Gyíklények minden mennyiségben

Kisssk’érezte ahogy a Nap szent fénye energiával tölti meg szervezetét. Sárga hüllőszemei minduntalan a sziklás hegyorom alatt meghúzódó idegen települést fürkészték. Pikkelyeit különösen fényesre tisztította a mai nap tiszteletére. A Nap kevély ragyogása jó jel volt. Rengeteg vért és halált ígért.

Vezetőjük, a vén gyíkmágus csak akkor adott jelt a támadásra, mikor a Szent Égitest már az ég legtetején ragyogott. Ekkor már pezsgett bennük a fényhatalma, ráadásul a gyanútlan embernépek ekkor zabálták tele magukat. A balgák nem is szokhattak volna rosszabb időponthoz, hogy lelassítsák magukat a bendőjükbe fogadott táplálékkal. Pont akkor, mikor Snil népe ereje teljében van, és gyorsabb, ügyesebb és erősebb mint bármikor.

Kisssk’ magabiztosan surrant le a meredek lejtőn, ahol egy esetlenebb lény minden bizonnyal araszolva is nyakát szegte volna. Ő volt a kiválasztott. Érezte, ahogy mágikus páncéljának és szörnyű hatalommal felruházott pajzsának együttes ereje a többiek fölé emeli. Tudta, hogy a vezér nem fog csalatkozni benne és nem bánja meg, hogy őt választotta a Snil-dohk alvezérének.

***

A nap már vörösen ragyogott, és a horizontra ereszkedett, mire a vérontásnak vége lett. A Snilek elsöprő győzelmet arattak. Mellettük volt a természet ereje és a gyíkmágusok rítusainak varázshatalma. Az emberek szívósak voltak és sokáig kitartottak erődítményeikben, de a gyíklények fáradhatatlan rohamaival szemben nem állhattak meg.

Kisssk’ azt válogatta a tetemek között, hogy melyik ellenfelei voltak a legméltóbbak és legrátermettebbek. Ezeknek később tartósítják a koponyáit és harci trófeaként fogja viselni őket az ünnepségeken. Miközben a holtak között poroszkált a Széles folyó partjára tévedt. A folyó partjára, mely a hüllők népéhez tartozott az idők kezdete óta, és melyet a galád emberfiak saját hasznukra próbáltak hajtani.

A víz tükrében Kisssk’ megcsodálta, a lemenő Nap vörös fényében ragyogó véres páncélzatát. Csodálatos napot zártak. Snilnek kedves, halállal teli napot. Tudta, hogy az oldalán áll az ősök szelleme, a Nap hatalma és a Hadiszerencse, hogy Snil dicsőségére élhessen és pusztulhasson.

Héroszok csarnoka
Krad szentély
Végvár

4 Snil böcse
4 Snil-veh
4 Snil-doh
4 Acélszarvú sarlatán
4 Mulandóság
4 Szeánsz
4 Rendületlen roham
4 Feketelunír vámpírpajzs
4 Feketelunír sodronying
4 Tiltott tekercs
4 Nardael
4 Hadiszerencse
4 Égi hajók kora
4 Hadüzenet
4 Mugaffe kereskedőház

 – Liborion –