Ez történt Lellén

Első este, esélykiegyenlítő 60/1.

Egy keresés nélküli 60/1re azért nehéz átfogó stratégiát készíteni, a kezdés előtt nem sokkal még 4 paklit kellett összeraknunk Csabival. Mint kiderült, mindenki a lovagokkal vágjunk” vezérelv menténképzeli el az estét, így igazából csak a jellemeket kellett eldönteni és jöhetett a mappanyálazás. Szerencsére a pesti küldöttség eltévedt, maradt időnk finomhangolásra is. Így lett végül Norannak bajvívós történet a kihagyhatatlan Szang Pával, nekem pedig egy ork filézőbrigád néhány további kedves hentessel. A tavalyihoz képest igyekeztünk a kveszttel emelni a tétet: 4es helyett egy 5ös szintűt lehozni erőből. Hát nem sikerült. Az új környezet jótékony hatásaként ez szinte gyerekjáték: lépten-nyomon ingyenesített alvó lángok, hit védelmezők, királyvámpírok ugrottak a pokrócokra… Néhány említésre érdemes pillanata a versenynek:

-az Useb-hetes harcok. Minél többet látom ezt alapot, annál kevésbé értem. Volt döntetlen is, bár fogalmam sincs, hogy hoztuk össze…

-kiélezett mirror meccsek. Mindkét játékos békésen szunyókál egymással szemben a kezében sok ütéssel/lovaggal.

-az utolsó fordulónál kezdtek elmozdulni a szférák, néhány játékos a külső síkon, így a régi korok szellemében egy 3as meccset is elkezdtünk.

-a partik egyes szemtanúk állítása szerinteste 7től hajnal 3ig tartottak (alkonyattól pirkadatig).

Második nap, regionális OVV.

24 játékos gyűlt össze, lényegében az ország minden tájékáról: Budapest, Dombóvár, Nyíregyháza, Pécs, Szigetvár, Tarnaszentmiklós (remélem nem hagytam ki senkit). Erős és változatos mezőny, jó hangulat, bikinis lányok. Annyit mindenesetre megtanultunk, hogy az esélykiegyenlítős másnapján nem praktikus nagyversenyt tartani, mert így sokan jelentős előnnyel indulnak…

Számomra emlékezetes momentumok:

-homokpergető mirror (sajnos nem láttam)

-Eligor megnyer 2 fajháborút a ninheoniak elől

-KNKzott Gyászhozó 3x felkel egy körben

-az év játéka Noran ellen: félelf kincskeresők kontra Kék Herceg. Hatalmas meccs volt…

-két meccs közötti regeneráló csobbanások

Harmadik nap, vallásháború.

Ez volt az a verseny, amire már 2 hete megvolt a paklim, egy szettes kristályteremes Bakpápa. A strandra menet a kocsiban aztán úgy gondoltam, ez nem ilyen verseny lesz és átraktam a főnök vérnyelőjére a dekket (az öreg Baki azért bent maradt a biztonság kedvéért…). Mint kiderült, nem sikerült helyesen felmérni a mezőnyt: a laza levezetőnek szánt csörtén tang-szett, lóúr-szett, kígyószekták és társaik biztosították a gyors fordulókat. Maga Lanakh nem sokat villantott Csontsárkány és egyéb szörnyetegek következtében. Nem úgy a sima 5/3as Vérnyelők, akik számomra egyértelműen a hónap felfedezettjei. Versenyre még biztosan elviszem őket.

Részemről nagyon jókat játszottam ezen a hétvégén, köszönet mindenkinek, hogy eljött.

anon.