Gyanús sírkert a gyanús hegyek között

Nekropolisz Gro-Ugonban

A múlt heti valósághorpasztó sikerén felbuzdulva jöjjön egy másik elég céltudatos küldipakli.

ATHALAY
DÉLI
GILRON
– rejtett város
– harc oltár
– kürtőváros

1 Birak gal Gashad
3 Holdimádó anyasámán
5 Vércsetotem sámán
2 elveszett portyázó
1 csontsárkány
1 hatysa
1 tortor spiritus
3 arich
2 sichell
1 Nekropolisz
3 természetszellem meglátogatása
2 átlépés a féregjáraton
3 törzsszövetség megkötése
3 harci düh
3 vámpírcsók
3 slan csillag
2 nemzetségfő pörölye
2 határerőd

Az alap az, hogy húzunk egy kalandozót. Eldobjuk buboréknak, és hozunk egy holdimádó matriarchát, aki hoz egy vércsetotemet. Rájuk kettőjükre déli kapuval kikeresünk egy nekropoliszt. használjuk a nekropoliszt, majd elmegyünk egy küldetésre. Ha a nekropolisz által kezelt páciens beállna – mivel a bestiáink alapszintet harapnak, vámpírcsók-túlütés vonalon haladva felszámoljuk az ellenállást. Ez az optimális üzemmód.

Mik lehetnek problémák?

A holdimádó nem vércsetotemet hoz, hanem portyázót…
Nem gond, a küldetéseket oldják. De aki parázik ezen, tegyen be holdimádó füvesasszonyt, akkor nem lehet már hibázni, a nekropolisz üzembiztos. Ha ezt választjuk, a nemzetségfő pörölyét cseréljük ki szellemkiáltásra, a féregjáratot pedig égi érő hegyekre – low budget esetén klánpróbára / rejtett város felkutatására.

Az ellenfél ki tudja védeni a nekropoliszból előtátogó bestiát…
Azért valami ára mégiscsak lesz, elfordul, fizet, stb. A sichellt tettem be, mert a fájdalom kizárás a leginkább problémás dolog, ezt gyorsan dobjuk be, hogy ne lehessen ezzel egész körre sebezhetetlenséget váltani. Ha sok a páncél a környezetünkben, csontsárkány helyett mehet a hatysa, az ellen nem véd semmi. A csontsárkány egyébként is megalománia, nem tudjuk első körben kifizetni, ez is a hatysa mellett szól. A füvesasszonyos opciónál feltétlen nyomjunk +1 tortor spiritust, a kettő együtt atomkombó.

Az ellenfél is játszik bestiával?
Francba a sok mirrorral! De ha ettől tartunk, használjunk tyranno tombolást (én ma ezt tartom a legerősebb akadálylapvédelemnek) a harci pakkunk rovására, a slan csillaggal nagyon szépen tudunk tisztogatni. A mi bestiánk úgyis kézből támad. Esetleg a már említett portyázó helyett füvimamis irányt tartva használhatunk tiltott tekercset is, mindenkinek van méregkeverése, nem hátrány bármit visszavenni. Ja, a Nekropolisz + harc oltár párosnál nem nagyon kell izgulni, mi meg fogunk dobni mindent.

Az ellenfél nem akar harcolni?
Ezt manapság nem nagyon hinném. Ezért is választottam a túlütős-portyázós vázat, ami kevésbé komplex, mint a füvimamis, viszont lehet vele darálni, jobb élményt kínál. De a pakliban alapban 3/1-es kallerek vannak, van momentumunk, hordák ellen jók vagyunk. A rejtés, szemmelverés, stb ellen ott a határerőd.

A rejtett várost mindenképp ejtsük le mielőbb, elvégre dp-re játszunk. Volt már olyan meccsem, ahol úgy nyertem, hogy tyrannoztam, ő visszalőtte a bubi-cityre, és kaptam 2 DP-t. Epci fail, dehát ilyen a popszakma.

A pakli a harci düh miatt remekül pörög, ami feleslegesnek tűnik, az túlütési opcióvá magasztosul.

Ja, a 8 küldi esetleg sok lehet, a féregjárat simán kivehető – sokan játsszák, számíthatunk rá az ellenfél slotjaiban is. A füvesasszonyos vonalhoz tartozik egy opció: Huuli méregkert felprédálása. Itt egy körönként egyszer hármat sebző végtelen mérget nyerhetünk a küldetéssel, a mami a jelző méregre tesz egy jelzőt, hogy a jóság ne apadjon el.

MDani