Fényjáték

A fény az egyik legfontosabb természeti jelenség a világon. Nélküle nem létezne a látás képessége, és valószínűleg az élet sem. A M.A.G.U.S. világában a fény új értelmet nyer a levegő őselem paraelemeként. Varázslók, papok és bárdok használják a legkülönbözőbb módokon. Egyformán lehet fény alapú mágiával ártani és segíteni. Csak a felhasználón múlik, hogy jóra vagy rosszra használja a paraelem hatalmát. Nézzünk néhány példát milyen szerepeket tölt be Yneven, éshogyan jelenik meg a kártyában.

1. Védelem a gonosztól – A fény terme
A sötétség élőholt szolgái lépten-nyomon megkeserítik Ynev lakóinak életét, és a jóságosabb” istenek papjai mindent megtesznek, hogy megszabaduljanak tőlük.
Szent fénnyel pusztítják őket, vagy olyan misztikus helyeket emelnek, mint a fény terme, ahová a holtak nem tehetik be a lábukat.

2. Helyzeti előny – Vakítás
A fénymágia legavatottabb használói kétségtelenül a bárdok, de az erős fény vagy annak hiánya által okozott ideiglenes vakság nem csak az ő fegyverük ellenfeleikkel szemben. Kétségtelenül félelmetes lehet, mikor sötétbe borul az áldozat világa, és az addig csenevész és gyenge csepürágó veszedelmes ellenféllé növi ki magát az árnyak között.

3. A varázsló eszköztára – Elemi fény teremtése
Kevés olyan sokoldalú és jól használható varázslat került kártyára, mint az elemi fény. Jól jön ha rejtőzködő veszedelmektől vagy ádáz élőholtaktól akarjuk megvédeni magunkat, és természetesen a harcban is hatalmas előnyt jelent ha elvakítjuk vele ellenfeleinket, akik ezután csak a sötétben tudnak majd tapogatózni.
Már közepes szintű varázslók is elforgatás nélkül idézik meg ezt a paraelemet,így hát ellenlábasaik joggal retteghetnek tőlük.

4. Féktelen pusztítás – Fókuszált fény
Mint azt már említettem a bárdoknál senki nem használja jobban a fény hatalmát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy képesek környezetük összes fényforrását egy helyre összpontosítani, hogy megsüssék vele célpontjukat. Az áldozatot nemvédi meg semmi a kegyetlen fényességtől bárhová bújjon is.

5. Titkok felfedése – Égi fény
A fény egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy segíti a tisztán látást és a tájékozódást. Ez létfontosságú egy olyan világban, ahol lépten-nyomon fondorlatos csapdákba botlik az ember. Az égi fény kegyelméből időben elkerülhetjük a halálos rúnákat, mechanikus szerkezeteket, és a halál megannyi más formáját.

A fény erejének természetesen nem csupán ez az öt felhasználása van. A jövő és a múlt még rengeteg lehetőséget tartogat azok számára, akik nem félnek kreatívan kihasználni ennek a csodás paraelemnek a tulajdonságait.

– Liborion -“