. A decemberi hétvégéből jellemzően kevés van az ünnepek és munkanapok miatt, a maradék pedig iszonyúan sűrű. Van bármi komoly érv az ellen, hogy novemberben rendezzük a zárót? Kíváncsi vagyok a zsugások véleményére, csak egyéni probléma vagy egyetért más is, mit szóltok?

Na, erről ennyit. Lássuk az elmúlt években kik-mivel voltak a befutók és bejött-e a papírforma. Csak címszavakban az utóbbi 4 év termése:

2011. http://ketmagus.hu/news/message/view?id=632

1. Panyik Zoli – Fehér Torony
2. Cobin – szürkék
3. anon – orkok
4. Berke Bálint – klánbáró

Itt kezdtem újra játszani, így nem nagyon rémlik, mi volt a várakozás, talán törpék és lázlátó. Az mindenestre biztos, hogy a fenti dekkek közül mind meglepetés és szinte semmi közös nincs bennük. Igaz, hogy ekkor még hagyót játszottunk. 47-en voltunk.

2012. http://ketmagus.hu/news/message/view?id=912

1. Tőkési Gergő – szett
2. Nagy Róbert – szett
3. Berke Bálint – szett
4. Kun Laci – szett

Hát itt azért senkinek nem kellett az állát felvakarni a padlóról meglepetésében. Tyúk csont nélkül bezsákolta a mezőnyt és egyetlen kóbor Csontlovagtól eltekintve szettes hegemónia. A legdurvább év volt… Létszámra nem emlékszem, talán 64 fő.

2013. http://ketmagus.hu/news/message/view?id=1377

1. Czinder Balázs – Rosanna
2. Baráth Peti – pergető 100+
3. Magyar Máté – KKirálynő
4. Berke Bálint – klánbáró/pergető

Slágerek a pergető, kisbárdok, MS csábító és pár nagykaller (HJV, Királynő) voltak. És persze a tudjuk-mi. Aztán jött Rosanna és körbehajózta a mezőnyt: ismét egy kellemes meglepetés. A mezőny már változatosabb volt és a nagy hősök is jönnek fel, mint a talajvíz (kerengő). Létszámot itt sem találtam hirtelen, talán 64 fő.

2014. http://ketmagus.hu/news/message/view?id=1607

1. Szente Balázs – Hajós
2. anon – óriás
3. Panyik Zoli – HJV
4. Koncsik Viktor – Oquicorr

A nagykallerek reneszánsza. Sittas kolléga remekül összeszedte tavaly az esélyes top-paklikat, amibe csak a pergető fért bele a kicsikből, ezért a Hajóst itt nem nevezném annyira váratlannak, bár a sárkányt és a HJV-t talán többen várták befutónak. Változatos mezőny, 61 kártyással.

Ebből csak arra a megkérdőjelezhetetlen jelenségre hívnám fel a figyelmet, hogy minden páros években bejön, páratlanokban pedig borul a papírforma… Majd kiderül, én mindenesetre drukkolok minden egyedi, váratlan paklinak és kiagyalójának.

Ami kimaradt

Príma, ha idáig elolvastad, akkor a sok rizsa után a jutalmad néhány pakli. Azt azért nem árt tisztázni, hogy idén fél óránál több komoly agytevékenységet nem töltöttem az ÚH-val, tehát keményvonalas dekkekre nem kell számítani. Olyan ötleteket írok, amikkel szívesen elindulnék és egy jó középmezőnyre befuthatnak. A hangulat mind felett.

Hordázás

Nem igazán az én világom, de a Wiccás paklit több változatban is odapörkölhet. Faék módjára szettel, testőrnővel, bőséges zsákmánnyal masszív szinthorda, a nagykallerek nyápic tornyai nem sokáig bírhatják. Egy fokkal szimpatikusabb a küldi vonal: 3 fix ódon fétis térképszobával és legendáriummal és „csak” valami építményt és egy embernépeket kell felhúzni. A banya-rejtés pedig alap.

Vérfarkasokkal idén nyomultam gy-án és hagyón, mindet imádtam, biztosan jól muzsikálnak ÚH-n is. Új lapot nem igazán kaptak, cserébe nem is veszítettek semmit. A tamari ugyan gondot okozhat egy 3-as szintű vakarcsnak, ezt meg kell oldani valahogy. Házi feladat.

Újdonsült Nagy Hentesek

Az idei ultra sor dobott pár csontot a neves hősök rajongóinak, de nem holmi sovány far-hátat, hanem jó zaftos csülök-cupákokat. A megboldogult laptervező verseny befutói közül személyes kedvencem Zargas ködóriás királya, a kimondhatatlan és leírhatatlan Hóvasú Rákhasú. Lehet akár betenni egy sima óriásos dekkbe főnöknek, de egyrészt ennyi dudás nehezen fér meg egy csárdában, másrészt ez a lap önálló pakliért kiált. Voluptas takarít utána, a filézést pedig egy jó buzogány és némi Arguren hanyatlás ellenfélhez vágása biztosítja.

Szintén zenész a szuke Ceriak, avagy Yadegori sensei. Itt a kulcs a csapatépítő tréning. Tehetünk mellé egy teljes csábítós dekket tavalyelőttről vagy a túlütéses vonalon mozogva sámánanyákat a teljes sleppel együtt, 2 manát megérnek. A górét pedig felszereljük karácsonyi és szilveszteri díszekkel.

Enoszukéből volna még itt valaki, aki bár nem neves, de új, nagy és hentel. Ezt nem kell túlgondolni: szerencseszentély, sok ostrom ingyenesítés és sok laphúzás, hogy egy sarlatán is feljöjjön. Egy igen konkrét és paraszt paklit kaptunk: saccra minden második meccsen az ellenfél első cselekedeténél egyetlen torony árválkodik majd előtte.

Hargash-Um Becses Részei

Ismét egy remek téma, ami januártól kirotál, lássuk sorban mit lehet kihozni belőle. Elsőnek Liliath nénit érdemes megemlíteni. Telérrel, koszos goblinok lemészárlásával második körre manőver nélkül megvan a teljes HU-szett, aztán mehet a móka. Egy mainstream ősaquirt is mellétehetünk, akivel talán már a fajháborúk alatt is együtt csapatták (a sárkányokat vagy egymást). Hangulathajósunknak további sebzés a hatalmoszavakra védettből, aztán azt robbantjuk le, mait éppen kell.

Az Adu Ász

Persze mindez csak porhintés és felesleges szócséplés, mert van ezeknél sokkal jobb is. Hentelésben és játékélményben ezen a beszűkült készletű formátumon szvsz nem igazán akad komoly kihívója az óriásoknak. Az sem utolsó szempont, hogy aquir cikk-dekkeinek olvasása közben szinte kivétel nélkül „traclonéknak ínyencfalat” érzésünk lehet.

Remélem sikerült néhány fogaskereket beindítani így az utolsó pillanatban. Jó zsugázást mindenkinek szombatra!
anon.