Gra-tinoli diplomácia

Ma egy nyári short következik, igaz, a főszereplők inkább a hosszú, hideg téli éjszakákért lelkesednek…

Hárem
Héroszok csarnoka
Beavatás csarnoka

3 Lángoló Vér Nagyasszonya
2 Ármányszövő
2 Acélszarvú
2 Vérmagitor
2 Királyvámpír
3 Orwella akarat
3 Telihold
2 klánpróba
3 Gra-Tinoli ütközet
3 hős hadvezér lobogója
3 csapaterősítés
3 slan csillag
3 vámpírcsók
3 harapás
2 vérrobbanás
2 Famor udvarház

A paklink szimpla akaratátviteles. Ami kicsit keményebb benne, hogy a két wier kalandozót momentumossá tesszük a hős hadvezér lobogójával, és így csapaterősítve hozzuk (3 mp-ért) őket.
A szitu a követező: hozunk egy kyr kalandozót és egy hősi lobogót és wier fajt választunk. Ezután elindulunk Gra-Tinolra a kyrünkkel. Az ellenfél beáll, jobb híján. Ekkor csapaterősítünk. Ha ármányszövőt, akkor ezzel kisül a laphatása – lehet az ellenfél csapata ki is ürül emiatt – ha nem, akkor is kell valamit lépnie. Ha vérmagitort, ő ágyútölteléknek elég finom, sokat gyógyul, a gyengeségjelzőt is elég jól tolerálja.

Utána harcban szintén jöhet az akaratátviteltől való para, ütünk-vágunk. Ugye a csapatba betolt wier miatt mi kezdünk momentummal, mp-től függetlenül. A harapás teliholddal vélhetően nem egyet fog sebezni. Szintén durva a vérrobbanás mellé az ármányszövő. Sorból sebzés, ugye. Ha a célpont bevállalja, már át is hoztuk. Telihold mellett ostrommal próbálunk nyerni. itt két verzió van. vagy csak akkor ostromlunk, mikor már áthoztunk 1-2 kalandozót, vagy elve, ostromindítás közben toljuk a csapaterősítést.

A napokban felmerült, hogy létezik olyan, hogy a királyvámpír és a sarlatán egyszerre érkeznek, a vámpír éber, a goblin pedig 4. szintű, de sérült. Ez sem rossz kezdés, a kombónk nem első körös, de mi ráérünk. A klánpróbán újra kisülnek a laphatások, nem kell megoldani, bőven jó az expedíció. A Gra-Tinolon nincs mit magyarázni.

A háremen kívül mindegyik torony opcionális. Aki a Gra-Tinolban nem bízik, tegyen be éberbe forgást. Ha a lobogó behúzása a probléma, játsszunk jogossal és Krad szentéllyel. Szerintem elmondtam mindent, ami a pakliról fontos.

MDani