Felgyorsult pillanatok

Bírói, szervezői díjazás

Egy vlogban elhangzott, hogy a bírói, szervezői díjazás a Rejtett védmű nevű lap lesz, amit nevéhez hűen homály borított, egészen eddig. Lapbemutató cikk következik.

Gyors hatások áradata

Valószínűleg mindenki átélt már olyan élményt 1-1 meccse során, amikor hosszas kivárás után az egyik fél cselekedetre szánja el magát és a counter lapok garmadája hagyja el hirtelen, gyors hatásként egymásra reagálva a játékosok kezeit. Például amikor egy Hanameth szobráHanameth szobrát elevenít meg az ellenfél, amire Égi békéÉgi békével reagálunk, amit egy Manacsapda elpusztításaManacsapda elpusztítása hatástalanít. A manacsapdára egy HinniaHinnia érkezik válaszul, amire az ellenfél kaján vigyorral aktivizál egy Azhanud szobráAzhanud szobrát. Erre mi is kaján vigyorral idézünk le egy Rejtőzés köpenyéRejtőzés köpenyét, amivel elugrunk a bestia elől, majd visszaugrunk a harcba és Kijátszunk egy ElsöprésElsöprést. Itt már csak a hadiszerencsehadiszerencse segít felszólalással próbálja semlegesíteni ellenfelünk, amire érkezik a Nethiree hadoszlop bástyájaNethiree hadoszlop bástyája. Csak azért is megdöglesz alapon ekkor az ellenfél még aktivizálja Az utolsó testAz utolsó test képességét és ránk dob egy Azhanud szobráAzhanud szobrát, hogy meghaljon mindenki. Na igen, a kártya szépségei!

Az ilyen trükkös szituációkat támogató lap a Rejtett Védmű is

Nézzük mit is tud:

Rejtett védmű

Káprázatokkal álcázott csapdák terme

FAL:1 AKADÁLYOK: 2

állandó képesség Gyors hatásként leidézhető

A név-színesító-laphatás hármas egyértelműen az arcunkba nyomja, hogy ez egy kombó kártya. Rejtett, álcázott, az ellenfél számára ismeretlen és váratlan problémát generál. Az is kiderül, hogy csapdákkal operál, illetve az akadálylapok limitjét nem tolja ki, úgy, mint a halál termea halál terme.

Jelenbe kerülésekor játékosa legalsó toronyszintje lesz és játékosa kikereshet
egy csapdát Jövőjéből. Ha így tesz, akkor a csapdát csatolja a Rejtett védműhöz.

Tehát gyors hatásként legalsó toronyszintet kapunk, bónusz csapdával ellátva. Miért is jó ez nekünk? Például nem mi kezdjük a kört és nagyon nem akarjuk elveszíteni az alsó szintünket (fayuma, térképszoba, legendás taverna, sziklaerőd) mert kulcsfontosságú. Be tudunk tenni alulra kör elején egy ostromolható szintet, viheti az ellenfél, lélegzethez jutunk. Főleg, ha valamilyen módon olcsóbban idéztük le. Ehhez hozzá jön, hogy kereshetünk csapdát, amivel elrettenthetjük az ellenfelet, kiszedhetünk tőle egy fayuma tábort. Nézzük milyen csapdák vannak jelenleg korfordulón:

Rotálás előtt álló lapok: síkbörtönsíkbörtön, dimenzióörvénydimenzióörvény, időkapuidőkapu, óriáspók hálójaóriáspók hálója. A dimenzióörvény halálos, az időkapuval 5-ös fal és körzárás. Lehet hogy el se indul szedés hiányában az ellenfél.

Korforduló: csápfalcsápfal, flerfler, od-rúnaod-rúna, égető pöfetegégető pöfeteg, trentea végzetetrentea végzete, feledés leheletefeledés lehelete, rombolás varázsjelrombolás varázsjel, örvény-rúnaörvény-rúna, őrzőszellem varázsjelőrzőszellem varázsjel, béklyó varázsjelbéklyó varázsjel, kitaszítás jelekitaszítás jele, nalrethnalreth, barlangi folyondárbarlangi folyondár, emberfogóemberfogó, haragvó erdőharagvó erdő, lidércfénylidércfény, titkos szajrétitkos szajré, ismeretlen sikátorismeretlen sikátor, rivális banda területerivális banda területe, faldémonfaldémon, időcsapdaidőcsapda, uscayhafa tilalom varázsjeluscayhafa tilalom varázsjel.

A teljesség igénye nélkül néhányat kiemelnék. Az időcsapda, kitaszítás jele, trentea végzete, és az őserős páros igencsak halálos lehet. Mivel kikeresés után meg kell mutatni az ellenfél tudni fogja mit csatoltunk, ez nem a blöff helye. Arra azért ügyelnünk kell, hogy legyen manánk aktivizálni.

És ki tudja milyen csapdákat tartogat még nekünk az alappakli….

Kombó

Vannak esetek, amikor nem ostrom ellen vetjük be, hanem akár harc közben, akár más kulcspillanatban. Az időcsapda itt is kiemelkedő választás. Az ellenfél múltidézős akciólapokkal teli múlt pakliját kukázni igen aljas húzás, mondjuk harc előkészítés fázisban…..(Mi ha nem ez a szuper-időcsapda, amikor gyors hatásként érkezik a torony és vele az időcsapda, amit gyors hatásként aktivizálunk…kész idővihar)  A pókhálóval jelenbe kerülős laphatást szedhetünk gyors hatásként. A megelevenedős tábor harcban tud megoldás nyújtani problémáinkra, illetve jelző kalandozókat és alapszint jelzőket tudunk eliminálni. A rombolás varázsjel ad egy ingyen ostromot, ez sem szokott rosszul jönni.

A legjobb haszonélvező

Azt hiszem ez nem kérdés, Torrof Nelhac 2 MP-ért idézi le, így vele tud a legköltséghatékonyabb lenni a védmű. Azt, hogy blokkra vagy harci potenciálra éri-e meg jobban használni mellé, az ízlés kérdése. Mindenesetre érdemes lesz számolni vele ezentúl.

Jabbah

 

 

P.S.: Ja és a kép a végére: