Gyíkmágus

Azok, akik figyelemmel követik a lapbemutatókat, és vetettek egy pillantást a játszható fajok listájára korábban, felfedezhettek egy eddig még nem létező kalandozó fajt. Ez a faj a Gyíklény. Ma a legördül a függöny, és megláthatjátok, mit is tud egy igazi gyíkmágus. Lássátok, olvassátok, nézzétek! Itt a Snil-veh!

6 MP Snil-veh H/VH/Harcos/Boszorkánymesterpszi
Aranypikkelyes gyíklény vezér, gyíkmágus Démonológia, Úszás, Vadonismeret II
F:9 A:6 M:8 4.szintű Halál jellem
Kiegészítő: Kötelékek Grafika: Nagy Levente Sorszám:3262
Védőküszöb:7. (SFÉ:1). Plusz vértkéntviseli.
[harci, egyszeri] Irányítója Sorában lévő célpont gyíklény fajjal rendelkező kalandozóját frontemberként pihenő helyzetben csapatába teszi. Annak támadásdobást kell tennie. Ha sikeres, akkor célpont ellenséges frontember 2 szintet sebződik.
(Aktivizálásakor az összes célpontot meg kell nevezni.)

A szétverhetetlen

A 6/4-es kalandozók általában vezér típusú lapok. Így van ez a Snil-vehhel is. Két kasztú, vértes, jó harci képességekkel, és kiváló képzettségekkel megáldott kalandozó, aki majdan a gyíklények között brutális fegyverré növi ki magát.
De mégis: miért is erős? Egyrészt: egy olyan kalandozó, amely úgy rendelkezik védettséggel, hogy tehető mellé másik. Ezt eddig ilyen méretű kalandozóban nem kaptuk meg (a Dúlásban van két nagylovag, amelyek képesek erre). Ez a gyíklény-páncél” alapból is védi, és ezen felül kaphat mást is. Azaz bestiák ellen igen hatékony fegyverzettel száll harcba. A másik ok, hogy harcban akkor is sebzésképes, ha sem MP-nk, sem akciólapunk nincs. Elképesztő szintkülönbséget bír produkálni. 2 szint sebzés egy kisebb-nagyobb gyíklénnyel, és a csapathoz hozzáadódik még annak a szintje is. Ráadásul az a kalandozó a következő harci körben is üthet. Hogy a legfőbb érvet hozzátegyem, ez miért is durva: a kalandozónak nem is kell ébernek lennie. Azaz aki egy Snil-vehhel harcba száll, annak MP-fölényben kell lennie, és egy ütésből le kell tudnia csapni egy minimum 7/1-es vérttel megáldott 4. szintűt. Sok szerencsét neki, én inkább indulok a gyíkkal. Persze ehhez kell a Sorban lennie másik gyíklénynek, de ez megoldható lesz. Külön felhívnám a figyelmet az esetleges Snil-veh láncra is: amennyiben Snil-vehet rántunk be, a későbbiekben az is beránthatja újabb társát, így növelve az ingyenes sebzést!

Pakliformáló erő

A lap egyszerűsége mellett hatalmas potenciált hordoz magában. Sok kalandozó ki fog térni a gyíklények útjából, mivel arra a tettre képtelen lesz, hogy egyetlen mozdulatból elintézzen egy ilyent. Így marad az, hogy elengedi a manővert. Ez azonban csak ideig-óráig jelenthet megoldást, minden egyes újabb gyíklény újabb manővert jelent, amelyben egyre többen és többen tudnak beugrálni bónusz sebzésért. Azaz ez a stratégia, a megkerülés veszélyes lehet. Ami ellen még jobb, az pedig a hordázás. Nem egyszer akadtam el gyíkokon e harci képesség miatt kishordával. Olyannal, amelyek komoly deckeket vertek meg. Az ingyen sebzés ugyanis a 2-3 MP-s kalandozók elleni legjobb fegyver, és minél kisebb kalandozó birtokolja, annál effektívebb. Itt ez egy 6/4-es, aki ütni, és varázsolni is tud. Azaz sem önmaga, sem társai számára nem reménytelen a megvédése.
A Boszorkánymester kasztjáról ejtenék még néhány szót, elvégre egyáltalán: egy elhanyagolt kasztról beszélhettünk, egészen addig, míg az Özönvizet meg nem láthattátok. Azzal kiskalandozókat és nagyokat egyaránt tarolhat megfelelő MP-ből, és megoldhatja az ellenséges jelző-hordákat is. Azaz alapvetően kompenzálhatja a bele fektetett MP-ket legújabb akciólapjával. Más boszorkánymesteri varázslatok? Szóba jöhet a mindig erős Idegroncsolás, a Tüdősorvadás, vagy bármely, később napvilágot látó hatékony fegyver. Elég ha megjegyezzük, hogy nem csak a nevében mágus, mint pakli-formáló lehet mindkét kasztjára is építeni.
A képzettségeiről is ejtenék néhány szót, a Vadonismeret alapjában véve EDDIG kihasználatlan volt, ugyanakkor Úszással a Szkún elsüllyesztését oldja, a Vadonismeret II-es foka pedig a még nem látottakon kívül is jó lehet a Tiltott tekercs felkutatására. A Démonológia eddig is számos építmény és küldetés feltételében szerepelt, a Belső Iskola gyakorlóterme korlátozásának feloldásával pedig már az egyik legerősebb kráni küldetést is oldhatja. Szóval: várjátok a Gyíklények első generációját, az előfutár megérkezett!