Gonosz képek

Ezen a héten a Sötétség gyermekei kiegészítő képeit veszem górcső alá, és kiválasztom közülük a 10 legjobbat.
A cikk persze csak az én véleményemet tükrözi. Akinek más a véleménye, az ossza meg nyugodtan kommentben!

10. A Fekete Dalnok
Rene képe a regények borítóihoz hűen, mégis újszerű megoldásokkal ábrázolja a híres hőst. A dalnok az egyik legélethűbb grafika a kártyában, kidolgozottsága pedig hibátlan.

9. Hram
Az első hérosz időtlen idők óta mozdulatlanul ül trónján, mintha csak halott volna. Ez azonban csak félig igaz. A baljós figuráról messziről süt, hogy bármelyik pillanatban talpra állhat, hogy vérszomját csillapítsa, és ezt Szendrei mester képe is tökéletesen érzékelteti.

8. Élőfém csatabárd
A hideg kövek között rejtőző, csodálatosan megmunkált fegyvert nem csak varázshatalma, hanem alakváltó adottságai is megkülönböztetik más csatabárdoktól. A képen ezt remekül ábrázolják a környező kőzetben gyökerező fémnyalábok.

7. Vörös Hold gyermeke
A kártya egyik legjobb és legigényesebb amund ábrázolása. Rendszeres szereplője a versenyeknek a mai napig, és ezt nem csak a lap ereje, hanem a kép által nyújtott esztétikai élmény is elősegíti.

6. Csontsárkány
Kétségtelenül a legijesztőbb bestia a kártya eddig kiadott lapjai közül. Szinte látjuk mozogni a szörnyet, ahogy felénk támad egy kopár szirt tetejéről. Zubály remekül érezteti a dimenziókat, ezzel a tiszteletet parancsoló grafikával. Külön figyelemre méltó a sárkány csontjaira száradt halott bőrréteg.

5. Átkok fia
Ha egy torz, más világból származó vagy emberfeletti szörnyeteget képzelek el anélkül, hogy leírnák annak külsejét, akkor sokszor akaratlanul is ez a kép jut eszembe.
Éppen eléggé humanoid, és éppen eléggé embertelen ahhoz, hogy az egyik kedvenc aquir ábrázolásom legyen.

4. Romlás hírnöke
Ő a legérdekesebb és legkülönlegesebb boszorkány, akit valaha láttam. Egyedi öltözéke remekül tükrözi Orwella kaotikus és sötét természetét, maga a kép pedig részletes, ötletes és hangulatos.
A lap képességeit is remekül szemlélteti a háttérben poroszkáló, megalázott rabszolga.

3. Hramgaug
Hram atya gyermekei Ynev legerősebb orkjai és élőholtjai közé tartoznak. A grafikánszereplő példányról sugárzik a vérszomj és a vadság, ahogy a kép keretébe kapaszkodva a grafika szemlélője felé tör. Mozgalmas, élethű és csodálatosan részletgazdag kép.

2. Dóg
Az egyik legelső törpe ábrázolás, amit Zubálytól kértünk. Nem bántuk meg. Azóta is tőle kapjuk a leghangulatosabb és legszebb képeket a szakállas tárnajárókról.
A dóg képen minden apró részlet szerepel, ami a szabálykönyvek és regények alapján illik hozzá, és hangulatában remekül hozza a komor és tapasztalt véncsaládfő minden attribútumát.

1. Lángoló Vér nagyasszonya
Ezt a kiegészítőt nálam Rene nyerte meg. Az összes ide készült képe lenyűgöző, de kétségtelenül az Elátkozott vidék vámpírasszonya a legötletesebb és legrészletesebb mind közül. A hölgy ruházata egyedi és lélegzetelállító, a kép hangulata baljós, a szereplő azonban még így is gyönyörű, no és persze halálos…

– Liborion –