Féktelen harag

– Már megint egy átlagos nap… – Gondolta Gorg, miközben őrjöngve felkapta az izzó szénben hevülő hosszúkardot, hogy ne csupán kalapácsával tudja megvédeni kovácsműhelyét a rá támadó martalócoktól.
Mióta a törzs új vezetőt kapott egy renegát aquir személyében nagyon jó dolguk volt. Visszaszerezték régi szállásterületeik nagy részét, és rengeteg zsákmányt halmoztak fel táboraikban. Ez persze felkeltette a környék lakóinak figyelmét, akik közül sokan megpróbáltak már megkaparintani valamit az orkok javaiból vagy területeiből. Mindezidáig sikertelenül.
A törzsre törő erők között voltak igen erős ellenfelek is. Néha elf varázslókkal, vagy ügyesen osonó fejvadászokkal gyűlt meg a bajuk.

Ezúttal nem volt szó ilyesmiről. Csupán néhány éhenkórász emberfajzat próbált szerencsét az ork harcosok távollétében. Néhányukat már agyon is verték az asszonyok és a gaugok. Kettőnek mégis sikerült a műhelyig elvergődni. talán az volt a tervük, hogy túszul ejtik a törzs számára fontos kovácsot és megpróbálnak torkához szorított pengével kihátrálni a biztos halált jelentő sátorvárosból, ám csakúgy, mint a tábor védelmének erejét, a fegyverkovács képességeit is alaposan alábecsülték.

Gorg úgy döntött itt az ideje kockáztatni egy kicsit. Harci lázba lovallta magát, majd véletlenszerűen, célzás nélkül kezdett el fegyvereivel az ellenfelek irányába hadonászni. Bár az ellenfelek gyengék és tapasztalatlanok voltak könnyen az életébe kerülhetett volna könnyelműsége… Ha nem született volna orknak.
Fajtájának jellemzője, hogy rettenetes, elvakult dühvel harcol, és még akkor is jellemzően célba talál, ha a támadás erejére és nem pontosságára koncentrál harc közben.

Az elsőként érkező fickó testéből füst és parázs szállt mindenhova, ahogy végigszántott mellkasán az izzó, félkész kardpenge. A csapás azonnal megölte a támadót. Gorgnak szerencséje volt. Kockáztatott és nyert. A másik szerencsétlen ledermedt az iszonyattól. Lassabban mozdult, mint kellett volna, pedig könnyen lefegyverezhette volna az őrjöngő orkot. Így viszont ő kapott a hátába egy lándzsát Gorg tizenhatodik feleségétől.

A kovács lehiggadt, játékosan a nőstény felé rúgta a hozzá közelebb fekvő hullát, és így szólt:
– Házhoz jött az ebéd. Kezdj el tüzet rakni!
Ezután kényelmesen visszatért munkájához. A vérrel edzett acélból lehet igazán jó kardot kovácsolni…

2 MP Vagdalkozás Harcos/Fejvadász/Gladiátor

ID: Pillanat AT: Támadás F:Harc Sebzés: 1-6

Közelharci támadás (vágás)

Ha leidézője ork kalandozó, vagy ha a támadásdobás határsiker, akkor a sebzésre kétszer dobhat, és a nagyobb érvényesül. Ha mindkettő teljesül, akkor pedig a sebzése a két sebzés dobás összege lesz.

Az ork kultúra újabb gyöngyszemével gazdagodhatunk az új kiegészítőben. A Vagdalkozás kifejezetten kiszámíthatatlan, ám annál látványosabb eszköze lehet félelmetes harcosainknak. Természetesen nem kell feltétlenül a szerencsére hagyatkoznunk.

Támadásdobáskor segítségünkre lehet egy-két Obszidián rítustőr, néhány Harc oltára, valamint vérfarkasok esetén esetleg egy Telihold is. A határsiker elérésében segítségünkre lehet Kashuka, Vascsuklyás Aglúg, vagyegy 7-9 fizikumú kalandozó. Ezekre a számokra nagyobb esélyünk van két kockával dobni, pláne ha van hozzá néhány dobásmódosítás a tarsolyunkban.

A lehetséges maximális sebzés ork kalandozóval és határsikerrel 12, és akkor még nem számoltuk sebzésnövelő hatásokkal. Ork énekmondók, vagy Obszidián rítustőrök jelentősen emelhetik a lap hatékonyságát. Az ára mindössze 2 MP, ami ekkora sebzéspotenciál mellett igencsak figyelemreméltó, és még a Vörös Hold gyermeke sem birkózik meg vele.

Végezetül példának íme egy szórakoztató példapakli:

Gilron szentély
– Rejtett város
– Harc oltára
– Harc oltára
Critai tábla
Végvár

2 Kashuka
1 Vascsuklyás Aglúg
1 Grok brag Naur
4 Ork énekmondó
4 Dyarrhuni énekmondó
4 Felszerelkezés
4 Vagdalkozás
4 Döntő csapás
4 Félresöprés
4 Obszidián rítustőr
4 Hősök kora
4 Fajháborúk kora
4 Égi hajók kora
4 Feledés homálya
4 Hadüzenet
4 Maszkok ünnepe
1 Reagi sátorváros
1 Rejtett város
2 Harc oltára

– Liborion –

És ne feledjétek, Április 26-án Ősök ébredése bontott paklis verseny, ahol játék közben is megismerkedhetsz az új lapokkal!